![]() |
a ja mam ten sam problem co wyzej! Identyczny z identyczna cdrw - ale żadne wskazówki nie pomagają./..??/
|
Cytat:
|
na esperanzach i platinum multispeed leci 52x :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Wiadomo ze nie tylko - chyba kazdy na forum wie jak Sid poleca kupowac Metalici TDK (oczywiscie od Rieka) :) - wiec IMHO nie tylko plyty Fuji wedlug niego (i nie tylko) sa bezbledne ;p |
spoko, dzięki panowie, pomogło włączenie dma :D
|
mam lg 40x i nie pamietam kiedy ostatnio nagrałem coś 40x.Zwykle prędkość wynosi 32x.Gdy włożę brudny nośnik(nawet z odrobiną kurzu) prędkość może gwałtownie spaść do 16x-20x.To że na płycie jest napisane 48x nic nie oznacza płytka i tak nie da się wypalić z max prędkościa.W instrukcji napędu podane są zalecane nośniki dla uzyskania najwyższych prędkości.-Sid-The-Rat=> napisał że nośniki nie nadążają za nagrywarkami a płyty godne polecenia to fuji Taiyo Yuden.Inne płyty tak naprawde nie nadają się do bezbłędnego zapisu 40x
Aby zobaczyć aktualną prędkość napędu w nero dokonaj następującego wpisu do rejestru. [HKEY_CURRENT_USER\Software\Ahead\Nero - Burning Rom\Recorder] "ShowSingleRecorderSpeed"=dword:00000001 |
Podstawa to zainstalowane sterowniki do kanałów IDE i włączenie DMA ...:)
|
problem z nagrywarką LG
Witam
Mam poważny ::uwaga:: problem z moją nową nagrywarką, kupiłem ją dzisiaj(LG52x/24x/52x GCE-8520B), podłączyłem, odpaliłem kompa, wszystko oki, włączam nagrywanie na płytkach Datex (do48x)(NERO- film 700MB), na początku zapuściłem 32x, poszło, nagrywało się ... 10 minut!!!!!, odpaliłem prędkością 24x- 10 minut ::uwaga:: , zainstalowałem ASCI sciągniete z netu ... nic, nowy Bios- nic L , boże, szlag mnie trafia, bo siedzę nad tym od 15 z małymi przerwami i nic nie idzie, tz troche idzie, na drugim systemie(XP, tamten to był Me) , któ®y był czysty, miał tylko stery od grafy i płyty, wszystko chyba oki, predkoscia 32x i 40x nagrywało się tyle samo J czyli 5,5 minuty, pomóżcie, błagam ... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:21. |