Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   jaki Cd-Rom ?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-cd-rom-22578/)

jelonkowo 19.06.2003 18:58

jaki Cd-Rom ??

Jaki cd-rom wybrac NEC CD-3002A (52x) czy AOpen CD-956E/AKH (56x)
NECa mam juz rok a tego AOpena dostalem w sumie nie widze wiekszych roznic, tylko NEC nie czyta CD ponad 702MB (overburning) a AOpen jest glosniejszy i ma dluzszy czas wyszukiwania danych....
z gory dzieki za odp
^---"--'-[-_-]-'--"---^

krzpac 19.06.2003 19:17

a moze kup sobie lepiej jakąś nagrywarke... w sumie ceny CDROMów sa obecnie porównywalne z cenami nagrywarek...

MacGyver 19.06.2003 19:25

Cytat:

krzpac napisa***322;(a)
a moze kup sobie lepiej jakąś nagrywarke... w sumie ceny CDROMów sa obecnie porównywalne z cenami nagrywarek...
Albo DVD

sayan 19.06.2003 20:42

ale ja to rozumiem tak ...

ze JELONKOWO .. posiada już obydwa CD-ROMy i nie wie z którego ma korzystac...

jelonkowo 19.06.2003 23:25

dokladnie mam obydwa i nie wiem na ktory mam sie zdecydoweac......
^---"--'-[-_-]-'--"---^

camfo 20.06.2003 12:39

Cytat:

jelonkowo napisa***322;(a)
dokladnie mam obydwa i nie wiem na ktory mam sie zdecydoweac......
^---"--'-[-_-]-'--"---^

A może 2 naraz - skoro w jednym i drugim są jakieś wady, to mogę się te narządy nawzajem uzupełniać...

Remix 20.06.2003 15:05

Witam!

sprzedaj oba i kup sobie CD-RW lub DVD

jelonkowo 20.06.2003 15:13

Mam nagrywarke a DVD nie potrzebuje, chodzi mi o wasza opinie, moze posiadacie te modele........

Remix 20.06.2003 15:19

Witam!

bez sensu... pytasz nas o cos, co dotyczy tylko Ciebie... to Twoje Cd-Romy i Ty z nich kozystasz, powinienes wiedzec do czego sa Ci przydatne. Jak sam zauwazyles, jedyn moze to, a drugi to... i teraz wybierz ten, ktory ma czesciez uzywana przez Ciebie funkcje.

Jesli pytasz o rade to...
Powtarzam jeszcze raz sprzedalbym oba CD-ROMY i kupilbym CD-RW - po co mi dwa CD-ROMY, ktore nie spelniaja moich oczekiwan, wole miec dwi nagrywarki, z ktorych kazda spelnia moje oczekiwania.

krzpac 20.06.2003 22:47

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
ale ja to rozumiem tak ...

ze JELONKOWO .. posiada już obydwa CD-ROMy i nie wie z którego ma korzystac...

ups.... źle przeczytałem pytanie :)

puch 21.06.2003 00:37

Jeśli masz nagrywarkę, która obsługuje overburning zarówno przy zapisie jak i odczycie, nie jest Ci koniecznie potrzebny taki CD-ROM, prawda? Co prawda mówi się, żeby nagrywarki nie używać za często jako czytnika, ale przecież nie odtwarzasz na okrągło płyt 99 min.? Jeśli hałas Aopen'a Ci przeszkadza, to pozostań przy NEC-u.
Sprawdź też, jak oba napędy sprawują się przy odczycie płyt, zwłaszcza takich, które odbiegają trochę od ideału (porysowane, źle/zbyt szybko nagrane, itd.), który jest lepszy do ekstrakcji muzyki (jeśli to robisz), który lepiej odczytuje płyty RW, i to zarówno zwykłe, jak i High Speed oraz Ultra Speed. Trochę musisz sam poeksperymentować.

jelonkowo 21.06.2003 00:54

Spoko dzieki za opinie Chyba pozbede sie obydwu CD i pomysle nad jakims tanim dvd.........
^---"--'-[-_-]-'--"---^

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:49.