![]() |
Pomóżcie skonfigórować
Mam nagrywarkę LITEON E-IDE CD-RW
LIT E-ON CTR-522463 CD-RW LITEON 52/24/52 System WIN98 wydanie drugie. CLONY XXL CLONECD PROFILER Pomóżcie proszę jak skonfigórować z sobą te programy aby można było kopiować WSZYSTKO. Jestwm laikiem. Ważna dla mnie jest nawet kolejność wgrywania programów jeśli ma to jakieś znaczenie. |
LIT E-ON CTR-522463 cikawe, moze to model LTR-52246S :D
Najlepiej zainstaluj Alcohola 120%, alcoholera i ClonyXXL, ale to i tak wszystkiego dokladnie nie przegra. Przydaloby sie jeszcze cos do lamania najnowszych securomow, bo z tym alcohol radzi sobie roznie. |
Właśnie słyszałem .że konfiguracja tych trzech podanych przezemnie programów jest najlepsza.
Pozatem są po polsku i już je troszkę poznałem. |
Alcohol jest bardziej przejrzysty i rowniez jest po polsku. Poza tym obluguje bardzo duzo formatow - ogolnie jest bardziej polecany niz CloneCD. Nie wiem czy nie byloby wskazane rowniez zaopatrzyc sie w BlindWrite wlasnie do Securoma (sam Clone tu duzo nie pozmoze).
|
Podałeś tutaj nazwy jak sądze programów których nie znam,ale popytam znajomych,może ktoś coś takiego ma.
Wrócę tutaj za parę godzin. |
Cytat:
p.s daj adres email |
Ja mam:
Nero - prawie do wszystkiego Alcohol 120% - kopiowanie CloneCD - zastepczy ;) Alcoholer & Clony XXL - wykrywanie zabezpieczen i konfigurowanie profili nagrywania (i tak rzadko uzywam) i...oczywiscie nagrywareczka LG ;) ...to podstawowe programy do nagrywania plytek i wszycho gra :) |
Witam!
jesli to pomoze... Mam: Alcohol 120% - do kopiowania CloneCD - do kopiowania (raz sie zdarzylo, ze Alc 120% nie dal rady, a Clone tak) ClonyXXL - do wykrywania zabezpieczen (rzadko uzywam) Nero Burning Rom - do wypalania wlasnych plytek z danymi CDRWIN - do obrazow bin i kopiowania Feurio - do plyt audio Deamon Tools - do emulowania napedow i podpinania obrazow Zaden z tych programow nie gryzie sie z innym, wszystkie dzialaja poprawnie. |
Re: Pomóżcie skonfigórować
Cytat:
no rad to dostales juz wystarczajaco duzo - ja postaram odpowiedziec na pytanie ktore zadales. 1.Kolejnosc wgrywania nie ma znaczenia. 2.Do porawnej pracy ClonyXXL ( ale do reszty tez sie przyda ) powinienes do win98 wgraz sterowniki aspi ( do twojej windy wez aspi 4.60 i nie sluchaj entuzjastow wyzszych wersji, bo w 98 wiecej szkod robia niz pozytku).Sterowniki aspi znajdziesz w necie, najwygodniej ci bedzie znalezc plik force aspi , rozwiniesz i masz tam install.Poszukaj w wyszukiwarce w dziale pliki na stronie glownej cdrinfo. Kolejnosc kopiowania jest nastepujaca : wkladasz do ( najlepiej nagrywarki ) plyte zrodlowa uruchamiasz Clony XXL i patrzysz co ci wyrzuci>Jesli jest zabezpieczenie - zapamietujesz jego nazwe, uruchmiasz profilera i wstawiasz profil zabezpieczenia ( nazwe) i z poziomu profilera uruchamias cloneCD i juz. Jesli wybierzesz zamiast clone CD Alcohol to robisz tak samo tylko nie korzystasz z Profilera a zAlcoholera. Z wielofuncyjnych kombajnow do kopiowania prostych niezabezpieczonych rzeczy masz do wyboru albo Nero albo WiNOnCD. A reszta poki co glowy sobie nie zawracaj - musisz nabrac doswiadczenie , przeczytaj FAQ na stronie glownej i informacje tam pojawiajace sie - a ani sie obejrzysz bedziesz GURU. PS - nie da sie kopiowac wszystkiego, ale warto probowac |
Re: Re: Pomóżcie skonfigórować
Cytat:
|
Dziękuję bgn.
Widzę że jesteś bardzo konkretny. Przeczytałeś dokładnie mój post i dodładnie jak dla laika odpowiedziałeś na pytanie. To bardzo ważne. Dziękuję Wam wszystkim mam nadzieję że sobie poradzę. W każdym bądź razie wiem że zawsze mogę liczyć na Waszą pomoc. |
Cytat:
|
Cytat:
Ładujesz plik tak jak płyte. |
Coś takiego robi też VirtualCD? Czyli Deamon Tools to coś bardzo podobnego do VirtualCD?
|
Witam!
tak |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:53. |