Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   p2p zabronione w uni? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/p2p-zabronione-uni-22514/)

CrazyLucas 17.06.2003 22:32

p2p zabronione w uni?

na czacie na zagranicznych serwerach Direct Connect uslyszalem ze tego typu serwisy p2p sa/beda w EU zabronione

wiadomo cos wiecej?

Remix 17.06.2003 23:13

Witam!

heh ciekawe skad ci ludzie maja taka wiedze... popros ich o linki do tych wiadomosci...

watpie, aby mozliwe bylo calkowite zakazanie p2p, tego sie nie da wyeliminowac ani kontrolowac.

CrazyLucas 18.06.2003 05:42

sprawa jest taka ze adminuje serwerowi DC i jak sa jakies regulacje prawne ja albo moj ISP moze miec klopoty

-Sid-The-Rat=> 18.06.2003 08:41

ty juz kolego masz klopoty... jak beda zamykac to zaczna wlasnie od admnow - bo namierzenie tego to pestka a koszysc ogromna

tak samo bez najmniejszego problemu mozna wylapac kazdego kto sie pod ciebie podpinal - nie ma czegos takiego ze sie 'nie da' w necie wszystko jest zapisywane - przynajmniej logi - kto skad i po co

a unia moze zabronic - ona duzo moze... choc trudno zabronic p2p jako takiego bo spora czesc userow nie uzywa ich do piractwa - BitTorrent sluzy np do tego do czego do niedawna sluzyl fileplanet...

VermilioN 19.06.2003 13:52

Ano ale beda lapac tych "glownych" Bo jak nie maja mojego adresu to skad maja o mnie wiedziec :)

-Sid-The-Rat=> 19.06.2003 15:18

i dzieki naiwnosci takich jak ty kompanie muzyczne wygraja
jasne ze wiedza ze to ty sie podlaczyles - ISP ma obowiazek przez co najmniej rok trzymac logi - w nich bez problemu znajdziemy kto, z jakiego ip, kidy i ile pociagnal - nawet nazwy zbiorow da sie wyciagnac...

DreamCrusher 19.06.2003 15:19

A da się to jakoś ukryć?
Np. IP spoofer'em?

-Sid-The-Rat=> 19.06.2003 15:32

na poziomie dostawcy uslug - nie

DreamCrusher 19.06.2003 16:09

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
na poziomie dostawcy uslug - nie
Czyli jedynym rozwiązaniem jest nie ściąganie filmów/gier/muzyki,
lub ściąganie i liczenie, że pośród tysięcy użytkowników akurat na nas nie padnie - kiepska perspektywa.

Czy myślicie, że użytkownicy faktycznie się przestraszą i przestaną ściągać? - bo ja raczej w to wątpię...

cana 19.06.2003 18:00

zmienią sie TYLKO metody/programy czego już zajawki są teraz /overnet czyli osioł bezserwerowy i odpadek czyli kodowanie w grupach a może i palladium się do czegoś pozytecznego przyda/ toć to czysta klasyczna darvinowska ewolucja :) bo cóż może zmienić naturę człowieka :) / BTW to była DOBRA GRA i szkoda zę tormencik nie doczekał się jeszcze nastepnika bo pograło by się i znów zobaczyło wojnę krwi i bateezu walczących z tannari+ klimat z którym jedynie morrowind, ufo ,deus ex i fallout mogą się z nowszych gierek równać/

pozdro

ps oj rozmarzyłem się :) /jeśli chodzi o gierki oczywiście/

-Sid-The-Rat=> 19.06.2003 19:25

overnet jedzie na tym samym protokole co edonkey/emule - czyli jest tak samo przezroczysty

pepperman 19.06.2003 20:01

Cytat:

overnet jedzie na tym samym protokole co edonkey/emule - czyli jest tak samo przezroczysty

jest jednak bezserwerowy czyli w praktyce nie da sie go zlikwidowac.

-Sid-The-Rat=> 19.06.2003 20:04

heh - jeden nakaz sadowy zeby dropowac pakiety tego protokolu i overnet is dead... da sie to zabic blyskawicznie - potrzebny jest tylko wyrok
a znajac amerykanow moze sie on niefdlugo pojawic i overnet/emule no longer in USA...

czarno to widze

Weron 19.06.2003 20:16

No to powiem wam co ja slyszalem.
Otoz w uni bedzie mozna sie wymieniac bez problemu mp3 i divx ale tylko na wlasny uzytek.
Tak wlasnie slyszalem a czy to jest prawda czy nie tego nie wiem.

pepperman 19.06.2003 20:41

Cytat:

heh - jeden nakaz sadowy zeby dropowac pakiety tego protokolu i overnet is dead... da sie to zabic blyskawicznie - potrzebny jest tylko wyrok
a znajac amerykanow moze sie on niefdlugo pojawic i overnet/emule no longer in USA...

czarno to widze

nie tylko USA swiat zyje (wystarczy popatrzec na listy serwerow w edonkey).
w praktyce to o czym napisales nie jest mozliwe. skoro nie dobrali sie do tylka kazaa, to nie zrobia tego w przypadku innych p2p. a jesli zrobia to przyspieszy to tylko szyfrowanie w sieciach, ktore i tak zbliza sie duzymi krokami.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:02.