![]() |
dwutygodniowy Teac CD-W552E i niudana fiksacja
konfiguracja:
Duron 900 płyta ECS K7S5A 256MB DDR HDD WDC 80GB 7200obr Teac CD-W552E Windows XP Pro ... i nagle mam problemy z fiksacją. Nagrywarka ma 2 tygodnie i nagrała około 40 płyt. Płyty to "zielone" SmartBuy 24x - nagrywane na 32x w Nero 5.5.10.35. Czy mam oddać CDR do serwisu?? |
A czy probowales juz na innych plytkach i dlaczego usilujesz je nagrywac szybciej niz indeks producenta?
|
problem w tym, ze te płyty nagrywałem (ponad 200szt.) z 48x i nic sie nie działo - tylko to był inny recorder. Pozostaje zatem 24x. Dzieki
|
OTO MOJA RADA: nie kupować więcej TEAC-ów, sam mam - wiem co za badziewie.
|
nie sądzę żeby TEAC był badziewiem - jak firma ta robiła napędy do komputerów to ty jeszcze w planie pięcioletnim nie byłeś.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ad rem: - skąd Wiesz ile mam lat? - od kiedy to przychodzi się na świat w ramach planu pięcioletniego? (może w Chinach?) - skoro to nie takie badziewie (bez potępiania w czambuł za całokształt - mówię tu tylko o swoim własnym egzemplarzu napędu TEAC CDW-516EB 1.0K), to skąd ta dyskusja na forum? - fakt, że ktoś coś robi od lat, to jeszcze nie powód ani dowód, że zrobi to zawsze dobrze i bezbłędnie; (polecam przeczytać opinie o ostatnich napędach rzeczonej firmy wykonanych przez ASUSa - na 50-lecie firmy TEAC. Sami je powinni zrobić. ...a miało być tak pięknie... PEACE ! http://forum.cdrinfo.pl/newreply.php...postid=169973& |
hmm... wiek określam po języku, może masz wadliwy egzemplarz / może mam go ja - czarne owce sie zdarzają, moj problem polegał na zbyt dużej prędkości nagrywania i się właśnie skończył.
Pozdrawiam |
Jak pamiętam to było pisane o Teac. Był poruszany problem, że napęd po nagraniu płyty nie może jej odczytać. Poszukaj na forum, a coś znajdziesz...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:28. |