![]() |
Nowy bios do CD-ROM-u LG 52x. Czy zaktualizować??
Witam.
Własnie znalazłem nowy Bios do LG 52x . Mam 1.0 a ten to 2.0 Zaktualizowac czy nie?? Może sie cos zepsuć?? THX za pomoc |
Było tutaj wielu takich, którzy o to pytali. Pewna część z nich z przerażeniem stwierdziła, że ich napęd nie działa po upgradzie. Większość z nich aktualizowała firmware w nagrywarce, a nie w CD-ROMie. W ich przypadku mogło to jeszcze coś dać (np. podkręcenie), ale w Twoim raczej nic Ci to nie da. Nie kombinuj, bo jeśli CD-ROM działa, to jest wszystko w porządku. Upgrade pewnie Ci nic nie da poza ryzykiem utraty napędu:(
|
Niekoniecznie - może np. daje obsługę UDMA33 albo coś takiego?
|
Uzyj wyszukiwarki bo temat juz byl na forum a na poczatek idz tym sladem: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...light=cdrom+LG
Bylo (jest) kilka modeli tych cdromow LG52x wiec dobrze doczytaj ktory bios jest do ktorego zebys nie sknocil napedu. |
ja zrobilem aktualizacje biosu w moim cd romie LG 52 w prawdzie roznicy nie widze zadnej ale jakos chodzi w miare dobrze. Roznicy nie widze...
|
Re: Nowy bios do CD-ROM-u LG 52x. Czy zaktualizować??
Cytat:
Qmpel kupił sobie do kompa nowego LG (HL-DT-STCD-ROM GCR-8520B) Byl padnięty od początku :) Taka firma (ROTFL) Więc jeśli działa to go zostaw w spokoju :) |
są 3 typy CD-ROMów LG 52x
Miłego upgradu! :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:59. |