![]() |
Ladowarka SIEMENS SL45i / M(C)35i ???
Witam! :)
Zamieszczalem ten problem takze na forum znanego fan klubu Siemensa (fks.pl), ale nie uzyskalem jeszcze odpowiedzi ze wzgledu na to iz nie ma tam tak wielu uzytkownikow :( Moze tutaj znajde pomoc i o to bardzo was prosze... Mam wazna sprawe. Dziwnym trafem po roku od kiedy okradziono mnie z telefonu Siemensa M35i telefon sie odnalazl. Wszystko na szczescie dziala, ale wyglad jest troche zajechjany . Nie mam juz do niego ladowarki bo sprzedalem kiedys mi niepotrzebna. Telefonu bede uzywal, mam jeszcze SL45i i tu moje pytanie!!!... *Czy moge bez obaw/problemow ladowac M35i przez ladowarke od SL45i? Maja one troche inne rozmiary, ale wejscie wiadomo to same. Wiadomo roznica baterii i pojemnosci. Chodzi mi o to czy po prostu nie zaszkodzi to ani ladowarce ani zadnemu z moich telefonow. Wiem ze w Nokiach mimo tego ze wejscia sa te same niektore telefony wyswietlaja alarmujace komunikaty. Powiedzcie po prostu czy moge i to bez obaw bez skutkow ubocznych bez problemow uzywac tej ladowarki do innego telefonu oraz standardowo do eselki? Dzieki z góry, pozdrawiam @ll! |
Nie, nie bedzie zadnych problemow. Ladowarki chyba sa nawet identyczne do tych 2 roznych modeli. Zobacz zreszta sam na allegro ze sprzedaja ladowarke do modeli 35 i 45 razem. Inne sa juz do modeli 55 i 50.
Aha i link do allegro XXX . |
od M35i jest wieksza niz do SL45i :(
:3msie: |
Nie będzie żadnych problemów. Mam SL45i, miałem C45, do obu były inne ładowarki. Liczy się prąd w mA a nie wygląd czy typ transformatora/przetwornicy. Dodam że ładowałem nimi C/M/S 35, C45/SL45 i nie było żadnych problemów.
Pozdrawiam MinX |
podziekowania dla wszystkich, wlasnie bede zaczynal ladowac ta emke :)
Wiecie chodzilo mi po prostu o to czy to sie nie odbije na zadnej rzeczy. A wiecie co? Mam ten telefon po roku i bateria trzyma ledwo 3 dni :(. Niezle zajechana juz. Ale wiem ze te serie X35 mialy cienkie baterie w sumie wystarczy kupic nowa nie firmowa a rowniez dobra jak np. Top Suxees czy Forever. Bo w eselce trzyma bateryjka pieknie :) prawieze tydzien. (w sumie to juz li-ion):) Dzieki pozdro |
no nie wiem.
Seria 45 to są telefony ME45 (a nie M45), C45, Sl45(i), a M35i to starsza generacja. Jednak mozesz ladowac. Patrz tylko przy pierwszym ladowaniu czy nie bedzie sie na hama grzala. |
Cytat:
Poczytam jeszcze dane techniczne umieszczone na ladowarkach dla porownania.:) |
Siemensy, mozna ladowac jesli maja tylko to samo wejscie dla ladowarki.
A co do baterii...jedynym wyjsciem jest kupno nowej, koniecznie Li-Io, a jeszcze lepiej, takiej o zwiekszonej pojemnosci. |
Ja mam M35i. Dla mnie super telefon ale rzeczywiscie bateria do bani. Ledwie mi juz trzyma 3 dni! Bede musial cos z tym zrobic.
|
Cytat:
Polecam zakup tych baterii zastepczych o ktorych pisalem wczesniej. Sa na prawde dobre i wiele tansze niz Siemensa. Takiej baterii juz chyba nic nie pomoze. Moze "formatowanie" da cos na chwile :) |
Tak z pol dnia uzyskam po formatowaniu :P
|
Możesz ładować bez problemu. Seria x55 ma inne gniazda. Rozmiar ładowarki nie ma nic do znaczenia.
Na nastepny raz daj tez ten post na www.siemensiak.pl |
THX :)
Teraz zastanawiam sie tez nad kupnem nowej baterii do tej emki.:czytaj: |
Cytat:
|
Cytat:
Chyba sobie taka sprawie. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:33. |