Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   DVDShrink, pytanie. (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dvdshrink-pytanie-22911/)

Jabba the Hutt 03.07.2003 22:45

Cytat:

berr64 napisa***322;(a)
TERAZ ROZUMIEM. Widzisz ROBS, Ty i Cobra Verde dużo mi wyjaśniliście za co BARDZO WAM DZIĘKUJĘ.Do tej pory uczyłem się na próbach i błędach,i efekt był taki że zmarnowałem mnustwo płyt DVD.
A co do Twojego załączonego ps. to pisałem tak, bo lepiej mi się odpisywało, jak miałem tekst przed oczami.
DZięki za wszystko. Na koniec powiedz mi jeszcze co to jest ten PDITool.

To taki kleine progsik, ktory zamienia pliki PDI z IC na ISO, strawne dla NERO.

Jabba

Robs 03.07.2003 22:41

http://members.chello.se/jonas.thornqvist/PDITOOL.zip
zobacz sam...

berr64 03.07.2003 22:25

TERAZ ROZUMIEM. Widzisz ROBS, Ty i Cobra Verde dużo mi wyjaśniliście za co BARDZO WAM DZIĘKUJĘ.Do tej pory uczyłem się na próbach i błędach,i efekt był taki że zmarnowałem mnustwo płyt DVD.
A co do Twojego załączonego ps. to pisałem tak, bo lepiej mi się odpisywało, jak miałem tekst przed oczami.
DZięki za wszystko. Na koniec powiedz mi jeszcze co to jest ten PDITool.

Robs 03.07.2003 22:08

Cytat:

berr64 napisa***322;(a)
wskazuję w IC plik z DVDShrinka i nagrywam to na płytę, oczywiście IC
wiele nie wyjaśniłeś,
podczas obróbki filmu w IC nie zaznaczaj od razu wypalania, a poprostu zapisz film na hdd (w postaci plików pdi), później użyj PDITool i wyextraktuj poszczególne pliki kompilacji DVD do katalogu VIDEO_TS,
teraz odpal PowerDVD i zobacz jak to chodzi z twardziela

Ps. cytowanie całej zawartości poprzedniego postu nie ma najmniejszego sensu, cytat ma wtedy swoją wartość jeśli wybierzesz tylko dany fragment

berr64 03.07.2003 21:45

Cytat:

RobsYoda napisa***322;(a)
hehe, może nie od razu ewenement, ale niepotrzebnie bawisz się z tym ripem,
uruchom DVDShrinka i tu od razu wskaż na nośnik DVD, program sam Ci zripuje potrzebne pliki

wytłumasz dokładniej ten fragment: "nagrywam" i "idzie na DVD"

wskazuję w IC plik z DVDShrinka i nagrywam to na płytę, oczywiście IC.
A na DVD to nie idzie, na stacjonarnym i w kompie,tak jak pisałem wczesniej.

Robs 03.07.2003 21:38

Cytat:

berr64 napisa***322;(a)
może okazać się że jest to ewenement w dziedzinie kopiowania filmów
hehe, może nie od razu ewenement, ale niepotrzebnie bawisz się z tym ripem,
uruchom DVDShrinka i tu od razu wskaż na nośnik DVD, program sam Ci zripuje potrzebne pliki
Cytat:

, i ten zapisany film na HD ładuję w IC i nagrywam. No i nie idzie na dvd.
wytłumasz dokładniej ten fragment: "nagrywam" i "idzie na DVD"

berr64 03.07.2003 21:32

Cytat:

Może po kolei, bo coś się namieszało,
myślałem że rip robisz DVDShrinkiem a nie DVDDecrypterem,
w tym momencie nie musisz wskazywać wogóle pliku IFO, a jedynie napęd z płytą. Po zripowaniu DVDShrinkiem ładujesz film do IC, a po rekompresji w IC otrzymujesz pliki .pdi
Później możesz je potraktować PDITool.

Może opiszę Ci co ja wogóle robię,może okazać się że jest to ewenement w dziedzinie kopiowania filmów.Otóż, film z płyty zrzucam Descrypterem, otwieram go DVDShrinkiem, wywalam dodatki(jak trzeba)zostawiam sam film który zapisuję na HD bez kompresji który zajmuje np.6Gb, i ten zapisany film na HD ładuję w IC i nagrywam. No i nie idzie na dvd.

Robs 03.07.2003 21:08

Może po kolei, bo coś się namieszało,
myślałem że rip robisz DVDShrinkiem a nie DVDDecrypterem,
w tym momencie nie musisz wskazywać wogóle pliku IFO, a jedynie napęd z płytą. Po zripowaniu DVDShrinkiem ładujesz film do IC, a po rekompresji w IC otrzymujesz pliki .pdi
Później możesz je potraktować PDITool.

berr64 03.07.2003 20:48

Cytat:

Właśnie, z ripem raczej wszystko ok
dlatego pytałem jak to idzie z twardziela (z plików), może IC coś sknocił. A co robiłeś z plikami (pdi) po IC?

Przy otwieraniu w DVDShrink zripowanego filmu descrypterem,są pilik VIDEO_TS.IFO i następnie pozostałe VTS.01.0.IFO itd...który wskazać przy otwieraniu. VIDEO_TS.IF0?

berr64 03.07.2003 20:03

Cytat:

dlatego pytałem jak to idzie z twardziela (z plików), może IC coś sknocił. A co robiłeś z plikami (pdi) po IC?

Nie obraź się, ale gdzie jest ten plik.

Robs 03.07.2003 17:17

Cytat:

berr64 napisa***322;(a)
Dziwne bo zazwyczaj jak było coś nie tak, z zripowanym filmem to IC nie chciał go nagrać.

berr64 03.07.2003 16:31

Cytat:

Trudno powiedzieć,
a idzie z płyty w kompie?
a idzie z twardziiela w kompie?

Nie czyta z płyty w kompie, a z pliku nie wiem bo skasowałem. Dziwne bo zazwyczaj jak było coś nie tak, z zripowanym filmem to IC nie chciał go nagrać.

Robs 03.07.2003 16:20

Trudno powiedzieć,
a idzie z płyty w kompie?
a idzie z twardziiela w kompie?

berr64 03.07.2003 07:07

Cytat:

Re-author i przeciągasz tylko Title filmu głównego oraz pliki Menu, nie ruszasz pozostałych Title.
Jeszcze co do DVDShrinka, to po zripowaniu filmu(007)na twardziela bez dodatków i przepuszczeniu przez IC, film w stacjonarnym DVD nie idzie. Czy coś sknociłem?

berr64 30.06.2003 07:09

Cytat:

zorba napisa***322;(a)
jak chcesz czysty film to wez sobie DVD X Copy XPress :) jest genialny do tego
Dzięki za podpowiedz, ale mam ten program i nie chodzi mi o program który kompresuje film.Interesuje mnie sposób którym można wywalić dodatki i nagrać obraz w 100% jakości(o ile pozwoli na to jego wielkość)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:28.