Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   The Frozen Throne PL (https://forum.cdrinfo.pl/f11/frozen-throne-pl-23086/)

-Sid-The-Rat=> 12.08.2003 19:08

dobra - a bez emulacji? szukalem na fileforums (jessu jaka zenada - wiecej klodek niz rozumu i zero tresci - a srenia wieku piszacych to chyba 10 lat...) i nic (wszystkie posty pozaymkane z napisem 'use search', tamtejsi modkowei tez powinni czasem search...)

vluka tez nie odpisal na prvia...

czy ktos to przegral?

ps. polska wersja jedzie z plyty z war3 - a nie plyty z dodatkiem - to angole maja problem...

Taz40 12.08.2003 17:09

Zrobilem ze znajomym obrazik i daemonie idzie non stop.
Obrazik Alcohol'em 120% na ustawieniu Securom New (V4.8x). Do daemona V3.33 podpinam *.mds'a i właczam emulacje RMPS. Idzie az miło.

-Sid-The-Rat=> 03.08.2003 15:48

chodizlo mi o technike wykonania obrazu :) bo uzywac deamona to ja umiem :) - ale dzieki

pawelblu 03.08.2003 14:06

nie - po prostu zamontowalem daemonem i siedzi (dopoki go nie odmontuje albo nie zamontuje w jego miejsce czegos innego).
W kazdym razie mam go ustawionego ze: jeden wirtual, autostart (daemona) off, automount on (ale to ma firmowo).

-Sid-The-Rat=> 03.08.2003 11:23

podalbys przepis na montowanie obrazu na stale - uzyles jakis specjalnych ustawien?

pawelblu 02.08.2003 23:48

Teraz jest 1.12 - wyszedl przedwczoraj chyba. Ja mam zamontowany obraz tft-pl na stale i nie uzywam juz plyty war3pl - tak juz mam od tft-pl 1.10 i nie zauwazylem zadnego komunikatu o brak plyty w napedzie (single, BN i LAN).
Poki nie ma nigdzie w sieci sprawdzonego przepisu na zjedzenie tego zabezpieczenia, to opcja z nagraniem pliku mds na plyte wydaje sie mi byc najlepszym rozwiazaniem.
PS. Z plyta classica w napedzie szczerze mowiac jeszcze wogole nie probowalem...

-Sid-The-Rat=> 02.08.2003 23:30

to pewnie wiesz ze gra sie oryginalu war3 - a nie z plyty z dodatkiem - co mnie cieszy - martwi mnie jednak to ze tlko polska wersja tak ma - angole musza grac z dodatku... i tylko czekam na patcha ktory 'naprawi' ten blad

ps. gre po przekopiowaniu (normalnym) na dysk da sie zainstalowac i uruchomic - mozna przejsc cala kampanie nie wkladajac plyty do napedu
batka jeszcze nie probowalem - teraz straszne zamieszanie z patchami jest - a pozatym singla konczylem zeby obczaic choc postawy nowych jdnostek

pawelblu 02.08.2003 21:15

Chyba najlepsza metoda jest zgranie na plyte *.mds i podmontowanie potem z plyty lub z dysku - tak ja mam narazie u siebie. Podobnie jak Sid mam orginal i klucz do grania na BN, ale nie mam zamiaru jezdzic po plycie, bo ta gra nie zasluguje na chocby jedna ryske na plytce :)

Maciej 29.07.2003 16:25

Niestety kopię 1:1 SecuRoma 4.84 nie da się zrobić przez istniejący software...!

właściwości zabezpieczenia:
SecuRom 4.84 (DPM + subchanel + 1 error(mode 2 in track mode)

Niewiem jeszcze nie robiłem Frozen Throne ,ale metoda .mds(x1)->.bwa + bwa edit + twin peak wydaje mi się najbardziej sensowną.
Tutaj macie już porawiony plik .mds , .bwa :
http://www.petemoore.pwp.blueyonder.co.uk/downloads/

Czyżby tylko możliwa metoda to przegranie z emulacją RMPS...:blee:

-Sid-The-Rat=> 29.07.2003 16:21

a zrobiles to czy tylko tak ci sie wydaje - bo nie ja jeden mam ten problem

szaman_master 29.07.2003 16:12

Frozen Throne da sie skopiowac bez problemu metoda opisana w artykule CDRinfo.pl = Clone + Alcohol + BWA Builder + Twinpeak

-Sid-The-Rat=> 29.07.2003 13:35

probowalem przegrywac metoda 4.8x - opisana przez guru marius the mad'a w artykule na cdrinfo.pl - potem uzylem innej metody a potem jeszcze innej - wszsytkie wygaldaly tak ze niby wszsytko ok (przegrywalem wczesniej inny tytul zrobiony secu 4.8x) ale nie idzie z kopi zgrac plikow na dysk

Patrix 29.07.2003 13:10

qrde wiec mowisz, że nawet przy zrzucaniu 1x nie dziala ??

-Sid-The-Rat=> 29.07.2003 12:34

mam oryginal - nie chce slodzikow - obraz zamontowany w alkoholu dziala - wiec mi nie jest slodzik wogole potrzebny - ja chce te plyte przegrac... :(

Patrix 29.07.2003 12:24

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
sprawa robi sie paskudna - czy jest tu ktos komu udalo sie przegrac te gre - chodzi mi nawet o taka kopie z ktorej da sie zgrac pliki na dysk - nie musi z niej gra chodzic...

cecurom 4.84... niezle szajstwo

na osloskiopie jest obraz pl + slodzik

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:43.