![]() |
mp3 kontra mp3
mam dwie płyty z tą samą muzyką zgraną do mp3 jednak o ile jedna płyta jest juz w plikach mp3 z kompresją 192 tak druga była zgrana z kompresją 320 jednak nie wiadomo z jaką kompresją została nagrana. I teraz pytanie jak sprawdzić poza oceną słuchową, która płyta zrzucona do mp3 jest lepszej jakości na słuch mam wrazenie że ta z 320 jest z pełniejszym i głośniejszym dźwiękiem. Zaznaczam ze pliki z kompresją 192 sa zdobyczne (dc) natomiast z 320 są zgrane z płyty (kopia) i chodzi o rozgryzienie czy ta z 320 nie została przypadkiem nagrana z gorszą jakością niż pliki które posiadam w 192
Mam nadzieje że w miare zrozumiale to napisałem :) ;) |
Hmm, dziwne masz pytanie, wiadomo ze bitrate 320 bedzie lepszej jakosci niz 192. Ale oczywiscie jest tez wazne z jaka predkoscia to ripujesz i jakim programem.
|
Re: mp3 kontra mp3
Cytat:
|
Cytat:
no włąsnie źle mnie zrozumiałeś ja po prostu nie wiem z jakim britate nagrał znajomy znajomego znajomego..... tą płytę która została zrzucona do 320 bo chodzi mi o to że ona mogła być nagrana na przykład ze 128 a kumpel zrzucając ją zrobił 320. I chce porównać to niby 320 do tego 192 które mam juz od jakiegoś czasu na dysku po prostu chce zostawić w lepszej jakości a zbędne usunąć. |
Re: Re: mp3 kontra mp3
Cytat:
ok dzięki serdecznie za szybkie odpowiedzi i pomoc pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:22. |