![]() |
Katalogowanie zawartości płyt
Od kiedy mam nagrywarkę, zaczęła mi rosnąć w zastraszającym tempie ilość płytek :) Powoli zaczynam się w nich gubić, dlatego mam prośbę o wskazanie programu, który będzie potrafił skatalogować moje archiwum. Fajnie by było, aby potrafił stworzyć bazę danych, która odsyłała by mnie do właściwej płyty.
Linki mile widziane :))) |
WhereIsIt - polecam
|
Niezly jest tez Advanced Disc Catalog.
|
|
wlasnie, tez kiedys bylem zainteresowany tego typu programem bo sam lubie mic porzadek i wiedziec co i jak :) Ale przerazil mnie np. WhereIsIt.
Chodzi mi o instrukcje po polsku bo nie mialem nawet pojecia jak zaczac tworzyc baze danych i na jakiej zasadzie dziala ten program. Macie cos na moj problem?;) |
Cytat:
eeee... no cos ty. dobra. dajesz Ctrl+N (aby utworzyc nowy katalog) a nastepnie Ctrl+A (dodaj/aktualizuj obraz w katalogu). |
Cytat:
|
Pewnie... polecam WhereIsIt v3.26 chodzi jak byk ia po drugie jest dardzo... bardzo...
|
Ostatecznie wybralem DiscLib'a z 3 powodów: jest banalny w obsludze, nie ma bajerów, z których i tak bym nie kożystał i po 3 jest freeware.
Polecam |
Wszystko, o czym piszesz jest dostępne w programie CDKatalog jest to programik polskiej firmy ttp://krisoftware.w.interia.pl/cdkatalog.htm bardzo, fajniutki i prosty a dodatkowo masz jeszcze opcję wypożyczalni wiesz, co komu pożyczyłeś. Polecam sam kiedyś szukałem takiego programiku i po paru znajomościach trafiłem na to małe cudeńko.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:11. |