![]() |
Toshiba SD-M1712
Zamierzam kupic DVD-ROM biore pod uwage Toshiba SD-M1712 lub Liteon Z przewaga na Toshibe. Mam mala zagwozdke ,w Mega-tescie CDRInfo jest w wadach ze nie może odczytywać 96-Bajtowych (CD+G) danych subkanałowych. Jak to wplynie na odczyt zabezpieczonych plyt np.securomem i jaj to sie ma do codziennego jej uzytkowania
|
hmm
miałem LITEONa i mam Toshibe Jeśli mało kasy to LITEON ale Toshiba jednak nieco lepsza choć w moim przypadku głośniejsza |
Cytat:
|
Witam
Właśnie dziś zinstalowałem na testy takową Toshibę jak narazie jest super. Głównym czynnikiem przy pozostaniu przy tym napędzie, dla mnie będzie odczyt płytek DVD/-R;+R. Posiadam również Pionka 106, na niego generalnie też nie mogę złego słowa powiedzieć. Po przeczytaniu kilku opinii o zletach Toshiby, muszę ją potestować !! Co do LiteOn-a mam mieszane odczucia, nasłuchałem się o pewnych partiach jakie wchodziły na Polski rynek, 50% to odrzut. P.S. w wielu dyskusjach na tym forum spotkałem się z opinią że Pioneer nie czyta płytek DVD+R, powiem wam że mój czyta - pewnie i nie tylko mój. |
Toshiba jest elegancka sam taka mam, ale jesli lubisz oszczedzac kase to z powodzeniem mozesz wziasc tez liteon`a
|
Extra dzieki za utwierdzenie mnie w przekonaniu, ale ciagle mnie gryzie to "ze nie może odczytywać 96-Bajtowych (CD+G) danych subkanałowych", na co to u licha moze rzutowac
|
Cytat:
A jeśli już to ściągasz cracka i po kłopocie |
U mnie wszystko działa jak należy, za wyjątkiem tych płytek 870 MB itd. A SecuRoma i całą resztę też czyta, tylko nie zawsze nagrywarka wypali (TEAC CD-W616EB), ale sam napęd nie ma z niczym problemów.
|
KOLEGA WŁAŚNIE KUPIŁ LITEONa
BARDZO SOBIE CHWALI I W CENIE 155ZŁ ZA BOX JEST SUPER !!! |
Wlasmie kupilem na gieldzie Toshibe OEM za 165 zl, bios 1004,
no i chodzi cacy, tylko ze ma klopot z plyta zabezpieczona Key2Audio, momio ze ten naped podobnosobie z tym radzi, aspi oczywiscie mam zainstalowane. W wlasciwosciach pokazuje mi Rpc II i ze region jest nie ustawiony, czy to oznacza ze nie musze sie przejmowac regionami , czy tez region zostanie ustawiony przy pierwszym odtworzeniu, chcialbym uniknac jakby co zabawy z biosem. Z gory dziekuje za odpowiedz i za dotychczasowe rady |
Co do zabezpieczenia to nie wiem, bo nie mam żadnej płyty, żeby to zweryfikować, ale region automatycznie się ustawi przy odtworzeniu filmu. I automatycznie będzie się zmieniał później, aż do wyczerpania limitu.
|
Ktos moze uzywa Toshibe SD-M1712 z biosem J004 z tego linku
http://hijacker.rpc1.org/toshiba_nolimit/ jak taka toshiba sie sparawjue? |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:36. |