Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zdarzenie PerfNet - win2k co to ?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zdarzenie-perfnet-win2k-co-22785/)

memorando 25.06.2003 18:58

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Karol to nie trzeba by³o tak od razu .... ;)

Trzymaj sie :)

DOPISANE:

Wielkie dzieki wszystkim za udzial w dyskusji oraz za wytrwa³osc przy takiej marudzie jak ja co musi miec wszystko na fest.

Najwieksze podziekowania dla memorando pomog³o doinstalowanie klienta i udostepniania - teraz wiem co by³o nie tak - a oto chodzi³o bo chcia³em poprostu wiedziec ....

Pozdrawiam wszystkich :)

Laser nie dziêkuj:) zmêczony jestem 12 godzin ciê¿kiej pracy:)przepraszam ¿e od razu nie dalem logicznej wypowiedzi. po prostu bylem w biegu:)i nie mialem czasu my¶leæ :)du¿e dziêki ¿e to ty zniosle¶ moje marudzenie:)

Laser 25.06.2003 18:05

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
Nie mêcz mnie laser proszê. Pomogê tak niermasz klienta msnetworks w skladnikach sieci i udostêpnianie plikow folderów masz tylko tcp ip. wiêc wy³±cz wszystkie monitory wydajno¶ci i poczytaj bo dzisiaj nieodpowiem chyba ¿e poczekasz przepraszam.
Witam !

Karol to nie trzeba by³o tak od razu .... ;)

Trzymaj sie :)

DOPISANE:

Wielkie dzieki wszystkim za udzial w dyskusji oraz za wytrwa³osc przy takiej marudzie jak ja co musi miec wszystko na fest.

Najwieksze podziekowania dla memorando pomog³o doinstalowanie klienta i udostepniania - teraz wiem co by³o nie tak - a oto chodzi³o bo chcia³em poprostu wiedziec ....

Pozdrawiam wszystkich :)

memorando 25.06.2003 17:50

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
O mamusia nie widze tego z przegladarka !! co do udostepniania w sieci nie mam nic poza protokolem TCP IP w skladnikach.

Aha usluga serwer jest wylaczona bo dostaje taki komunikat

Zrobi³em tak jak mowiles i nadal to samo , aha mam pytanie jak to wy³±czac bo ja jeszcze biore wylaczam w profilu dana opcje

Nie mêcz mnie laser proszê. Pomogê tak niermasz klienta msnetworks w skladnikach sieci i udostêpnianie plikow folderów masz tylko tcp ip. wiêc wy³±cz wszystkie monitory wydajno¶ci i poczytaj bo dzisiaj nieodpowiem chyba ¿e poczekasz przepraszam.

Laser 25.06.2003 14:05

Ilo¶æ za³±czników: 1
2

Laser 25.06.2003 14:04

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
Panel sterowania narzêdzia administracyjne uslugi
przegl±darka komputera> ustawiasz stan uruchamiania na wy³aczony zatrzymaj. Pó¼niej najpro¶ciej wy³aczyæ udostêpnianie plikow w sieci:) w ten sposób: po³aczenia sieciowe odinstaluj udostêpnianie plików folderów wtedy tej uslugi nie ma i nie dziala i po sprawie.

O mamusia nie widze tego z przegladarka !! co do udostepniania w sieci nie mam nic poza protokolem TCP IP w skladnikach.

Aha usluga serwer jest wylaczona bo dostaje taki komunikat

Zrobi³em tak jak mowiles i nadal to samo , aha mam pytanie jak to wy³±czac bo ja jeszcze biore wylaczam w profilu dana opcje

memorando 25.06.2003 13:49

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Ja tez nic nie udostepniam - pokaz mi prosze lopatoogicznie gdzie jest ta usluga serwer i przegladarki bo nie widze :) za³aczam zrzut jak to mam teraz

Panel sterowania narzêdzia administracyjne uslugi
przegl±darka komputera> ustawiasz stan uruchamiania na wy³aczony zatrzymaj. Pó¼niej najpro¶ciej wy³aczyæ udostêpnianie plikow w sieci:) w ten sposób: po³aczenia sieciowe odinstaluj udostêpnianie plików folderów wtedy tej uslugi nie ma i nie dziala i po sprawie.

Laser 25.06.2003 13:37

Witam !

Ja tez nic nie udostepniam - pokaz mi prosze lopatoogicznie gdzie jest ta usluga serwer i przegladarki bo nie widze :) za³aczam zrzut jak to mam teraz

memorando 25.06.2003 13:20

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
w pomocy windows jest takie cos natemat wylaczania uslugi serwer - nic z tego nie kumam :(

Wy³±czyæ us³ugê Serwer. Wy³±czenie tej us³ugi powoduje wy³±czenie mo¿liwo¶ci udostêpniania folderów przechowywanych na tym komputerze. ¯aden u¿ytkownik nie mo¿e wtedy ³±czyæ siê z ¿adnym dyskiem lub folderem na tym komputerze. Mo¿na jednak dalej uzyskiwaæ dostêp do folderów udostêpnionych na innych komputerach. Po wy³±czeniu us³ugi Serwer w obszarze Uruchomienie nale¿y pamiêtaæ o tym, aby klikn±æ przycisk Rêcznie lub Wy³±czona, gdy¿ w przeciwnym przypadku us³uga uruchomi siê przy nastêpnym uruchomieniu komputera.

Laser uruchoma narzêdzia admina i uslugi. wy³acz uslugê dziennik wyudajno¶ci, rejestr zdalny , pomoc netbios. Seerwer jest uslug± zale¿n± od przegl±darka kompa. wiêc jak udostêpniasz na lanie to pomocna jest tobie. jak nie udostêpniasz nic , wy³acz uslugê serwer, i przegl±darkê kompa. Nie ladujê ciebie mówiê szczerxe, tak mam i na lanie nie widz± kompa w grupie mojej a ja ich tak no i nic nieudostêpniam. Pozatym wpisz w uruchom diskperf -n

Laser 25.06.2003 12:59

w pomocy windows jest takie cos natemat wylaczania uslugi serwer - nic z tego nie kumam :(

Wy³±czyæ us³ugê Serwer. Wy³±czenie tej us³ugi powoduje wy³±czenie mo¿liwo¶ci udostêpniania folderów przechowywanych na tym komputerze. ¯aden u¿ytkownik nie mo¿e wtedy ³±czyæ siê z ¿adnym dyskiem lub folderem na tym komputerze. Mo¿na jednak dalej uzyskiwaæ dostêp do folderów udostêpnionych na innych komputerach. Po wy³±czeniu us³ugi Serwer w obszarze Uruchomienie nale¿y pamiêtaæ o tym, aby klikn±æ przycisk Rêcznie lub Wy³±czona, gdy¿ w przeciwnym przypadku us³uga uruchomi siê przy nastêpnym uruchomieniu komputera.

Laser 25.06.2003 12:28

Witam !

Dialer raczej nie bo jest jeszcze perfdisk perfproc ....

wszystkie pliki maja we wlasciwosciach ze pochodza od MS.

Sprawdz u siebie w dzienniku czy masz takie cos :)

Aha i jeszcze taka rzecz - zadnego serwera nie mam wiec co to ??

-Sid-The-Rat=> 25.06.2003 12:23

perfnet? a to nie dialer jakis paskudny? :D

informacji z zawartosci stosu czy wartosc DWORD raczej nie wyczytasz.. ja bym wogole na to nie patrzyl

Laser 25.06.2003 11:37

Zdarzenie PerfNet - win2k co to ??

Tak sobie przejrza³em dziennik zdarzen i powtarza sie tam taka rzecz

co to jest i jak to wy³aczyc ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:27.