![]() |
Chce to zmiścić na DVD-r. Ale już się wziołem poraz drugi za opis Cobra Verde i chyba przy nim zostane.
Nadal mi dzwięk się nie zgadza ale cóż.... Myślałem że VCD będzie szybciej zrobione i nagram na DVD-r |
Cytat:
1. jako vcd? 2. jako dvd? Można to też nagrać na zwykłym cdr jako vcd. |
RobsYoda czyli film który zaraz pójde stworze - może. Moge np.700mb nagrać na DVD-R i będzie działało na stacjonarnym?. Tylko coś wspomniałeś o "(po uprzedniej przeróbce) - do wyboru do koloru" czyli jeśli możesz i masz cierpliwość to powiedz co miałęś na myśli.
Popraw mnie w razie co, a mianowicie przeczytałem by obraz z dzwiękiem się zgadzał należy go przepuścić przez AC3Machine???? Ale Tmpeg nie ma takich możliwości jak DVDMaestro, tak obrazowo wszystko ustalasz. |
Cytat:
Co do twoich problemów z wielkością pliku końcowego, nie mam pojecia jakim sposobem przy czasie filmu 67 minut wyszło ci 901MB, dla profilu VCD powinno wyjść w granicach 670MB. |
2. coś powliłomi się. Ubzdurałem sobie że będe mógł VCD nagrać na płyte DVD-R i odtważać na stacionarnym DVD tak - nie?? zgłupiałem
3. profil czyli ja nie wiem o co chodzi, ale film ma 1godz i 7 min |
ad.1 jeśli audio idzie za szybko - skróć początek (w edytorze audio)
jesli za późno hmm... albo skrócisz początek video, albo dodasz ciszę na początku audio (swoją drogą nigdy nie miałem problemów z przesunietym dźwiekiem) ad.2 nie mam pojecia o czym tu wogóle piszesz ad.3 powinny wyjść ostre, jaki profil Tmpg uzyłeś? i jaki czas ma film? |
Wszystko za pomocą Nandub i Tmpeg
Dobra film wyszedł tak sobie. Ale jest.
1. Jęsli film ma 25fps wraz z dzwiękiem. Jeśli robie dzwięk oddzielnie,i póżniej sklejam go w Tmpeg, nie jest on równy z filmem. Głos sobie a obraz sobie, ale napisy oka. Czym moge to poprawić lub gdzie robie błąd?? 2. Czy plik wynikowy z Tmpeg ( Vcd Pal) nie powinien mieć około 3Gb ponieważ mój ma 901mb???. To chyba nic mi nie da jak nagram na płytke:blee: 3. I jedno dość durne jak wyostrzyć jakość napisów, bo są nieostre??? |
No dobra to tylko zostaje mi kwestja. Czy jak w TMPEG wezme otwórz i zaznacze "all files" to wczyta wkońcu .vdr???
Mam nadzieje że tak i nie będe już wracał do tego topicu. |
http://www.logoslbe.com/msvcr70.dll biblioteke należy skopiować do katalogu Windosw/System(32)
AviSynth/VD script reader 0.1 nie jest wogóle potrzebny. |
Takstery już wszystko zrobiłemtak jak mówiłeś ale...
Wyskakuje coś z biblioteką MSVCR70.dll Gdzieś tu teraz przeczytałem że wystarczy ją do tmpeg wrzucić i będzie oka. Czy ktoś miał racje Tylko nie wiem co z tym "***8222;Environmental setting***8221;, ***8222;VFAPI plug-in***8221; AviSynth/VD script reader 0.1 a ja mam tak ***8222;Environmental setting***8221;, ***8222;VFAPI plug-in***8221; the file can not be loaded"?? |
Ustawienia 'Directshow codec reader' w Option->Environmental settings->VFAPI plug-in. Zaznaczyć DirectShow Multimedia File Reader i prawym przyciskiem myszy zmienić priorytet na 1 lub 2, tak aby plug-in znalazł się na samej górze listy.
|
Już wszystko zobaczyłem
Teraz
W TMPEG jest już redavs.dll w VFAPI plug-in tylko przy tym jest napisane "the file can not be loaded". No i co teraz??? |
|
No tak już wiem o co mi chodzi.;)
Jak (zmieniając oczywiście preferencje co do wczytywanego pliku na All Files) To on i tak nie chce mi wczytać wyskajuje jakiś error A pomimo że mam w ***8222;Environmental setting***8221;, ***8222;VFAPI plug-in***8221; odczytywania .vdr On nadal mi nie chce otworzyć .vdr To ty byłeś na divx.pl? Dzieki za wytrfałość |
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:08. |