Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   The Frozen Throne PL (https://forum.cdrinfo.pl/f11/frozen-throne-pl-23086/)

pawelblu 05.07.2003 16:38

The Frozen Throne PL

Jak w temacie. Kopiowal juz ktos TFT w wersji PL? Nie chce niszcyc swojego orginala w napedzie. Zaden ***** oczywiscie w gre nie wchodzi. Zeby bylo jasne ClonyXXL pokazuje tylko bledne sektory pod koniec (o ile dobrze pamietam) wiec wyglada to na securoma.

seoman 05.07.2003 20:06

Narazie zrobilem tylko obraz w Akoholu,
profil z alcoholera securom new >4.77.00.029
RMPS na high odzczyt 8x
i działam narazie z obrazu...

RudiFM 11.07.2003 09:48

Frozen Trone PL

Zabezpieczony najnowszym SecuROM'em.
Metoda opisana juz na forum.
Do ścięcia bez problemu.

Magic trio = Alcohol 120% + BWA Builder + TwinPeak 0.2

Chodzi bez stresu.

Yacho 12.07.2003 21:30

hmmm a jakie macie nagrywarki ?

Bo moj Liteon 48/24/48 odmawia odczytu DPM... :(

seoman 12.07.2003 22:53

LG8320B ---> LG8400 1.12

-Sid-The-Rat=> 27.07.2003 20:00

fajne jest to ze gra chodzi z plyty w3 - a nie z plyty z dodatkiem - plyta jest sprawdzana tylko przy instalacji

seoman 27.07.2003 20:21

Hmm a co sadzicie o takim czym:
- gra działa na napedzie wirtualnym, nie dzia po wypaleniu
lub mamy pozyczony orginal i chcemy miec mozliwosc zrobienia
dzialajacej kopii kopii.

- nagrywamy pliki *.mds i *.mdf jako normalne pliki na cdr.
- montujemy tak nagrane pliki w napedzie wirtualnym
- nagrywamy z tak nagranych plikow "pelnowartosciowa" kopie bezpieczenstwa :)

Bedzie to dzialac czy nie.

Patrix 28.07.2003 12:49

Cytat:

seoman napisa***322;(a)
Hmm a co sadzicie o takim czym:
- gra działa na napedzie wirtualnym, nie dzia po wypaleniu
lub mamy pozyczony orginal i chcemy miec mozliwosc zrobienia
dzialajacej kopii kopii.

- nagrywamy pliki *.mds i *.mdf jako normalne pliki na cdr.
- montujemy tak nagrane pliki w napedzie wirtualnym
- nagrywamy z tak nagranych plikow "pelnowartosciowa" kopie bezpieczenstwa :)

Bedzie to dzialac czy nie.

nagralem tak kiedys (jeszcze newbie) thps 2 i sie straszcie ciął :)

-Sid-The-Rat=> 28.07.2003 14:15

powiem tyle - juz 10 godzine walcze z przegraneim frozen throne - i naszla mnie taka mysl - frozen throne cd nie jest wymagane do gry - gra sie z w3 - ciekawe czy instalka pojdzie jak nagram pliki na rw i zrobie zwykla kopie nero...

Patrix 28.07.2003 16:12

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisała
powiem tyle - juz 10 godzine walcze z przegraneim frozen throne - i naszla mnie taka mysl - frozen throne cd nie jest wymagane do gry - gra sie z w3 - ciekawe czy instalka pojdzie jak nagram pliki na rw i zrobie zwykla kopie nero...
to jest zabezpieczone securomem 4.84.81.8218
tyle wyczytalem na gamecopy... tam tez sie glowia ;)

-Sid-The-Rat=> 28.07.2003 16:17

lepiej niech sie naglowia i to rozwiaza - bo niby mam oryginal i niby gra sie z war3pl - ale jak w kolejnym patchu ustala sobie ze gra sie jednak z dodatku?

jak narazie moj liteon sobie nei radzi - wygalda na to ze uzyli takich slabych sektorow ktorych zadna nagrywarka nie przegra (takich jak te z pliku 'bad' z testu przyklejonego wyzej) i jest dupa...

bo mds i cala reszta wygalda normalnie - tylko podczas kopiowania plikow na dysk gdzies tak kolo 20% pojawia sie crc i dupa zbita

:( - dobrze ze to tyko ~80 zeta - i ze to cdprojekt - oni nawet wymienia mi plyte jak sie porysuje lub polamie

Patrix 28.07.2003 16:41

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
lepiej niech sie naglowia i to rozwiaza - bo niby mam oryginal i niby gra sie z war3pl - ale jak w kolejnym patchu ustala sobie ze gra sie jednak z dodatku?

jak narazie moj liteon sobie nei radzi - wygalda na to ze uzyli takich slabych sektorow ktorych zadna nagrywarka nie przegra (takich jak te z pliku 'bad' z testu przyklejonego wyzej) i jest dupa...

bo mds i cala reszta wygalda normalnie - tylko podczas kopiowania plikow na dysk gdzies tak kolo 20% pojawia sie crc i dupa zbita

:( - dobrze ze to tyko ~80 zeta - i ze to cdprojekt - oni nawet wymienia mi plyte jak sie porysuje lub polamie

wiec pozostaje ulepszacz, a orginal tylko do gry online

-Sid-The-Rat=> 29.07.2003 11:43

sprawa robi sie paskudna - czy jest tu ktos komu udalo sie przegrac te gre - chodzi mi nawet o taka kopie z ktorej da sie zgrac pliki na dysk - nie musi z niej gra chodzic...

cecurom 4.84... niezle szajstwo

Patrix 29.07.2003 12:24

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
sprawa robi sie paskudna - czy jest tu ktos komu udalo sie przegrac te gre - chodzi mi nawet o taka kopie z ktorej da sie zgrac pliki na dysk - nie musi z niej gra chodzic...

cecurom 4.84... niezle szajstwo

na osloskiopie jest obraz pl + slodzik

-Sid-The-Rat=> 29.07.2003 12:34

mam oryginal - nie chce slodzikow - obraz zamontowany w alkoholu dziala - wiec mi nie jest slodzik wogole potrzebny - ja chce te plyte przegrac... :(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:46.