![]() |
Impreza ... co i jak ?
Witam !
Mam zamiar organizowac impreze na wsi, gdzie mam domek. Mmam wobec tego kilka pytan: 1.) Czy 2x 100 watt starczy zeby zrobic dobra impreze na powierzchni okolo 1,5 powierzchni wymiarowego boiska do pilki recznej 2.) czy moj sprzet(wierza sony) jest czyms zagrozony podczas 7 godzinnego grania na max 3.) Czy starczy 7 godzin zabawy ? 4.) jakies inne rady dotyczace organizacji imprezy z góry dzieki |
Re: Impreza ... co i jak ?
Cytat:
2. Jest zagrożony. Największy problem to zniszczenie go przez użytkowników imprezy (upadek, zniszczenie itp.) 3. Bez problemu. 4. Jak będziesz oddalał się od sprzętu, to pamiętaj żeby jakaś zaufana osoba miała na niego oko oraz na płyty. |
hmmm
imprezka bedzie organizowana na swierzym powietrzu gora 100 osob uszkodzenia mehaniczne nie wchodza w gre sprzetu nie bede zostawial samego ... 2-3 osoby zawsze beda go pilnowac muza bedzie leciec z kompa PS jezeli koles ze sklepu bedzie chcial podjechac wanem na ta imprezke to czy on mi powinien zaplacic za to ze bedzie u mnie sprzedawal czy ja mu czy nikt nikomu :chytry: ??? |
Witam!
to zalezy od tego jak sie dogadacie... w sumie korzysc jest obustronna (Tobie to podwyzsza "range" imprezy, a jemu daje zarobic), ja jednak chcialbym od tego goscia kase. |
to nie ma z niczym problemu. Jeśli też niechcesz żeby od grania na maxa siadły ci membrany głośników to ogranicz głośność w ustawieniach w komputerze/winampie daj hasełko na wygaszacz ekranu, włącz go i możesz sobie hulać. :)
Ja tam zrobiłem na swojej 18stce. Hasełko znałem tylko ja i koleś którego, że tak powiem upowazniłem do puszczania muzy i obsługi kompa. A co ten koleś z vana ma sprzedawać? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a i uwazaj zeby za taniego piwa niesprzedawali :) |
no to bedzie koles ze sklepu jakie tam piwo i inne rzeczy bedzie sprzedawal to mnie rybka
bede od niego zadal kasy nie wiem 100 zl moze :) a moze wiecej a kolumn dodatkowych o to chodzize nie mam skad sciagnac .... dlatego sie pytam czy te dwie 100 starcza |
jeśli to jest kompletna wieś to uważaj by grupa sportowców (dresiarzy) nie wwaliła się i nie zepsuła imprezy sam byłem na takiej wsi i zobaczyłem wielkich dresiarzy od tej pory wiem to nie mit
nie chcę mi się opisywać ich dokładniej |
Cytat:
Tak wiec bardzo uważaj na swój sprzęt. Pozdrawiam i zycze udanej imprezy |
nie wiem ile masz lat i ile znasz swoich gosci - czy to nie ty przyapdkiem sie pytales co i jak z alkoholem? - uwazaj - 100 osob to tlum - a jak ci wejdzie na impreze miejscowa wiara to masz przesr...
zapas alkoholu powinienes miec wlasny i nie tastac sie z jakas ciezarowka, goscie zreszta powinni cos przyniesc i to akurat powinno starczyc dla wszsytkich 100 osob to wedlug mnie znaczna przesada - ale to moja opinia - moze ja za stary juz jestem i za duzo wiem zeby wierzyc ze taka impreza mozze wypalic ale zycze szczescia |
100 osób TO JA WESELE BĘDE MIAŁ TAKIE
|
no jak wejdą wiejskie sznury to będzie balanga, ale jak tam was będzie setka to myśle, że dacie rade! ;)
A kolumny 100W? Toż to pitery;) są już, to starczy bez problemu! |
Cytat:
Pozdrawiam |
Cytat:
Proponuje jeszcze zainstalowanie ekranów dźwiękoszczelnych;p ^_^ |
@mallowex,
pojawiła się już sugestia "wjazdu" miejscowych na imprezę piszesz, że będzie 100 osób, to dacie sobie radę prosisz o inne rady w pkt 4, to coś Ci doradzę: masz 16 lat, domyślam się, że Twoi goscie coś koło tego również będą mieli. jak przyjdzie do Was pięciu nawalonych miśków w sile wieku, to mimo tych 100 mozecie sobie nie poradzić - nie obraź się za to, nie wątpię żeś bojowy ;), ale tak to jest i nie ma się czego wstydzić. Powody? To tak jak 100 chłopa i jeden z bronią palną naprzeciw. Niby kul mu nie starczy, ale nikt na niego nie skoczy, bo ten pierwszy kulkę dostanie.... Poza tym jak "dorosły" facet dostanie oklep od "małolatów", to nie daruje, kumpli sprowadzi itd i nieszczęscie gotowe. Na Twoim miejscu miałbym w komórce bezpośredni telefon do miejscowego komisariatu. Sprawdziłbym też czy pracują w nocy (na wsi często do 16) i jesli nie, to telefon do najbliższego całodobowego. Mozesz także zapobiegawczo skontaktować się z nimi - oczywiscie nieoficjalnie, niczego nie żądac - żeby nie utrudnili sprawy. Pogadasz, to pewnie dostaniesz komórkę do szefa czy do patrolu, który bedzie jeździł tej nocy - jak bedą wiedzieli o co chodzi, to w razie problemów nie będziesz musiał tłumaczyć gdzie, co i jak, tylko dzwonisz i są w 5 minut. Tylko pamiętaj - z policją takie sprawy nieoficjalnie. Inaczej do Ciebie przyczepią się, w trakcie imprezy przyjadą i sami narozrabiają ;) Chodzi o ich odpowiedzialność, którą mogą wziąść tylko wtedy, gdy impreza ma "papiery", a to sensu nie ma. Miłej zabawy życzę |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:56. |