![]() |
Yamaha i różnokolorowe płytki
Otóż mam Yamahe 4416E i problem z wypaleniem innych płytek niż "niebieskie". Z "błękitnych" udaje sie wypalic gdzies 80% a o reszcie nie ma co wspominać [EuroData wszystkie padly :(]. W czym leży problem? Nagrywarka zastara? Aha - soft to Nero, WinOnCD, CloneCD i FireBurner.
|
a moze to nie wina nagrywarki tylko plytek,
nie napisal na jakich nagrywasz (eurodaty nie znam), moze to sa plytki po 1pln z odpadkow, sprobuj na czyms drozszym (tdk, verbatim) |
Otoz wypalaja sie w 95% wszystkie plytki Verbatim AZO, padlo 40% Verbatimek x8 [jakies dziwne byly i nie AZO] i z takim samym skutkiem BTC oraz Philipsy ["zielone" i "jasnoblekitne"].
|
Jak masz badziew sprzęt to nie trać czasu na pisanie tu bzdur. Plextor nagrywa na wszystkim nawet na odpadach.
|
Do Scyzoryka:
te verbatimy 1-8x to so podrobione, i wielu osobom padaja, btc tez nie naleza do elity, ale philipsy? moze po prostu nagrywarka ich nie lubie (moj plextor nie przepada za esperanzami) Do bukowian: nie wysilaj sie na przyszlosc przy pisaniu takich bzdur, bo jeszcze ci sie mozg przegrzeje (jesli juz tego nie zrobil) |
Nie wal smutów. Yamaha 4416e to good device sam ja mam i jestem hapy!
|
a my plextor lubi esperanaze(zilone i niebieskie 700), verbatimy(16x), dysan(all speed), basf(650), premium(650), platinum tez .... do tego audio tdk ...
kazda plyte nagralem .... tyle, ze pare polecialo przez inne rzeczy ...(zawiecha,za szybko(czasem wiecej niz 8 sie nie da)) |
Czy masz wyłączone DMA w Windowsie? Jeśli nie to zrób to i sprawdź na różnych płytkach...
|
Powodem prawdopodobnie sa plyty z odpadow. Ja kupowalem kiedys w jednym sklepie - gosciu mial taniej o ok. 1zl plytki, ale na pewno byly to jakies odpady - kupilem TraxDaty silver (zwykle) 20szt. Moje (ex) yamaha 8x4x24 nagrala wszystkie z jednego 10-paka, a z drugiego ani jednej! Zamienilem sie z kumplem, ktory kupil verbatimy (u tego samego goscia) i nie chodzily mu na teac'u 4x4x32 (u mnie bez zarzutu). Wiec sie nie przejmuj.
Pozdro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:14. |