![]() |
MDR? - czym to nagrac?
Chcialbym wypalic obraz plyty w formacie MDR... Z tego co znalazlem na necie jest to obraz Alcohol 120% - okazalo sie, ze jednak nie. Nero nie dalo rady. Probowalem takze uzyc Daemon Tools.... Czy ktos wie co z tym zrobic? Proszę o pomoc...! ???
|
O ile mi wiadomo Alcohol 120% ma format "mds" a nie mdr ;)
|
Link do strony z opisem : http://filext.com/
*.mdr ZX Spectrum Emulator Microdrive File *.mdr FaxTalk Modem Doctor Modem Report File Extension: MDR Program and/or Extension Function: Company: FaxTalk Modem Doctor Modem Report File Specific Notes: (None) MIME Type: File Classification: Associated Links: None General Notes: (None) This is record 7245 last modified on 2003-01-14. Extension: MDR Program and/or Extension Function: Company: ZX Spectrum Emulator Microdrive File Specific Notes: (None) MIME Type: File Classification: Associated Links: None General Notes: Note: This entry has not yet been verified by FILExt. It was submitted to the list and appeared to be accurate; however, no verification links have so far been found on the Internet. Please use this association data with that in mind. This is record 7246 last modified on 2003-01-14. |
podmontuj Daemon Tools i skopiuj se na plytke :)
|
Cytat:
wątpię wogóle że to jakiś obraz jest.;p |
wiec proponuje zajrzec do niego winiso i przekonwertowac jakos :)
|
to co ja mam poradzic?:'( Sciagacie cos z netu patrzycie a tu mdr..? Myslicie o=pewno jakis obraz tym bardzoj ze tak podaje FileExt - ze to obraz Alcohol'a... To ja juz nie wiem co zrobic
;) |
Hmm filext podaje dwa rozwiązania:
*.mdr ZX Spectrum Emulator Microdrive File *.mdr FaxTalk Modem Doctor Modem Report File żaden z nich nie jest plikiem 120% więc jakim cudem tobie pokazał że to jest plik> alko> ? plikami 120% są: *.mds *.ccd *.bin + cue *.nrg *.bwt *.iso to może zmień to mdR na mdS .:) |
Cytat:
|
oj probowalem, daemon mowi, ze to bledny obraz...
|
W takim razie odczytaj nagłówek pliku.Może to coś wyjaśni.
(pierwsze kilkanascie bajtów pliku) np: *.mds - MEDIA DESCRIPTOR *.avi - RIFF***8218;Y AVI LISTě hdrlavih8 *.jpg - ˙Ř˙ŕ JFIF d d ˙ě itp itd :) |
A moze masz jakis emulator do Spectrum?
Np. ZX32 albo podobny, odpal ten plik z emulatora i po ptokach! To to nie bedzie dzialac na zadnym programie, ew. mozesz konwertowac, ale jak i po co, tego ci nie powiem:D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:45. |