![]() |
Re: Re: Re: Re: 2 systemy na jednym kompie.
Cytat:
|
Re: Re: Re: 2 systemy na jednym kompie.
Cytat:
Mam teraz 98se i 2k, ale 98 jest juz jedna noga out :D i niedlugo poleci... :) Qrcze, jak zwykle mnie uprzedzili... :( |
Tworzy tak samo jak XP
|
Re: Re: Re: 2 systemy na jednym kompie.
Cytat:
|
Re: Re: 2 systemy na jednym kompie.
Cytat:
|
ja miałem 98 i xp wszystko było wporządku przy starcie wybiera się jaki system uruchamiasz i gitara
|
Re: 2 systemy na jednym kompie.
Cytat:
|
he he, też mam LILO a tylko win xp jest na moim kompie
|
Cytat:
XP D: na drugim hdd dalej mam linuxa mdk 9.0 I najpierw włącza mi sie lilo, gdy wybiore partycje windows włącza mi sie bootmenager z XP gdzie wybieram XP czy win2k :) A jeśli nie chce ktoś partycji widzieć to jest taka opcja jak "hide" w Partition Magic ;) |
ja isntalowalem winde 98 se, a nastepnie linuxa mandrake 9. linux ma w sobie lilo, tzn program bootujacy i z niego wybierasz przy starcie system.
|
eee, myślałem że jest jakiś poważniejszy powód
poza tym jak win czegoś nie widzi, to i lepiej :) to jest jednak całkowicie *****ny system: przecież dostęp do systemu plików powinien zależeć tylko i wyłącznie od bibliotek... |
bo winda 98 nie zobaczy ci partycji NTFS - w ten sposob tracisz mozliwosc dostepu zpod win98 do WSZYSTKICH danych znajdujacych sie na partycji z XP
|
Cytat:
|
Re: 2 systemy na jednym kompie.
Cytat:
|
Podejrzewam, ze jak przejrzysz wczesneijsze posty to ci zdecydowanie powinno wystraczyc.
Nie jest do tego potrzebna jakas specjalna wiedza. W skrocie dzielisz dysk na ile chcesz partycji. Partycja c jest aktywna instalujesz tam 98. Nastepnie po zainstalowaniu przystepujesz do instalacji xp na partycji d oczywiscie po instalacji przy bootowaniu masz mozliwosc wyboru systemu. To wszystko.Prawda, ze proste. :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:12. |