Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   eMule sie sam wyłącza ?? !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/emule-sie-sam-wylacza-23179/)

Patrix 08.07.2003 12:12

eMule sie sam wyłącza ?? !!!

Od pewnego czasu mój muł sie sam wyłącza, zawsze zostawiałem go nan noc aby sobie ciągnął pliczki || a teraz ciągłe zgrzyty, mało tego kuras z mojej sieci zaczął porty blokować (( czy to może być przez to ??
Mam wersje 0.24b i nie chce innej (ta jakoś najszybciej ciągnie)

yahol 08.07.2003 14:01

Moze byc, ze przez blokowanie portow, nie moze sie polaczyc. Oczywiscie opcje "polacz ponownie po rozlaczeniu" masz aktywna?
Przeskanuj porty, Mulek uzywa:
Local Port: 4662
Remote Port: kazdy
Protokól: TCP
Kierunek: wchodzacy
Funkcja: Port klienta / polaczenie OD innych klientów
- Ten port mozna zmienic w opcjach emule.(Ustawienia --> Parametry Lacza-->Port klienta)
- Uzytkownicy Routerow musza takze zmienic ustawienia (port forwarding) tego portu we wlasnym Routerze aby nieotrzymac nizkiej ID.

2.
Local Port: kazdy
Remote Port: 4662
Protokól: TCP
Kierunek: wychodzacy
Funkcja: Port klienta / Polaczeni DO innych klientów
- 4662 jest standartowym ustawieniem tego portu, ale ze mogl zostac on w innych klientach emule zmieniony nalezy ustawic w konfiguracji Firewalla przy "Remote Port" nie 4662 tylko "kazdy".

3.
Local Port: 4672
Remote Port: kazdy
Protokól: UDP
Kierunek: wchodzacy
Funkcja: Wymiana zródel pomiedzy klientami
- Ten port mozna zmienic w opcjach emule.(Ustawienia-> Parametry Lacza-->Port UDP).
- Po zmianie tego portu nalezy takze dopasowac ustawienia Routera.
- W przypadku gdyby port forwarding niebyl mozliwy nalezy deaktywowac ten port w opcjach emule.

4.
Remote Port: 4672
Funkcja: Wymiana zródel pomiedzy klientami
- 4672 jest standartowym ustawieniem tego portu, ale ze mogl zostac on w innych klientach emule zmieniony nalezy ustawic w konfiguracji Firewalla przy "Remote Port" nie 4672 tylko "kazdy".

5.
Remote Port: 4661
Funkcja: Polaczenie z serwerem
- 4661 jest standartowym portem do polaczenia sie z serwerem , Administratorzy serwero zmieniaja czesto jednak ten port i dlatego nalezy w ustawieniach Firewalla Remote Port ustawic na "kazdy"

6.
Remote Port: 4665
Funkcja: Wyszukiwanie zródel na serwerze
- Na serwerach ktore uzywaja do polaczen standartowego portu 4661 jak w punkcie 5 opisane , port do wyszukiwania zrodel automatycznie ustawiony jest na 4665.Serwery ktore zmieniaja port polaczeniowy na inny maja automatycznie port do wyszukiwania zrodel o 4 wyzszy niz port polaczeniowy. (Np.: Placzeniowy: 5000 Wyczukiwanie zrodel 5004)

Albo dodaj Mulkowi Pasterza, czasami pomaga (bardzo)

yahol 08.07.2003 14:12

Tu masz link do strony Pasterza:

Pasterz

Patrix 09.07.2003 12:21

thx yahol, bede sprawdzał ;)
jak do czegoś dojde to dam znać :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:34.