Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Naped DVD do komputera (https://forum.cdrinfo.pl/f5/naped-dvd-komputera-22882/)

andrzejj9 27.06.2003 20:47

Naped DVD do komputera

Zamierzam skorzystac z niskich cen i kupic sobie naped DVD do komputera. Zdecydowalem sie na Lite-ona, bo lubie te firme, i nie o ten wybor chce zapytac. Wiem jednak (powiedziano mi w sklepie), ze mozna kupic wersje BOX drozsza o 15 zlotych. Jest w niej na pewno program do odtwarzania filmow, ale nie wiem, czy rozni sie czymkolwiek jeszcze. Ma ktos moze pojecie, czy sa jeszcze jakies roznice, pomiedzy ta wersja, a OEM? 15 zlotych to niby niewiele, ale jesli to tylko za program, ktory pewnie i tak nie bedzie mi potrzebny (spotkalem sie juz z jakimis darmowymi do odtwarzania filmow, a zaden zaawansowany nie jest mi potrzebny), to raczej troche szkoda pieniedzy.

zorg 28.06.2003 00:33

w boxie jest kabeleki srubki no i oprogramowanie , nic wiecej.
a 15zl. to nie duzo wiec bez roznicy

puch 28.06.2003 01:12

15 złotych to niewiele za legalne oprogramowanie! W MediaMarkt można do "gołego" napędu dokupić PowerDVD w wersji OEM za ok. 50 zł. A tutaj za 15 zł. dostajesz legalne oprogramowanie + ewentualnie śrubki, kabelek, itd. Chyba warto.

elephant 28.06.2003 01:22

Generalnie zgodze sie, ze 15zl to nie wiele za te pare dodatkow, ale dowiedz sie przed zakupem czy naped ten jest produkcji LiteON <www.liteonit.com.tw> czy juz jvc lite-on it <www.jlms.com.tw> bo swego czasu tak bylo, ze box to jeszcze byl "czysty" LiteON a do tego nie mozna bylo dostac aktualizacji biosu powyzej jakiejs wersji bo LiteON nie udostepnia juz <jak zreszta widac nie ma na stronie zadnego oprogramowania do DVD>. Wiem, ze tak bylo bo ja mam oem'a, a kumpel wlasnie box i nici z wymiany biosu u niego. Chociaz jak mowie nie jestem pewien czy tak jest dalej i czy to byla jedyna niedogodna roznica dotyczaca jakickolwiek zmian w napedzie.

seoman 28.06.2003 09:51

PowerDVD który jest dołączony do napędów BOX jest pozbawiony
jest między innymi dekoderów audio DTS,Prologik II , itp.
więc prawdopodobnie "uaktualnisz" sobie ten progrtamik
do wersii FULL.
a pozatym dziala tylko z napędami firmy do którycch został dołaczony.
tzn. liteona tyko z napedami liteon, do samsunga tylko z napedami samsung. itd. co prawda trzeba "tylko" podmienic jedna biblioteke DLL zeby dziala z wszytkimi.

Więc jeżeli masz wolny kabelek do Hdd to lepiej sciągni sobie pełną wersje PDVD5.0 link jest na forum Patrixa.
Zawsze te 15zł możesz wydać na
1. 3-5 piw
2. 3 filmy dvd(wypożyczlina)
3. 10 C-DR
4 1 kino
itp
itp....

Patrix 28.06.2003 11:58

A ja polecam Toshibe SD-M1712
Chodzi full wypas ||

andrzejj9 28.06.2003 15:20

Dzieki wszystkim za odpowiedzi :) Naped juz kupilem (jakies pol godziny temu, wlasnie skonczylem go montowac || ) i jest to w koncu wersja OEM. Nawet nie dlatego, ze szkoda mi bylo tych pietnastu zlotych, ale tylko taka dzisiaj mieli (i to ostatni egzemplarz, a dostawa kilkunastu byla jakies 2 godziny wczesniej), a nie chcialo mi sie czekac. Wlasnie sciagam z netu jakis program do odtwarzania i sprawdze, jak to w ogole chodzi. Co prawda mam tylko filmy z jakich gazet (chyba z Gali :blee: ), ale mniej wiecej zobacze, jak to w ogole wyglada. Jesli mi sie spodoba, to poszukam jakiegos lepszego programiku.

:)

andrzejj9 28.06.2003 15:23

Aha, jeszcze jedno. Jeslibym kiedys chcial zmienic ustawienia redionalne, a zuzyl juz standardowe piec mozliwosci, to co powinienem zrobic? Czy to jest kwestia przerobki sprzetowej, czy oprogramowania? Pytam, bo myslalem, ze polega to jednak na majtrowaniu przy sprzecie, ale wlasnie znalazlem program, ktory podobno umozliwia zmiane regionu.

Laser 28.06.2003 15:24

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
Dzieki wszystkim za odpowiedzi :) Naped juz kupilem (jakies pol godziny temu, wlasnie skonczylem go montowac || ) i jest to w koncu wersja OEM. Nawet nie dlatego, ze szkoda mi bylo tych pietnastu zlotych, ale tylko taka dzisiaj mieli (i to ostatni egzemplarz, a dostawa kilkunastu byla jakies 2 godziny wczesniej), a nie chcialo mi sie czekac. Wlasnie sciagam z netu jakis program do odtwarzania i sprawdze, jak to w ogole chodzi. Co prawda mam tylko filmy z jakich gazet (chyba z Gali :blee: ), ale mniej wiecej zobacze, jak to w ogole wyglada. Jesli mi sie spodoba, to poszukam jakiegos lepszego programiku.

:)

Witam

a zdradzisz co to jest ?? :)

andrzejj9 28.06.2003 15:44

Zdradzic nie ma problemu, tylko nie wiem, o co wlasciwie pytasz :) Ale zeby odpowiedziec na pewno to tak: jesli pytasz o naped DVD to jest to Lite-on, jesli o program do odtwarzania to nazywa sie Cliprex DS DVD Player 1.0 (i jeszcze jakis, ale juz przestalem sciagac i nie pamietam nazwy), natomiast jesli pytasz o filmy to mam tu: Czego Pragna Kobiety z Gibsonem, Angielskiego Pacjenta i cos, co nazywa sie Czekolada i nie pytaj, co to moze byc :) No i jest jeszcze kilka odcinkow Kasi i Tomka. :)

Laser 28.06.2003 15:48

Cytat:

Zdradzic nie ma problemu, tylko nie wiem, o co wlasciwie pytasz :) Ale zeby odpowiedziec na pewno to tak: jesli pytasz o naped DVD to jest to Lite-on, jesli o program do odtwarzania to nazywa sie Cliprex DS DVD Player 1.0 (i jeszcze jakis, ale juz przestalem sciagac i nie pamietam nazwy), natomiast jesli pytasz o filmy to mam tu: Czego Pragna Kobiety z Gibsonem, Angielskiego Pacjenta i cos, co nazywa sie Czekolada i nie pytaj, co to moze byc :) No i jest jeszcze kilka odcinkow Kasi i Tomka. :)
Witam !

Chodziło mi tylko o naped - co fo fimów DVD z gazet to nigdy nie spodziewaj sie rewelacji za 10PLN :)

andrzejj9 28.06.2003 15:55

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Chodziło mi tylko o naped - co fo fimów DVD z gazet to nigdy nie spodziewaj sie rewelacji za 10PLN :)

10 zlotych to ja bym nawet nie dal :) kosztowalo chyba z 5.90. Poza tym i tak nie ja to kupowalem ;)

Patrix 28.06.2003 19:18

Cytat:

Aha, jeszcze jedno. Jeslibym kiedys chcial zmienic ustawienia redionalne, a zuzyl juz standardowe piec mozliwosci, to co powinienem zrobic? Czy to jest kwestia przerobki sprzetowej, czy oprogramowania? Pytam, bo myslalem, ze polega to jednak na majtrowaniu przy sprzecie, ale wlasnie znalazlem program, ktory podobno umozliwia zmiane regionu.
Jasne, że są programy np.:

- DVD Region Killer
- DVD Region-Free

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:06.