![]() |
Cytat:
chcąc zostawić tylko te posty dotyczące CloneDVD trzeba by przenieść 80% wątku, nie rozumiem o co te pretensje. |
Re: Clone DVD i inne tego typu
.
Re: Clone DVD i inne tego typu Cytat:
(( 8) :jezyk: . |
Cytat:
wprawdzie Instant Copy 7 wchodzi w skład pakietu Instant CD/DVD 7 ale nie można ich uaktualniać tymi samymi łatkami... |
Cytat:
Inna sprawa - ten patch IC7 do 7.06 nie daje się zainstalować na wersji IC7, spatchowanej już poprzednio dostępnymi patchami. Czyżby dopisek "Note : this patch can only be used if a version of Instant CD/DVD 7.0 is already installed." oznaczał,ze patcha tego mozna zainstalować tylko na wersji czystej IC7, nie wzbogaconej wczesniejszymi patchami. Dzięki Cobra za piękne życzenia ! Można jeszcze dodać - niech stanieją dobre płytki DVD-R, wtedy mozna robić film na 2 płytach i mamy jakość orginału :). Tylko to przekładanie płyt. Ale na SVCD to normalne więc.... Jabba |
Jeżeli komuś bardzo zależy na jakości kopii, ma przy okazji dobry TV, projektor itp. do oglądania a komputera nie potrzebuje non stop to naprawdę warto poświęcić trochę czasu na zabawę z CCE. samo zaprogramowanie aplikacji typu DVD2DVD-R trwa parę minut a parogodzinne kodowanie i finalizacja nowego DVD i tak się odbywa bez naszej obecności. do tego dokładamy chwilę na wypalenie i mamy możliwie najlepszą do uzyskania w domowych warunkach jakość.
IC 7 jest świetny do szybkiego skopiowania a jakość w przypadku filmów o standardowej długości jest wystarczająca i dlatego używam go czasami, szczególnie do filmów klasy "B"... a tak wogóle to dobre filmy najlepiej smakują w orginale i dlatego 90 % mojej sporej kolekcji to oryginały, czego i wam życzę :) |
Cytat:
Pytanie nie na temat (topicu) - po ile te płytki kupiłeś? 8) 8) 8) |
Ps. Jak ktos dopiero kupil nagrywarke dvd-rw i ( jest zielony )zaczyna cos z tym robic, to nie bedzie sie zglebial do 5 roznych programow zeby przegrac sobie film. a dvdxcopy i xpress jest tak prosty i robi to czego zwykly klijent oczekuje czyli przegrywa filmy bez info ze jest zakodowany ! i dzieki tej prostej obsludze zasluguje na miano the best tak mysle.
A kazdy juz sam sobie znajdzie to czego szuka, i z czym mu wygodnie przy okazji plytke TDK x4 sony dru500a nagrywa x4:jupi: |
Cytat:
|
Cytat:
Jabba |
Może ktoś zamieściłby instrukcję do IC7, tak jak jest do DVD2DVD-R.
Myślę, że sokrzystało by wiele osób, między innymi ja. Mam ten program, ale nie bardzo wiem co z czym się je.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i kolegę RobsYoda. |
Cytat:
po części prawda jest taka jak mówi fido: Cytat:
Ale, czy jakość ta w wielu przypadkach będzie bardzo się różniła od tej osiągniętej przy udziale IC7, no to niestety sam musisz ocenić na własne oko. Mrbass z doom9 zamieszczając na swej stronie takie porównanie programów na podstawie zrzuconych klatek z filmu, po kilku dniach usunął to w cholere. Wysłałem do niego maila z prośbą żeby mi podrzucił ten plik z zrzutami. Przeprosił i napisał że już tego niema, a plik wykasował ponieważ stwierdził że większość ludzi jest całkiem ślepa i nie zauważała wogóle żadnych różnic. W końcu udało mi się te fotki znaleść są tutaj http://republika.pl/dvd2dvdr/ dla zainteresowanych. A wracając do tematu IC7, moim zdaniem jest najbliższy jakości CCE, a co do obsługi DVD2DVDR - to także nie jest soft idealny, jemu również zdarzają się błędy. Więcej już nie piszę, aha nie jeszcze jedno Cytat:
|
Witam.
Uwazam ze "meczarnia" z CCE jest gra warta swieczki... Moze na poczatku wydaje sie skomplikowana, ale po przerobieniu 3/4 filmow, operacje wykonuje sie odruchowo - wbrew pozorom jest to bardzo latwe... Po za tym wystarczy minimum wiedzy z dziedziny kodowania stratnego MPEG2, aby zrozumiec wszystkie potrzebne terminy, a to juz pozwoli na maXymalna manipulacje obrazem wyjsciowym, i daje bardzo elastyczne narzedzie do konwersji. Z ta manipulacja chodzi mi o to, ze mozna dostosowac opcje kodowania inne do kazdego filmu co pozwoli na stworzenie kopii o ledwie widocznych ( lub wcale ) roznicach... Tez na poczatku obstawalem przy DVD2One, potem skoczylem na IC7, ale po tym jak koledzy CobraVerde i Gelo_5 wyciagneli pomocna dlon i nauczyli mnie od podstaw zabawy z CCE, juz nigdy nie wroce do czegokolwiek z powyzszej listy.... Po za tym uwazam ze jezeli program za kilka tys. dolarow istnieje i sie sprzedaje, tzn. ze jest warty swojej ceny.... ( CCE ). Jezeli ktos jest jeszcze nie zdecydowany to zapraszam na : forum.doom9.org Pozdrawiam. Rafal |
szkoda ze Clone dvd sie nie wykazal
Wiec dalej zostaje DVDXCopy najlepszym programem, i chyba na dluzej juz tak bedzie.
uzywajac dvdxcopy nie potrzeba innych pomocnych jak decrypter jeden klik i po sprawie :P |
Cytat:
W wypadku SVCD, znakomity jest program DVD2SVCD - ma tę zaletę,ze obsługuje wszystko sam... Po ustawieniu odpowiednich opcji. DVD2DVDR az tak samodzielny chyba nie jest.. Więc moze jednak kombajn IC7 ? Uwagi Cobra Verde równiez mile widziane :) Pozdrawiam Jabba |
Cytat:
Dzięki za info! No ale jeśli wybierzemy opcję "Clone DVD" - czy ona pójdzie z danych z HDD a nie bezpośrednio z DVD? - i jeszce jedno - a co się stanie przy tej opcji gdy płyta jest dwuwarstwowa albo na HDD jest więcej danych niż 4,7 - proponuje rekompresję? - pewnie nie można dzielić na 2 płyty jak w DVDXCopy? Chłopaki z Elby wyraźnie boją się procesów - dlatego nie można wykonać kopii zabezpieczonych płyt (jak to się ma do CloneCD?? - paranoja!!). Trzeba chyba zaczekać na nowsze wersje bo to nie wygląda zbyt rewelacyjnie...:glaszcze: 8) 8) 8) . |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:53. |