![]() |
Połączyłem dwie częsci ale co dalej?
Witam!!!
PROSZĘ O POMOC!!!!!!!!!!!!!! Mam problem a mianowicie chciałem przegrać "ogniem i mieczem" nie wiem czy wiecie ale ten film jest na 2 płytach dwustronnych. Znalazłem na jakimś forum opis jak robić - zripowałem 1 i 2 czesc połączyłem troche czasu mi zeszło utworzyłem ISO(nowicjusz) ale mam teraz problem ponieważ film ten zajmuje mi 5,16GB i niewiem czym go zkompresowac .?? Próbowałem rempeg2 ale przy obliczaniu bitratu (film połączony ma 1:50:52) wyskoczył mi 5108 a w rempeg2 najmniejszy jest 6300(czy coś podobnego).Pusciłem i leciało powoli tylko ze wyskoczył mi przy 40% z pytaniem czy "wysłać informacje o błedach" troszkę się zagotowałem bo to dość długo trawło. TRUDNO. Pusciłem dvd2one pozaznaczłem wszystko jak trzeba tylko ze w efekcie zrobił mi dwa małe pliki IFO i nie wiem co z tym robić dalej. Potem wpadłem na INSTANTCOPY niby coś zrobił ale nie bardzo wiem co, dziwne rozszerzenia i spokował film do 3,6GB trochę za dużo a nie 4,3GB. > Poz Marcin |
Może po kolei, bo nie miałem okazji zaznajomic się z wydaniem "Ognia i miecza" na DVD.
Na razie zrozumiałem, że oryginał był niejako na czterech stronach. I co dalej? Połączyłeś ze sobą po dwie strony, czy połączyłeś wszystkie cztery? Czy jesteś pewny że zrobiłeś to prawidłowo? Czy po takim połączeniu odtwarza się to poprawnie na kompie np. w PowerDVD? łącznie z menu itd? ReMpeg2 na dzień dzisiejszy jest już przeżytkiem więc nie polecam. Pisz jak najwięcej........ |
dalej
połączyłem 2 pierwsze czesci w jedną i 3i4 w drugą .utworzyłem ISO w PowerDVD chodzi normalnie problem mam teraz ze spakowaniem do 4,4GB (pierwsza płyta ma 5,16GB druga 5,34GB) .W rempeg2 bitrrate na sówkaku najmniejsze ma ponad 6000 a gdy oblicze dla moich płyt to wychodzi 5400. Ogólnie szukam programu który nie bedzie zbytnio skompikowany i zrobi mi to wmiare szybko.
|
Re: dalej
Cytat:
|
dvd2one
robiłem tym ale w efekcie otzrymałem pliki zajmujące 4 Mb były to (nie pamietam dobrze )IFO . Ale co dalej zrobić z tymi plikami jak i gdzie je wsadzić - no i DVD2ONE kompresuje 1 voba(tak mi sie wydaje) ogniem i mieczem ma 6 vobów i chciałnym zeby kazdy był po trochu zkompresowany a nie jeden. Skąd wziąść tego "shrika" prosze o linka.
|
Re: dvd2one
Cytat:
Cytat:
Załaduj do PowerDVD plik Video_ts.ifo i odpal, a póżniej sprawdź czy można odtworzyć cały film, nie odpalaj pojedynczych vobów. Z tego co piszesz można wywnioskować że jednak coś nie tak z nowo powstałymi plikami, DVD2One nie powinien kompresować tylko 1 voba. |
normalnie ładuje do POWERDVD video_ts.ifo
i film normalnie idzie bez problemów. dzwiek ok zsynchronizowany wszystko jest ok.teraz probuje zrobic to shrnikiem .ten shrin analizuje najpierw film na poczatku i tak gdzies przy połowie wyskoczył jakis bład a druga płyta (chociaż ze chodzi normallnie na powerDVD )wogóle nie przeanalizował odrazu wyskoczył bła!!! problem jest taki ze płyty już oddałem a na HDD mam tylko te wersje łączone.co robić dalej .jak skończy mi robic shrink z pierwsza płytą to odpisze jaki skutek. |
wyskoczył błąd: "invalid nv_pck: nv_pck_lbn" czy to znaczy ze już nic nie zrobię? ale kiełbasa płyty już oddałem!!!!
|
Cytat:
Ale mniejsza z tym, wiemy narazie tyle, że źle połączyłeś strony, oraz że nie masz oryginału, masz za to poszczególne Voby z płyt. Hmmm... roboty trochę jest, a co właściwie chcesz zgrać sam film? czy menu i reszte też? |
pomyliłem sie chodzi o video_ts.IFO, w powerDVD wszystko ok. ale przy kompresji wyskakują błedy. Menu nie ma żadnego sa 3 sciezki dziwekowe 1)2.0, 2)4.1 (nie pomyliłem sie to nie jest 5.1), 3)2.0 w trakcie filmu omawiają sceny aktorzy - bzdura na MAXA ...chce zgrac sam film z 2 sciezka na kazdej "plycie " mam 6 vobów. i tak jeszcze na marginesie co to sa xxx.BUP?
|
Ściągniej DVDFab - http://divx.pl/download.php?cmd=click&id=702
użyj funkcji: Correct DVD Sectors, jesli to nie pomoże uzyj funkcji: Create Video manager jeśli to nie pomoże trzeba bedzie wymyśleć cos innego. |
correctDVDsectors niby sukcesful ale nie pomaga (w shrinku dalej błąd)
create video manager tak samo. co to są te *.BUP? |
.BUP to inaczej BackUP plików IFO, w tym przypadku raczej nie przydatne
Spróbuj inaczej: potrzebujesz VobEdit i IfoEdit. 1. Usuń (albo przenieś) wszystkie pliki poza VTS_xx_xxx.VOB. 2. Zmień nazwy (numery) wszystkich Vobów (z jednej płyty) na kolejne VTS_01_001.VOB VTS_01_002.VOB VTS_01_003.VOB itd. 3. W VobEdit: otwórz pierwszy vob (VTS_01_001.VOB) 4. VobEdit: menu Edit/JoinClips 5. Program połączy ci prawidłowo voby i stworzy nowe, w między czasie pytając o First VOB-ID - wpisz: 1 6. Później odpal IfoEdit i utwórz nowe IFO - 'Create IFOs' (powinieneś sobie poradzić - wskaż pierwszy vob) 7. Później możesz jeszcze raz użyć funkcji: Correct DVD Sectors (DVDFab) PS. Przydałaby się jeszcze korekcja audio i napisów, ale może obejdzie sie bez - spróbuj. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:07. |