![]() |
Proszę o pomoc
Po zmianie oprogramowania nagrywarki lg 52x24x52 komputer jej nie widzi czy jest sposób żeby j± podnie¶ć?próbowałem sposobu ze strony i nic.Bardzo proszę o pomoc
|
bios
Witam!!!
Zmieniałem oprogramowanie nagrywarki LG 8520b i teraz komputer jej nie widzi ,czy jest jaki¶ sposób aby j± ożywić? |
bardzo proszę o pomoc
|
O jakim sposobie mówisz? O tym z wykorzystaniem drugiej takiej samej nagrywarki?
Trochę więcej szczegółów w jaki sposób padła twoja nagrywarka. Jaki bios wgrywałe¶ itp. |
Kolego zdecyduj się na jeden topic bo niewiadomo gdzie odpisywać.
O jakim sposobie mówisz? O tym z wykorzystaniem drugiej takiej samej nagrywarki? Trochę więcej szczegółów w jaki sposób padła twoja nagrywarka. Jaki bios wgrywałe¶? Sugerowałbym "władzy" skasowanie jednego z topiców bo się bałagan robi. |
SprawdĽ nagrywarkę na innych kompach.
|
A ja to polaczylem :)
sas crossposting jest tu niemile widziane. Jak ktos nie odpowiada to nie oznacza ze trzeba dawac nastepny post o tym samym. Trzeba byc cierpliwym. |
Cytat:
Wgrywałem bios 1.04 i przerwało wgrywanie |
a może spróbować inaczej.
potrzebne: bios w pliku bin albo hex i MtkWinFlash. MTK jest co prawda do czipów mediateka ale ja mam tak± sam± nagrywarkę z czipem atmela i działa dobrze. MtkWinFlasha odpal w trybie DIRECT IDE MODE, wybierz plik z biosem i odpowiedni kanał IDE. Upewnij się, że wybrałe¶ dobry kanał, bo program tego nie sprawdzi, a wogóle zostaw sam± na ta¶mie. No i FLASH. U mnie tak się udało. Powodzenia. |
Dziękuję wszystkim za pomoc!!! udało się chodzi
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:57. |