![]() |
Koniec z ulgami od podatku
ech coraz gorzej w naszym kraju, coraz większa bieda panuje
rządzący zlikwidują ulgę na kształcenie w szkołach wyższych, na dojazdy dzieci do szkoły i na doskonalenie zawodowe, bo ciągle jest za mało pieniędzy w budżecie (źródło http://podatki.onet.pl/750161,1,0,wiadomosci.html) a kiedy ich będzie dość? kiedy będą coś dawać zamiast tylko zabierać? przeraża mnie ta sytuacja człowiek studiował zaocznie i mógł koszty czesnego odliczyć od podatku (swojego lub rodziców), gdy studiował dziennie mógł odliczyć koszty dojazdu do uczelni - już wkrótce nic z tego no ale będziemy EUROPEJCZYKAMI, będziemy w Unii a ona to nam da, ho ho będzie dobrobyt, kraj miodem i mlekiem płynący, no będzie git malina.... |
Witam !
HEH - jak powiedzial jeden gosc - tylko dwie rzeczy sa w Polsce pewne - śmierc i podatki .... |
to nie wina UE, tylko rzadu Millera, ktoremu brak odwagi i konsekwencji w dzialaniu w trosce o tylek swoj i sondaze dla SLD.
szczegolnie zaskakuje mnie ich opor, jesli chodzi o wprowadzanie podatku liniowego. tak na marginesie, wiadomo nie od dzis, ze radykalne zmiany sa niepopularne... w Polsce panuje przekonanie powszechne, ze raz cos dane nalezy sie do smierci. efekty tego podejscia mamy dzisiaj. zamiast raczyc nas kolejnymi "rewelacyjnymi" zmianami, lepiej zaczeliby latac dziury, przez ktore wyciekaja miliony.:blee: |
ulga remontowa jest juz wspomnieniem - kaplica buuuu
ale Cytat:
|
Ja jestem wkurzony na maksa :boks: :boks: :boks: :boks:
W tamtym roku z tytulu nauki i narzedzi do pracy odpisalem sobie ponad 1000 zlotych. A ten ochlap wolny od podatku to sobie moga panowie z rzadu wsadzic wiecie gdzie || . Spieprzyli sprawe ewidentnie - bo albo powinni zrobic tak jak teraz (a nawet zlikwidowac wszystkie ulgi) i wprowadzic podatek liniowy, albo zostawic podatek progresywny ze wszystkimi ulgami ktore byly . :czytaj: :'( |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:40. |