Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Opinie o nośnikach DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/opinie-o-nosnikach-dvd-23083/)

lukas69 05.07.2003 15:32

Opinie o nośnikach DVD

Wiem że dużo osób zastanawia się jaki wybrać nośnik a to w przypadku płyt DVD nie jest łatwe. Proszę w tym wątku napisać czego używacie i gdzie oraz za ile kupujecie.
Wiem że takie wątki były więc proszę o PRZYKLEJENIE mojego :)

Ja osobiście używałem:
- x1 EXPERANZA - doskonała do wszystkiego (odtwarzacze stacjonarne, konsole), ale zdażały się odpady, w tej cenie doskonała propozycja - WYCOFANE Z PRODUCKJI :(
Propo nie wiecie gdzie jeszcze moge je kupić ? (ARCOMP odpada już nie ma )
- FUJI - ogólnie dobrze czytane ale zdarzało się za dużo odpadów, nie polecam :(
- DATEX x2 - nagrywarka wogóle nie widzi :( , do wyrzucenia, konsola też (nagrana na Pionierze)

PROSZĘ O SWOJE OPINIE i podanie co było nagrywane (filmy, gry, dane) i na jakim sprzęcie

Sam mam LG x2

PS: chodzi o to aby ustrzec się błędów i uczyć się na cudzych - DATEXY x2 nie pasują ani do LG ani konsol

lukas69 05.07.2003 15:33

aha proszę o opinie o PRINCO (konsole i odtwarzacze stacjonarne)

Robs 05.07.2003 15:52

zerknij...
a te Fuji to jakie predkości?

lukas69 05.07.2003 16:58

Fuji to multispeed tyle pisało

lukas69 05.07.2003 17:07

PODAJCIE GDZIE KUPUJECIE (najlepiej wysyłkowo)
czytałem że niektórzy tam mają płytki poniżej 4zł a ja myślałem ze za 5zł robie dobry interes (princo lub espera)

Druss 05.07.2003 20:33

A reklamacji nie mozna skladac na te wadliwe plyty dvd bo to przeciez masakra jak wiekszosci ludzi sie wywalaja np takie datex`y

Robs 05.07.2003 20:54

hehe u kogo?
u sprzedawcy? usłyszysz: nie chcesz to nie kupuj, co byś chciał za marne pieniądze,
w hurtowni, u dystrybutora? - mają to gdzieś, liczy się interes,
chcesz to napisz do producenta, niech nie robi sobie jaj

Jabba the Hutt 06.07.2003 17:17

A jakim progsem sprawdzamy jaki jest nośnik na DVD ? Też Nero CD Speed ?

Jabba

bratpit 06.07.2003 21:03

Cytat:

lukas69 napisa***322;(a)
Fuji to multispeed tyle pisało
Fuji sa x1, tyle ze wiekszosc nagrywarek wypala je z predkoscia x2, aczkolwiek nie polecam tego nosnika poniewaz po nagraniu na nich filmow, niektore odtwarzacze DVD maja problem [szczegolnie pod koniec plyty] z poprawnym ich odtworzeniem.

Polecem Mediasonic, ktore sa bardzo tanimi nosnikami, a bez problemow wypalaja sie x2 i nie ma problemow z odtwarzaniem -- zarowno w odtwarzaczach DVD jak i na Xbox'ie.

Uzywam jeszcze Verbatim, TDK, Emtec - to sa drozsze nosniki i takze nie ma z nimi zadnych problemow -- zreszta wiadomo, marka.

Sa jeszcze Mediastore x2 -- ale jako, ze kupilem na razie tylko 5 sztuk, wiec za bardzo nie moge sie na ich temat wypowiedziec.

I na koniec Akoss -- nie polecam. Po nagraniu na nich plikow, odczytuja sie bardzo wolno i ogolnie sa duze problemy.

Druss 06.07.2003 23:06

Cytat:

Jabba the Hutt napisa***322;(a)
A jakim progsem sprawdzamy jaki jest nośnik na DVD ? Też Nero CD Speed ?

Jabba

Program DVDInfo sie zwie.

zorba 07.07.2003 00:53

Cytat:

RobsYoda napisa***322;(a)
hehe u kogo?
u sprzedawcy? usłyszysz: nie chcesz to nie kupuj, co byś chciał za marne pieniądze,
w hurtowni, u dystrybutora? - mają to gdzieś, liczy się interes,
chcesz to napisz do producenta, niech nie robi sobie jaj

ostatnio kupile w sklepie 25 sztuk datexow. na 3 wypalone 2 do smieci, poszedlem do sklepu oddalem 22 sztuki i zwrocili mi szmal. wiec jednak mozna oddawac do sklepu wadliwe :)

bratpit 07.07.2003 08:47

Cytat:

zorba napisa***322;(a)
ostatnio kupile w sklepie 25 sztuk datexow. na 3 wypalone 2 do smieci, poszedlem do sklepu oddalem 22 sztuki i zwrocili mi szmal. wiec jednak mozna oddawac do sklepu wadliwe :)
Oddales do sklepu jeszcze nie wypalane plytki, czy tez zniszczone przy wypalaniu? Jezeli zniszczone, to faktycznie niezly sklep. :)

zorba 07.07.2003 09:56

oddalem 22 zapakowane plytki okazalo sie potem ze cala seria jaka dostal sklep byla kopnieta.

lukas69 07.07.2003 09:59

czyli jednak 3 plytki miales w plecy :)

Jabba the Hutt 08.07.2003 12:18

We Wrocławiu w sklepie DELFIN dostępne są nast. nośniki :
DVD-R
- Princo x4, Esperanza x4 - 7 zł/szt. (wałek)
- Esperanza x4 - 9,50 zł (pudełko)
- TDK x2 ,Verbatim x2 - 12-13 zł/szt. (pudełko)
DVD-RW
- Verbatim x1 - 19 zł/szt.
- bez nadruku x1 - 7,50 zł/szt.
- Esperanza x1 - 12,50 zł/szt.

Własciwie nie ma już tam dostępnych płytek DVD-R Princo,Esperanza x2.Panowie ze sklepu mówia o zaprzestaniu ich produkcji. Mogą być jeszcze z zapasów.

Sklep dysponuje także ofertą płytek +R/RW (Platinum,Dysan,Esperanza,TDK, Verbatim w cenach od 8,50 zł za tańsze do 16 zł za markowe).
Nie ma tam dostępnych płyt -R Datex (których sprzedawcy nie polecają), nie ma Gigastore,Datatrack,Fuji,Mediasonic,Akoss. Aczkolwiek sprzedawcy zapewniają, ze niektóre płytki można sprowadzić.

Ogólnie sprzedawcy mówią,ze PRINCO i ESPERANZA x4 schodzą i nie ma jakichś skarg na te płytki.

Jabba

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:02.