![]() |
jaki Cd-Rom ??
Jaki cd-rom wybrac NEC CD-3002A (52x) czy AOpen CD-956E/AKH (56x)
NECa mam juz rok a tego AOpena dostalem w sumie nie widze wiekszych roznic, tylko NEC nie czyta CD ponad 702MB (overburning) a AOpen jest glosniejszy i ma dluzszy czas wyszukiwania danych.... z gory dzieki za odp ^---"--'-[-_-]-'--"---^ |
a moze kup sobie lepiej jakąś nagrywarke... w sumie ceny CDROMów sa obecnie porównywalne z cenami nagrywarek...
|
Cytat:
|
ale ja to rozumiem tak ...
ze JELONKOWO .. posiada już obydwa CD-ROMy i nie wie z którego ma korzystac... |
dokladnie mam obydwa i nie wiem na ktory mam sie zdecydoweac......
^---"--'-[-_-]-'--"---^ |
Cytat:
|
Witam!
sprzedaj oba i kup sobie CD-RW lub DVD |
Mam nagrywarke a DVD nie potrzebuje, chodzi mi o wasza opinie, moze posiadacie te modele........
|
Witam!
bez sensu... pytasz nas o cos, co dotyczy tylko Ciebie... to Twoje Cd-Romy i Ty z nich kozystasz, powinienes wiedzec do czego sa Ci przydatne. Jak sam zauwazyles, jedyn moze to, a drugi to... i teraz wybierz ten, ktory ma czesciez uzywana przez Ciebie funkcje. Jesli pytasz o rade to... Powtarzam jeszcze raz sprzedalbym oba CD-ROMY i kupilbym CD-RW - po co mi dwa CD-ROMY, ktore nie spelniaja moich oczekiwan, wole miec dwi nagrywarki, z ktorych kazda spelnia moje oczekiwania. |
Cytat:
ups.... źle przeczytałem pytanie :) |
Jeśli masz nagrywarkę, która obsługuje overburning zarówno przy zapisie jak i odczycie, nie jest Ci koniecznie potrzebny taki CD-ROM, prawda? Co prawda mówi się, żeby nagrywarki nie używać za często jako czytnika, ale przecież nie odtwarzasz na okrągło płyt 99 min.? Jeśli hałas Aopen'a Ci przeszkadza, to pozostań przy NEC-u.
Sprawdź też, jak oba napędy sprawują się przy odczycie płyt, zwłaszcza takich, które odbiegają trochę od ideału (porysowane, źle/zbyt szybko nagrane, itd.), który jest lepszy do ekstrakcji muzyki (jeśli to robisz), który lepiej odczytuje płyty RW, i to zarówno zwykłe, jak i High Speed oraz Ultra Speed. Trochę musisz sam poeksperymentować. |
Spoko dzieki za opinie Chyba pozbede sie obydwu CD i pomysle nad jakims tanim dvd.........
^---"--'-[-_-]-'--"---^ |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:49. |