Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   jak dzielic neostrade? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-dzielic-neostrade-23027/)

netkafejas 03.07.2003 22:50

jak dzielic neostrade?

w zwiazku z tematem http://62.21.98.27/showthread.php?s=...e&pagenumber=1 i innymi podobnymi mam pytanko
no wlasnie jak dzielic pomiedzy domy zeby nie sprawdzili/wykryli
nie chodzi mi tu o malowanie kabla w moro tak zeby wymieszal sie z drzewami ale o kwestie techniczne

pzdr.

seoman 04.07.2003 10:09

Z tego co wiem to takiej mozliwości niemają,
muszą zobaczyć organoleptycznie :) czy w mieszkaniu jest 1 czy 2 kompuer czy też jest sieć wyprowadzona poza lokal.

Zdalnie to jedynie mogą zobaczyć ile komputerów jest podpiętych pod jedno łacze.

Kasprzak 04.07.2003 11:00

Idzie przewałki zroibic. Zobaczysz ze przy furtce stoja panowie z TEPSy. Masz 2 kompy w pokoju odlaczasz kabel od sasiada(robisz wieksza dziure w scianie najlepiej duza dziure i rurke pcv (2cm) i kumpel(sasiad) ciagnie kabel do siebie. A jakis inny kabel podlaczasz do tego kompa. I nic nie moga ci zrobic!!!!

WiesiekI 04.07.2003 14:49

Dlaczego nikt nie odpowiedział że jeżeli ktoś zakłada sobie Neostradę to wie ile to kosztuje więc jeśli nie stać go na opłaty to nie musi mieć stałego dostępu.

netkafejas 04.07.2003 19:29

Cytat:

WiesiekI napisa***322;(a)
Dlaczego nikt nie odpowiedział że jeżeli ktoś zakłada sobie Neostradę to wie ile to kosztuje więc jeśli nie stać go na opłaty to nie musi mieć stałego dostępu.
powiedzmy ze jestem na utrzymaniu rodzicow ktorzy i tak maja spore wydatki ze mna i nie chce ich naciagac na wydatki a na ulicy mam kilku ludzi co tez by chcieli zaoszczedzic a i lan by sie przydal wiec....
internet powinien byc dla wszystkich

Nikita_Bennet 05.07.2003 11:16

Cytat:

netkafejas napisa***322;(a)
....
internet powinien byc dla wszystkich

i za przystepna cene.
ja nie mam mozliwosci finansowych na neo+.
jakbym mial kogos w tej dziurze z kim moglbym wziac to (koszt 50:50%) to bym sie nie zastanawial - a tu monopolista jeszcze bruzdzi.

pzdrwm Nikita_Bennet

WiesiekI 07.07.2003 07:50

Panowie Ja wszystko rozumiem. Ja pracuję i też mnie nie stać na Neostradę i ISDN więc nawet nie myślę o kombinowaniu.

Remix 07.07.2003 13:24

Witam!

a ja do tego podchedze inaczej... nie po to zmienialem z SDI na Neo+, zeby teraz sie z kims tym laczem dzielic, jesli mialbym sie dzielic to wolalbym zostac przy SDI. Ale skoro juz mam Neo+ i place te 192 zl to przynajmniej mam satysfakcje, ze ma super szybkie (jak na warunki domowe) lacze i moge cieszyc sie transferem ponad 60KB/s, a tak placilbym 95zl a ciagle wzajemnie bym sobie z kolega tranfer zabieral.

bas 07.07.2003 15:21

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

a ja do tego podchedze inaczej... nie po to zmienialem z SDI na Neo+, zeby teraz sie z kims tym laczem dzielic, jesli mialbym sie dzielic to wolalbym zostac przy SDI. Ale skoro juz mam Neo+ i place te 192 zl to przynajmniej mam satysfakcje, ze ma super szybkie (jak na warunki domowe) lacze i moge cieszyc sie transferem ponad 60KB/s, a tak placilbym 95zl a ciagle wzajemnie bym sobie z kolega tranfer zabieral.

1. Nie sądzę, żebyś był w stanie wszystko wykorzystać.
2. Da się zrobić taki podział, że byś miałe bardzo komfortowy net a płacił byś mniej.
3. Jak ktoś chce sobie net dzielić to niech weźmie np. idsl, dzielenie neo jest zwykłym złodziejstwem, mimo, że okradasz tpse to nadal jest to kradzież.
4. mam nadzieję, że nie będę musiał pisać uzasadnienia do pkt. 3.

Kasprzak 07.07.2003 22:15

bas masz racje. To zlodziejstwo. Dlatego na pewno nie wezme NEO+ bo dla moich rodzicow to za duzo, a wtedy dzielenie odpada a nie bede robil takich bajerow jak pisalem jakie mozna robic wczesniej. A jak ja bym chcial zalozyc neo+ to abon. mam 199 a dlaczego remix masz 192zl. Nakrecam rodzicow na SDI nei wiem jak?

MaciejT 07.07.2003 22:18

mozna podzielic, bylo na Forum

Remix 08.07.2003 00:56

Witam!

No wlasnie teraz zajrzalem na strone TPSA i faktycznie jest jedna oplata 199zl (z VAT), a przedtem byly dwie 1: 191zl (z VAT) przy umowie na czas okreslony i ponad 200zl (z VAT) przy umowie na czas nieokreslony.

netkafejas 09.07.2003 18:33

mam gdzies ze to zlodziejstwo - bas rozumiem ze masz na swoj caly soft i inne tam (np filmy i muze) licencje
a co do dzielenia to wcale nie byl by zaden dyskonfort bo i tak kazdy by jednoczesnie nie sciagal wiec jakos by to sie dalo pogodzic
u mnie od paru miechow zakladamy sdi na podzial 5 osob-POWAGA i i tak tepsa robi problemy a poza tym raz nabila mnie tepsa w butelke z isdnem wiec nie mam zadnych zachamowan w stosunku do telekomuny(jak ktos chce wiedziec o co mi biega to niech poszpera na forum)

netkafejas 09.07.2003 18:44

a jakby tak na glownym kompie postawic proxy? a nie tam jakies udostepnianie ?

bas 09.07.2003 23:27

Cytat:

mam gdzies ze to zlodziejstwo
To fajnie, a jak złodziej wejdzie do Ciebie do domu i będzie miał gdzieś, że to Twój komputer i go sobie weźmie?
Cytat:

raz nabila mnie tepsa w butelke z isdnem wiec nie mam zadnych zachamowan w stosunku do telekomuny(jak ktos chce wiedziec o co mi biega to niech poszpera na forum)
Wprawdzie osobiście nieprzepadam za TP S.A., ale to nieznaczy, że mogę ją okradać.
Jak zaczniesz pracować i zacznie Cie ktoś okradać to zrozumiesz o co mi chodzi. Zobaczysz jak będzie Cię trafiało jak przyłapiesz drania na takich kombinacjach, o których mówisz. Jak Cie niestać to nikt Cię niezmusza do używania internetu. Jak chcesz sobie zrobić sieć z kumplami i podzielić sygnał to weź idsl albo inne łącze, które dopuszcza takie używanie łącza.
Daruj sobie tłumaczenie, że TP S.A. niezbiednieje, że to gigant, że akurat ich to można bo tak nie jest, jest to taka sama firma jak każdy inny dostawca i należy ją w taki sposób traktować, w naszym prawie nie ma podmiotów większych i mniejszych. za to nasze prawo jak i obyczaj precyzuje kim jest osoba, która zachowuje się tak jak Ty...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:14.