Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   zakończ w trybie DAO??pomóżcie!! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/zakoncz-trybie-dao-pomozcie-22606/)

coolega 20.06.2003 17:15

zakończ w trybie DAO??pomóżcie!!

posiadam nagrywarkę TDK vortex 12x10x32 i mam pewien problem przy przegrywani niektórych płyt praktycznie na sam koniec nagrywania wyskakuje mi komunikat że nagrywanie zakończone niepowodzeniem,i że cytuję"nie mozna wykonać polecenia Zapisz w trybie DAO!"co mam zrobić?czego to jest wina??nagrywarki?programu?(nagrywam w nero 5.5.9.2)proszę o pomoc!:buu:

grzeniu 20.06.2003 19:02

Moze to tylko kwestia owerburningu, masz wszystko w nero wlaczone tak jak trzeba? Jesli na tych przegrywanych plytkach jest ponad 700MB to moze na te twoje sie nie miesci, troche to zgadywanie. Napisz cos wiecej co i jak przegrywasz.

coolega 20.06.2003 21:59

Ok!podam Ci przykład z przed godziny kiedy to próbowałem zwyczajnie skopiować płyte!płyta na która kopiowałem była to płyta Mediasonic 40x,80min\700mb,z poczatku zdawało sie by ze wszystko jest ok i na sam koniec nagrywania:"niemozna wykonac polecenia zakoncz trybie DAO!!"płyta z której przegrywałem była tej samej pojemnosci,dzieje sie tak równiez gdy nagrywam z dysku twardego???niewiem co sie dzieje

grzeniu 20.06.2003 22:18

Te Mediasonic'i to nie sa dobre plytki, sprobuj na innych lepszych, nie piszesz czy nagrywasz je na max szybkosci (12x?) jesli tak to zmniejsz ja. Moze tez to byc kwestia ogolnego porzadku w systemie, ale rowniez oznaka nadchodzacej emerytury twojej nagrywarki bo zdaje sie pamieta dosc stare czasy ;) Moze przeczyszczenie optyki cos da, ale zbyt wiele bym sobie nie obiecywal.

coolega 20.06.2003 23:15

nagrywam zazwyczaj z prędkościa max czyli 12x ale kiedy ustawiam na mniej tez mi sie zdarza ten sam ból!zaznaczam ze niewszystkie nagrania kończa sie niepowodzeniem tylko niektóre i na tych płytach Mediasonic"skopiowałęm sobie ostatnio win.xp i wszystko było ok!watpie żeby przeczyszczenie optyki cos pomogło!!zastanawiam sie jeszcze nad zmiana programu do nagrywania bądź nowszej wersji nero!powinien być link na stronce cdrinfo z mozliwymi komunikatami przy nagrywaniu płyt i z ewentualnymi ich przyczynami i mozliwościami usunięcia problemu!!moze takowy jest tylko ja nic o tym niewiem??

coolega 20.06.2003 23:37

a może to wina płyt?sam już niewiem;(

grzeniu 20.06.2003 23:56

Cytat:

coolega napisa***322;(a)
a może to wina płyt?sam już niewiem;(
Wyzej ujalem to bardzo delikatnie, ale nazwe rzeczy po imieniu - te twoje plytki mediasonic to jest szajs a ty widze nawet nie sprawdziles na jakichs przyzwoitych i robisz tu larum. Na takim byle czym za cene rzedu 0,80 zl maja prawo dziac sie cuda, zwlaszcza na starszych nagrywarkach. Plytki to pierwsza rzecz i najlatwiejsza do wyeliminowania, dopiero potem sie kombinuje.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:02.