![]() |
Dyskietki WinXP
Witam!
Problem jest taki. Istnieje 6 dyskietek startowych WinXP. Jednak nie mogę sobie poradzić z tym, aby za pomocą płyty CD, botowalnej, uruchomić ten zestaw dyskietek. Nagranie obrazu pierwszej dyskietki jako botowalnej, dogranie pozostałych plików (z posostałych pięciu dyskietek) bezpośrednio na CD romie nic nie daje, występuje monit o włożenie dyskietki drugiej. Rozszerzenie pojemności dyskietki do 2.88 i zgranie do niej plików z np dwóch pierwszych dyskietek to także komunikat o włożenie dyskietki drugiej. Na pytanie po co mi to odpowiadam. Mam stworzony multiobrazkowy CD z dyskietkami różnych programów i systemów np. win98, Norton Commander, program do kasowania CDRW itp., no i po prostu przydałaby się taka opcja. Czy może komuś się to udało, a jeżeli tak to czy mógłby podzielić się swoim osiągnięciem? |
Ten problem był zupełnie niedawno omawiany na tym forum: użyj opcji SZUKAJ.
Poza tym na stronie głównej portalu jest opisany schemat postępowania z płytami CD multiobrazowymi. 8) |
A nie sa one przypadkiem przeznaczone do XP z SP1???
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak bardzo Ci na tym zależy to mam gdzieś DOSa 6.22 (instalkę 3 dyskietkową): i podeślę Ci obie. |
Chyba masz rację. Może wyniknąć parę problemów. Nawet gdyby zastosować plik z dosa 6.22, to może się gryźć z dosem 7 (Win98). Ponadto dyskietki Winxp uruchamia się poprzez plik *.bin i tu może tez być problem jak go uruchomić. No chyba żeby wyedytować ten plik i w nim namieszać, ale jak dla mnie to za wysokie progi. Za dosa6.22 to dziękuję, ale takowego już posiadam
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:16. |