![]() |
Colin 3 PL & SD9
Walczę z Colinem 3 PL (na 100% jest to SD9, a nie żaden Securom 4.x).
O ile ToCA Race Driver zabezpieczony SD9 poszedł bez problemu, o tyle Colin (na razie) mnie pokonał :( Kopia wywala się pod WinXP PL SP1. Próbowałem: 1) Alcoholer 4.0 + Alcohol 120% v1.4.3 (build 518) + LiteOn LTR-48125S (odczyt & zapis) 2) Alcoholer 4.0 + Alcohol 120% v1.4.3 (build 518) + DVD Toshiba SD-M1612 (odczyt) + LiteOn LTR-48125S (zapis) 3) Alcoholer 4.0 + Blindwrite Suite v4.5.2 + LiteOn LTR-48125S (odczyt & zapis) Chodzi mi o skuteczne nagranie płyty CD bez żadnych emulacji, wirtualnych napędów, itp. "wspomagaczy". HELP!!!! |
z tego co wiem bez cracka nie da rady a on pokazał się już w sieci jak coś to podaj adresik a ja ci go jutro wyślę;)
|
A ja moglbym sie dopchac do tego adresu z wersja PL ???
|
Re: Colin 3 PL & SD9
Sorry za kopot :)
Właśnie doznałem olśnienia!! Powyższe próby testowałem na DVD LG-1610B. Nie chciało startować :( Próby uruchonienia na innym sprzęcie zakończyły się sukcesem :) Wynika z tego, że płytę spox się nagra, tylko (tak jak w przypadku Securom v4.8x) może nie działać we wszystkich napędach... |
rusek: Podziel się swoją wiedzą, napisz krok po kroku jak tego dokonałeś?! Dzięki 8)
|
detonator 44.03 powinien pomoc.... mi pomogl
|
Cytat:
Alcoholer 4.0 (profil SD 2.9) + Alcohol 120% v1.4.3 (build 518) i jazda!!!! Ważne!!! Nagrywaj x4!!! Wyłącz CloneCD Tray (i inne emulacje)!!! Powinno działać. |
4x ??? 32 poszlo i dziala :) alkoholem of koz i bez zadnych profili
|
Cytat:
Bez profilu, czyli "Własny" :jupi: Zaraz się pobawie 8) |
Cytat:
Jeżeli pisze że x4, to mam na myśli tylko CD1 ;). Pozostałe można palić ile fabryka dała. |
Re: Colin 3 PL & SD9
To zaraz powalcze z Colinem (z obrazu instaluje się pięknie!) :jupi:
Cytat:
:czytaj: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=22401 |
Re: Re: Colin 3 PL & SD9
[QUOTE]matteo napisa***322;(a)
[B]To zaraz powalcze z Colinem (z obrazu instaluje się pięknie!) :jupi: Jak to zrobiłeś? Mnie ToCA PL wywala ciągle FADE'a i bye bye ... restart, już mnie szlag trafia przy tym tytule (( :buu: Identycznie jak z Colinem 3 PL :) Ustawienia dla SD9, odczyt i zapis x4 (x8 nie odpalało się) Lite-On LTR-48125S z najnowszym biosem 1S07. Poszło nawet łatwiej niż z Colinem... Na DVD LGx16 żadnych problemów. |
Tez mialem do nagrania Colina 3 EN. Nagrywalem kumplom z grupy. Nic nie wylaczalem zadnych emulacji zadnych clonecd try wszystko standardowo. Nagralem 9 plytek z predkoscia 40 (esperanza silver). Chodza !!! Oczywiscie profil pod CloneCD SD 2.9.
|
a jakby w clonie ustawic SD9 i tylko to, to czy nie wystarczy ????
w wersji PL |
Ilość załączników: 1
Dokladnie Ci tego nie powiem ale powinno. A program w ktorym ustawilem sobie profil SD2.9 to to....
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:29. |