![]() |
DOBRY PROGRAM DO ZGRYWANIA fILMÓW
Czy ktoś mógłby mi polecić dobry program do zgrywania obrazu video na dysk w formacie MPEG 1/2? Mam kartę Prolinka Play TV HD, chipset Conexant. Ulead VideoStudio 7.0 działa dobrze, lecz nie mam dźwięku i nie da rady go ustawić ( Karta jest połączona z k. muzyczną wewnątrz komputera przez aux.) Power VCR II też działa, lecz przy nagrywaniu filmu skacze obraz. Win VCR nie widzi mojej karty, etc...
Dzięki za pomoc... |
cze
a próbowałeś podłączyć tuner nie do auxa w srodku ale do line in na k.dzwiękowej na zewnatrz. Oczywiście dźwięk z tunera to też weź ze śledzia. Jeżeli nagrywałeś kiedykolwiek dźwięk z wejscia liniowego to po takim podłączeniu tunera musisz mieć dźwięk w uleadzie, jak nie masz to znaczy że masz coś źle skonfigurowane. oczywiście polecam Uleada 7 narazie tyle mi przychodzi na myśl. Pozdrawiam i powodzenia |
Cały pic polega na tym, że na śledziu tunera nie mam wyjścia dźwięku. Jest wyjście TV, FM i wtyczka z różnymi kabelkami (video in, audio in, czujnik pilota zdalego sterowania, svideo in i tyle... Jedyne wyjście jest na karcie w środku i to właśnie aux...
|
hmmm
no to jesli chcesz to mozna pokombinowac, jak sie nie boisz zagladac do srodka kompa i cos podlaczac czy wyciagac to zrob tak: wyprowadz przewod ten co masz w srodku z tunera na zewnatrz, dolutuj do jego konca (wczesniej demontujac wtyk ten do aux in)jacka i wetknij do line in na dzwiekowce. tak na chwile obecna to widze ta mozliwosc. Napewno nie da sie jakos ustawic tego dźwieku tak zebys mial go w uleadzie. To co opisalem powyzej to ostatecznosc, ale napewno zadziala. P.s. ty mas zta karte http://www.a.pl/trade/productview/256/129/ |
Sróbuję... Dzięki za poradę!
P.S. W tym przewodzie aux są trzy kabelki czy więcej? Pozdrawiam! |
polecam ci program BTV-professional ze stronki www.borgtech.org, jak zmienisz na górze wersję językową to stronka będzie po polsku.
Też wcześniej miałem problem z konfiguracją dżwięku dla zrzutu, sczególnie gdy kompresowałem w locie, myślę że to problem mojego Liva 5.1, no ale z BTV nie będziesz miał problemu żadnego, jest idealny do zrzutu TV (zawiera obsługę tunera) i capture dla s-video, no i wszystko w polskiej, co jest wygodne. ja przemieliłem Borga BTV i teraz bawię się na standardowych codekach z Microsoftu dla WMV. |
chyba będę musiał cię przeprosić co do polecenia BTV, wydaje mi się że nie pracuje z twoim chipsetem ...ups
w takim razie proponuje Windows Makera, najnowszą wersję znajdziesz na stronce Microsoftu. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:38. |