Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   zabezpieczanie pliku przed usunieciem (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zabezpieczanie-pliku-przed-usunieciem-22583/)

memorando 20.06.2003 10:51

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
a czym sie rozni - ze szczegolami! - ntfs przy home od pro? czy uslysze jakas rewelacje? bo chyba niczym sie nei rozni...

mallow - uwaga o liczniku byla conajmniej niegrzeczna...

jak chcesz zabezpieczyc plik to sa takie MAgic Card - izraelski wynalazek - mozesz plik nawet edytorem dyskowym wymazac a po resecie i tak bedzie jak nowy - kosztuje raptem 400zeta
alternatywa jest nagranie na plyte - bo jak wszyscy jada na adminstratorze to nic nie zrobisz innego - trzeba bylo myslec wczesniej jakie sa konsekwencje 'jechania na administratorze'

Widzisz SID THE RAT różni się ten ntfs w/g microsoftu w wersji home jest to ntfs o ograniczonej funkcjonalności i oslabiony. To nie mój wymysl czytalem na microsofcie. Ntfs w winxp home ma mniej możliwości nie posiada EFS a win xp pro posiada EFS i inne takie tam podawali:)
i cytat z witryny micro:)

Czy Windows XP Home posiada system plików NTFS?

Tak, ale w ograniczonym zakresie. Windows XP Home nie obsługuje systemu szyfrowania plików EFS, a także posiada ograniczoną możliwość konfiguracji uprawnień NTFS.

-Sid-The-Rat=> 20.06.2003 08:23

a czym sie rozni - ze szczegolami! - ntfs przy home od pro? czy uslysze jakas rewelacje? bo chyba niczym sie nei rozni...

mallow - uwaga o liczniku byla conajmniej niegrzeczna...

jak chcesz zabezpieczyc plik to sa takie MAgic Card - izraelski wynalazek - mozesz plik nawet edytorem dyskowym wymazac a po resecie i tak bedzie jak nowy - kosztuje raptem 400zeta
alternatywa jest nagranie na plyte - bo jak wszyscy jada na adminstratorze to nic nie zrobisz innego - trzeba bylo myslec wczesniej jakie sa konsekwencje 'jechania na administratorze'

memorando 20.06.2003 00:42

Cytat:

mallow napisa***322;(a)
prosilbym o konkretne odpowiedzi a nie nabijanie licznika !!! :klnie:
da się jak najbardziej na partycji na ntfsie oprtaej w winxp pro i win 2000 pro. w win xp home wybij sobie z glowy ten ntfhitt

djc 19.06.2003 23:53

Krótko?
Ok, nie da się.
A mój licznik jak widzisz jest dużo mniejszy, choć jestem dużo dłużej na tym forum niż TY.
Żegnam

mallow 19.06.2003 23:32

prosilbym o konkretne odpowiedzi a nie nabijanie licznika !!! :klnie:

djc 19.06.2003 23:29

Oj, na facie to raczej nie da się w takim stopniu zabezpieczyć przed zmyślnymi użyszkodnikami. Nawet zupełny laik, jak się uprze to w końcu znajdzie sposób na skasowanie każdego pliku.

mallow 19.06.2003 23:23

u mnie kazdy siedzi na administartorze
mam WinXP na FAT 32

djc 19.06.2003 23:14

W systemach plików pozwalających na ustawianie praw dostępu, jak najbardziej.

mallow 19.06.2003 23:01

zabezpieczanie pliku przed usunieciem

czy sie da ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:48.