![]() |
Dziękuję wszystkim za porady, próbowałem wiele ze sposoów podawanych na forum, ale skutecznie udało mi się dopiero rozwiązać problem po komendzie Format c:
Pozdrawiam Ziut |
Uzytkownik z prawami administratora moze bez poroblemu odinstalowywac programy (ma tu identyczna dowolnosc jak administrator). Co do autostaru to wpisz w poleceniu "uruchom" nazwe msconfig i zobacz w ostatniej zakladce co Ci sie uruchamia, jezeli znajdziesz cos alcoholowego to odznacz to i przelacz na uruchomienie selektywne (odznaczone procesy nie zostana zainicjowane).
|
Muszę jeszcze dodać, że przed automatycznym logowaniem ustawiłem dla tego użytkownika prawa administratora i nie wiem czy to ma znaczenie w tej sytuacji, ztesztą prawdopodobnie pojawił by sioę komunikat o braku prawa dostępu a czegoś takiegi nie ma.
Jest tylko o zainstalowanej starej wersji..... Ziut |
chyba trafiłeś w sedno, rzeczywiście zapomniałem hasła do praw administratora a loguję się automatycznie (szczerze nie wiem jak to się stało ale przy instalce zablokował mi się komp i później i od tego czasu sam loguje się automatycznie)
Ziut |
Ja niestety nie wiem jak wygląda inny Windows 2000 - znam tylko klasyczny (jak to zrobiłeś?). W takim wypadku może się okazać, że nie masz uprawnień administratora wymaganych przy instalacji lub deinstalacji Alcohola (nie wszystkie wersje). Najpierw musisz być zalogowany z prawami administratora lub bez logowania ale na prawach adminstratora.
|
Te wszystkie wskazówki sprawdzę po powrocie do swego kompa wieczorem, ale mam jeszcze problem z podejżeniem procesów w win2000, gdyż ma dostępne okno tylko uruchomionych aplikacji a tam rzecz jasna nic nie ma podejrzanego, zresztą wyłączam wszystkie aplikacje i to nic nie daje. Nie wiem jak powrócić do klasycznego okna w win2000 gdzie jest podgląd również procesów. Co do starszych wersji to ma ich kilkanaście i nie będzie kłopotu z przetestowaniem tego sposibu,. jeszcze raz dzięki, ale liczę na dalsze wskazówki, gdyby te nie przyniosły rezultatu.
Pozdrówka wakacyjne dla wszystkich Ziut |
i co mi jeszcze przyszlo do glowy - mozna sprawdzic. Nie zostal ci gdzies na dysku obraz plyty zrobionej alcoholem?
|
Cytat:
Bardziej istotne są usługi, które z reguły można bezpiecznie przełączać na startowe automatycznie lub ręcznie. Wpis w autostarcie byłby od pierwszego spojrzenia widoczny po uruchomieniu systemu. |
warto sprobowac - na xp odinstalowanie alcohola w starszej wersji
w sposob "klasyczny " pozostawialo wpis, ale czyszczenie rejestru dalo poprawne razultaty. A jak nie pomoze - to przyda sie wogole ( mozna zobaczyc ile smieci pozostawia produkt Billa mimo prawidlowej pracy z nim) link http://download.chip.pl/download_55267.html program - ( MODY) jest za free |
Cytat:
|
sprobuj moze jv19.Power Tools do czyszczenia rejestru z blednych i niepotrzebnych wpisow. Jest to FREE narzedzie analizujace niepotrzebne
i bledne wpisy do wszyskich windowsow. Kolegom dbajacym o rejestr i jego objetosc tez polecam. Aha jest po polsku i byl na krazku dolaczonym do 7 numeru CHIpa ( ktory polecam wielbicielom XP)- nie tyle podrecznik w pdf-ie o XP, ale zawartosc pisana w srodku |
Hm a mi to wyglada na to ze alcohol po sobie nie posprzatal i zosatwil cos w autostarcie (tzn jakis proces jest wpisany do autostartu, ale nie jest uzywany). Zobacz jakie programy Ci sie uruchamiaja przy starcie systemu i odzancz te ktore kojarza Ci sie z alcoholem :) (zobacz po sciezce dostepu). Ja mialem kiedys taki problem ze nie moglem zainstalowac Norton Sys Works po odinstalowaniu go i to pomoglo :)
|
Cytat:
Poszukaj w sieci wcześniejszych wersji Alcohola (obojętnie jakie ale wcześniejsze, mogą to być wersje trial lub retail) można to zrobić różnymi sposobami - może wyszukiwarka Gogle będzie dobra. Następnie zainstaluj najstarszą wersję restartuj komputer i odinstaluj i znowu restartuj komputer. Teraz sprawdź czy nowa wersja się zainstaluje. W ten sposób sprawdź kilka wersji. Jeśli to nie wystarczy to sprawdź jakie urządzenia masz zainstalowane korzystając z opcji Usługi Systemowe (chyba tak to się nazywa) lub lepiej z opcji Instalowanie Urządzeń - jak wejdziesz to tam była możliwość wyboru podglądu urządzeń ukrytych - właśnie tam może być sterownik alcohola - możesz go wybrać i usunąć, ale pamiętaj, że musisz być pewien, że to właśnie on (może po nazwie). Sprawdź jeszcze jakie urządzenia są uruchamiane przez rejestr systemowy w kluczu RUN - może tam jest wpis aktywujący stary sterownik alcohola. Jeśli coś zrobisz to daj znać. |
nadal kłopoty, wypróbowałem wszystkie wskazówki z podpowiedzi BruceLee i nic nadal czekam na pomoc
Pozdrawiam wszystkich postujących Ziut |
luknij tu .http://forum.alcohol-software.com/in...&hl=error+1606
napisz czy znalazles rozwiazanie mam podobny problem |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:03. |