Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DivX, Xvid, Matroska i inne (https://forum.cdrinfo.pl/f16/)
-   -   Problem z divx'ami i Win XP (moze tez z WMP) (https://forum.cdrinfo.pl/f16/problem-divxami-win-xp-moze-tez-wmp-23389/)

yahol 17.07.2003 12:33

Niestety!
U mnie texty koncza sie na 18 Ghost in....

cana 17.07.2003 11:31

Yahol, to prawie tak samo jak na Hellsign :) /tam też był vhyba z trzy :) i japoński podkład dżwiękowy :) / a u mnie cos mu nie pasiło z soundem ale na mpc zasuwał jak złoto
a filmik nieczego sobie choć jestem fanem GITS SAC / masz moze namiary na napisy do 20 częsci?/

pozdro

ps to co mysza w kardynalskich kolorach się niepodoba? || :)

impio 17.07.2003 11:29

mi starczyl nimo codek pack i te najnowsze 5,05 i gra :)

yahol 17.07.2003 11:14

Cytat:

cana napisa***322;(a)

ale znalazłem filmik który na takim zestawie nie che brykać na vplayer i best i subedit ale na mpc zasuwa aż miło / dzwięk skodowany z pomoc± wma2 /i to pradwopodobnie problem /jak doprze pamiętam -> a film to anime pt: co¶ tam ... wolf brigade

pozdro

Filmik, to:
Jin-Roh: The Wolf Brigade

a u mnie lecial na AllPlayerze i VideoLanie.
Tylko napisow bylo troche duzo: angielskie, francuski i polskie - wszystkie jednoczesnie:D

IMHO. Divx3+Divix5+ffdshow+ac filter+Xvid (najnowszy)
Zadnych kombajnow z kodekami typu: Nimo, k-lite...:)

MaciejT 17.07.2003 11:12

Cytat:

artoor napisał(a):
Ja uzywam all i v - playera i wsjo mi jak narazie hula :)
BTW cena jakos sie nie moge przestawic na Twoje nowe (tzn nie juz takie nowe) zdjecie... caly czas Cie pamietam z zoltej myszy ;) Musze sie nawrocic :D

Też nie mogę przyzwyczaić się do tej nowej, fioletowej :)

artoor 17.07.2003 10:56

Cytat:

Zbieg12 napisał(a):
divx 5.05, ffdshow, ac3filter, oraz xvid wystarcz±
Tak swoj± drog± CinemaPlayer podoba mi się najbardziej :)

Ja uzywam all i v - playera i wsjo mi jak narazie hula :)
BTW cana jakos sie nie moge przestawic na Twoje nowe (tzn nie juz takie nowe) zdjecie... caly czas Cie pamietam z zoltej myszy ;) Musze sie nawrocic :D

MaciejT 17.07.2003 10:44

divx 5.05, ffdshow, ac3filter, oraz xvid wystarcz±
Tak swoj± drog± CinemaPlayer podoba mi się najbardziej :)

cana 17.07.2003 10:31

wystarczy divx 5.05, ffdshow i ac3filter i nie potrzeba kombinowac z wersjami xvida / made by Koepi jest najlepsiejszy IMO ale to tak poza tematem :)/
ale znalazłem filmik który na takim zestawie nie che brykać na vplayer i best i subedit ale na mpc zasuwa aż miło / dzwięk skodowany z pomoc± wma2 /i to pradwopodobnie problem /jak doprze pamiętam -> a film to anime pt: co¶ tam ... wolf brigade

pozdro

artoor 17.07.2003 09:43

Cytat:

Torwald napisał(a):
poinstaluje nowe kodeki i zoaczymy co z tego wyniknie...
Ze jak?? Sorry Przyjacielu, ale chyba to jest wlasnie problemem. Instalujecie ludzie po 10 Divx'ow i sie dziwicie ze nic nie chce hulac... Mialem to samo. Pomogl format. A zlota zasada jest taka. (Jak ktos sie zdecyduje na reinstalke to...) Po formacie zainstaluj dwa Divx'y 3.11a i najnowszego (obecnie chyba 5.05). Nastepnie Xvida'a i dekoder dzwieq ac3. I wszystko. Na dzien dzisiejszy nic wiecej nikomu do ogladania filmow nie trzeba. IMHO uwazam ze nie ma co pedzic i instalowac wszystkiego co sie w necie pojawi... jakies nowosci etc. To raczej zasmieca system, ale jak kto lubi...
Pozdrowisko

cana 17.07.2003 09:24

zamiast wmp można użyć media playera classic / licencja GNU GPL /
małe i skuteczne i dużo umie

pozdro

yahol 16.07.2003 16:52

A czemu chcesz uzywac WMP? AllPlayer, BestPlayer, to sa znakomite playery i dodatkowo nie zjadaja tyle procesora i pamieci co WMP.

Torwald 16.07.2003 15:15

poinstaluje nowe kodeki i zoaczymy co z tego wyniknie...

cana 14.07.2003 20:32

avicodec Twoim przyjacielem ;) a przynajmniej poda Ci czym to bylo skodowane
w sumie zestaw divx 505 ffdshow i ac3filter radzi sobie znakomicie / ale zamiast m$ media playera używam albo subedita albo mpc (media player classic )/

pozdro

Torwald 14.07.2003 18:42

Problem z divx'ami i Win XP (moze tez z WMP)

Od jakiegos czasu nie moge ogladac filmow (niektorych, zwlaszcza nowych) na Windows Media Player. Np. film "Incredible Hulk Returns" 823MB otwiera przez ok.5 min ("Trwa otwieranie multimediow") a potem wywala blad "Generator klasy ClassFactory nie moze dostarczyc zadanej klasy". I tam mam z duza liczba filmow, nie tylko nowych.
Co moze byc tego przyczyna ? Kodeki ? WMP ?
HILFE ! POMOCY ! HELP !
Co ja mam zrobic z tymi sciagnietymi filmami...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:44.