Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   co o tym sadzicie (https://forum.cdrinfo.pl/f2/co-o-tym-sadzicie-23461/)

j.h.hudy 16.07.2003 17:35

co o tym sadzicie

Witam co sadzicie o ricochu 8x8x32
Bo moge kupic taka na allegro za 90 zl:) :kasa: ???

CIAPEK 16.07.2003 17:39

Bo ja wiem??? To co slyszalem o Ricochach to slyszalem malo i raczej bez rewelacji.

To jeden z pierwszych modeli nagrywarek, pewnie jest juz troszke stary, a wiadomo ze stare, czasem wysluzone nagrywarki maja problemy nieraz.
A pozatym szybkosc 8X to tez szalu nie ma.

Nie wiem jak u Ciebie z kasą, ale inwestujesz jeszcze stówke i masz nowiutkiego LG albo LiteOn'a.

Ja bym nie brał.:3msie:

j.h.hudy 16.07.2003 17:41

Wiem ale ja nagrywam 5 plyt na tydzien

CIAPEK 16.07.2003 17:44

Cytat:

j.h.hudy napisa***322;(a)
Wiem ale ja nagrywam 5 plyt na tydzien
ja moze troche wiecej, ale nie wiele więcej :)

hudy! to nie robi ile nagrywasz plyt, ale czym i jak!

Maciej 16.07.2003 17:45

Daj sobie spokój z tą nagrywarką, zainwestuj w nową ...;)

/\/\cDrive 16.07.2003 18:11

CIAPEK i Maciej mają racje lepiej kup se coś lepszego bo przynajmniej bedziesz miał gware jak ci siądzie nagrywara a tak więcej zabulisz za naprawe niż za samą nagrywarke. polecam ci kupić jak już LG GCE8520B.

Zbieg12: /\/\cDrive zostałeś o coś poproszony, to jest ostatnie ostrzeżenie!

CIAPEK 16.07.2003 18:21

Cytat:

/\/\cDrive napisa***322;(a)
a tak więcej zabulisz za naprawe niż za samą nagrywarke. polecam ci kupić jak już LG GCE8520B.
trzeba wziąść jeszcze pod uwage koszty przesylki i koszty tego ze mozna dostac np. ziemniaki w kartoniku, a nie nagrywarke :)

j.h.hudy 16.07.2003 19:06

Jestem bidak

Mam tylko 14 lat i mam tylko 100 zeta
chyba ze ciapek albo ktos inny pozyczy mi 200 zeta^_^ ^_^ ^_^

CIAPEK 16.07.2003 19:12

Re: Jestem bidak

Cytat:

zbieraj zbieraj, ja tez w twoim wieku na takie zakupy wiele czekalem. Pojedz do babci, ciotki, i innych osob z rodzinki na pewno cos sypną cekinami ;)

Ja nagrywarke kupilem sobie za pierwszą wypłatę i jest to wlasciwie jeden z niewielu zakupów, że tak powiem dodatkowych bo tak to zawsze kasa idzie na różne opłaty i życie8) . Sam tez wiele nie mam, ale nagrywareczke chcialem miec dobrą.

Powodzenia hudy! A może rodzice coś dołążą? Powiesz im że bedziesz im kopiowal fajna muzyke i takie tam. Czasem to dziala :):3msie:

impio 16.07.2003 19:46

inwestycja w dziecko rowniez nie polecam kupowanie uzywanego byl tu ostatnio tego typu problem o zakupach an tymze serwisie

bgn 17.07.2003 01:18

[QUOTE]j.h.hudy napisa***322;(a)
[B]Mam tylko 14 lat i mam tylko 100 zeta
ale to moze byc stowa wyrzucona w bloto. Jesli to jest 8x8 to troche juz w zyciu wypalila plytek

puch 17.07.2003 01:39

Dozbieraj i kup coś nowego! Stara nagrywarka może być już bardzo zużyta, najprawdopodobniej nie radzi sobie z przegrywaniem zabezpieczonych płyt, prawdopodobnie nie ma układu ochrony przed niedopełnieniem bufora (buffer underrun), interfejs IDE pracuje tylko w trybie PIO, itd, itd. Jeśli już koniecznie chcesz kupić coś używanego i taniego, to znajdź coś klasy 24-32x-40x - taka nagrywarka nie będzie starsza niż rok - półtora, i będzie wyposażona mniej więcej w to, co współczesne, tylko będzie trochę wolniejsza. Ale ponieważ nowe nagrywarki można kupić już poniżej 200 zł., to kupowanie czegoś używanego za 100 - 150 trochę nie ma sensu.

echoo 17.07.2003 01:54

Cytat:

Po zakupach może ci zostać tylko 14 lat. Nagrywarka na którą ostrzysz sobie zęby może okazać się wielkim niewypałem i nie będziesz miał ani kaski ani nagrywaski (laski, kiełbaski... w miejsce kropek wpisać poprawną odpowiedź :) ). Dokładając jeszcze jedną (z haczykiem) stówkę możesz sobie kupić nówkę (człowiek nawet nie poczuje jak mó się rymuje). Posłuchaj rady Ciapka i doprztykaj deko piniendzorków bo warto. Jeśli jesteś z Wawy masz u mnie 10 zeta - serio (trzeba popierać młodych,a co ):uscisk:

jasut 17.07.2003 02:44

Cytat:

Czyżby w Krakowie nie sprzedawało się gazet na ulicach albo nie zbierało czereśni. Chłopie, masz teraz kupę czasu na dorobienie tych brakujących 8 dych a bedziesz miał nowy (czytaj sprawny) sprzęt. Nigdy nie kupuję nic używanego co ma laserową optykę.
Na swojej nagrywarce nagrywam przeciętnie 1 płytkę tygodniowo i zupełnie nie ma to dla mnie znaczenia. Chodzi o to, że podchodzę z płytką do nagrywarki i mam pewność, że tę płytę nagram, a w twoim przypadku taka pewność będzie problematyczna.

gALL 17.07.2003 06:46

ricoh

ogolnie ricoh kicha, duzo ludzi sie skarzylo, nigdy nie bylo rewelacji z ich strony no i nie da sie ukryc co stare to stare, a predkosc 8x w niczym nie przeszkadza w sumie sam ma 8x i nagrywam cos raz na 2 miesiace ;/ pozycz, podlacz przestestuj nagraj pare plyt testowych jak ci nie padna to bierz ale nie za 90zl max 60pln

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:05.