![]() |
Jak zrobić proste menu do filmu DVD ?
Interesuje mnie to co w temacie.
Trzy opcje: START FILMU JĘZYK NAPISY oraz jakiś napis na górze w stylu nazwa filmu :) no i może jakiś obrazek żadnych animacji jak najprościej dlaczego ? ponieważ połowe filmów mam w trybie movie only a znajomy ma akurat takie DVD że jak nie ma menu to nieobejrzy (dziwny model, jakieś niedopatrzenie) a tak zawsze walnąłbym Menu i wszystko by grało dla niego PS: najlepiej aby zajmowało 5-8MB (kompresuje filmy na 4472 :) ) |
menu DVD
spróbuj użyć programu Sonic DVDit! albo MPGEnc DVD Author - są bardzo proste w obsłudze nawet jeśli język angielski jest Ci obcy.
dosky nara |
Wydaje mi się że SonicDVDit nie obsługuje napisów poza tym wybór języka albo ścieżki dźwiękowej w menu to sprawa trudniejsza i nie znam programu który by to robił łatwo i szybko. Natomiast można to zrobić w DVDMaestro lub Sonic Scenarist tylko sie trzeba nauczyć :)
|
Użyj szeroko tu polecanego Ulead DVD MOvie Factory 2. Jest prosty a jednocześnie wspiera wiele różnych fajnych smaczków, jak możliwość podkładania różnych muzyczek pod różne Menu, tła Menu wybierać jako elementy filmów lub zdjęcia w dow. formatach, organizować chaptery, itd.
Dla mnie bajka. |
uzywalem tego programu ulead menu ladne ale nie przeniosl mi napisow z orginalnych vobow i nie obsluguje ac3 wiec dostalem film z menu bez dzwieku i napisow
|
programy Uleada nie obsługują napisów ani nie oferują wyboru ścieżki audio - trzeba użyć programów o których pisze Fafer. oprócz tego robi to jeszcze Adobe Encore DVD i Pinnacle Impression DVD Pro
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:32. |