Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   jak lepiej wybrac? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-lepiej-wybrac-23518/)

bumerek 18.07.2003 19:32

jak lepiej wybrac?

Na poczatku witam wszystkich forumowiczow! Mam wlasnie taki maly dylemacik, ktora wybrac sposrod litka, lg i teac'a. Sam mam taką kolejnosc w wyborze ale potrzebuje porady:
1. litek
2. teac
3. lg
Czy to bedzie 52 czy 48 nie ma znaczenia. Gdyby nie to ze wiekszosc problemow jest z litkiem to juz bym milo szumial:jezyk:
Z gory dzieki za fatyge:)

Diamantez 18.07.2003 19:56

Wielokrotnie już był poruszany ten temat :-)
Sam niedawno miałem podobny dylemat, tylko zamiast LG był Asus (to samo, co Teac). Ja wybrałem Lite-on'a. Nie wiem jakiego rodzaju problemy masz na myśli: awaryjność? - gwarancja jest na dwa lata, a po tym okresie napędy CD-RW mogą odejść do lamusa, marka? - Lite-on wyrobił ją już sobie, wiel osób używa sprzętu tej firmy i wszyscy są zadowoleni. Być może masz na myśli problem z overbirningiem... wymiana biosu trwa tylko kilka sekund...
Poczytaj testy sprzętu na CDRinfo, a odpowiedź nasunie się sama :)

ThanatoS 18.07.2003 20:30

Lite-on nigdy nie mial problemow z overburningiem tylko z testem na overburning plyt, a to istotna roznica.

Tak wez litka.

CrazyLucas 18.07.2003 20:34

polecam litka - ale kupowanego TYLKO u autoryzowanego dystrybutora (inaczej sa jaja z serwisem - ostatnia seria litkow ma jakies wady fabryczne - vide forum) albo LG

/\/\cDrive 18.07.2003 20:46

Polecam LG GCE8520B(52/24/52).

Maciej 18.07.2003 21:45

Miałem LG ,miałem Teac teraz mam Lite-ON i co ci powiem To ci powiem...najbardziej zadowolony jestem z tej ostatniej...;)

bumerek 19.07.2003 21:14

Ok dzieki!
Cytat:

CrazyLucas napisał(a):
polecam litka - ale kupowanego TYLKO u autoryzowanego dystrybutora (inaczej sa jaja z serwisem - ostatnia seria litkow ma jakies wady fabryczne - vide forum) albo LG
z dystrybutorem no problem i tak mialem kupowac w sklepie gdzie akurat sa autoryzowani przez lite-on

szoszon 19.07.2003 21:18

miałem Teac24x10x40 mialproblemy z czytaniem zabespieczen mam Lite-On 40125s z biosem ZSOR i jestem wiecej niz zadowolony:)

Testus 19.07.2003 21:49

Cytat:

CrazyLucas napisa***322;(a)
Dokładnie tak miałem !!!! A niby autoryzowany dystrybutor. IMHO z dwóch kanałów biorą. W zamian dostałem LG x52 i własnie się szykuje do pozbycia tego dziadostwa. Tylko co w zamian ? Moze Plextorka ?

bumerek 19.07.2003 22:25

hmmm ale w sumie kupuje u mojego wujaszka wiec jak beda jakies jaja to go lekko przydusze i bedzie musial mmi oddac ale dzialajacy sprzet;)

CIAPEK 19.07.2003 22:59

LG 48 lub 52 - nie ma znaczenia i z tych i z tych sa ludzie w wiekszosci zadowoleni :spoko: i no problem's ;)

jasut 19.07.2003 23:08

Re: jak lepiej wybrac?

Cytat:

bumerek napisa***322;(a)
Na poczatku witam wszystkich forumowiczow! Mam wlasnie taki maly dylemacik, ktora wybrac sposrod litka, lg i teac'a. Sam mam taką kolejnosc w wyborze ale potrzebuje porady:
1. litek
2. teac
3. lg
Czy to bedzie 52 czy 48 nie ma znaczenia. Gdyby nie to ze wiekszosc problemow jest z litkiem to juz bym milo szumial:jezyk:
Z gory dzieki za fatyge:)

OH poruszasz bardzo drażliwy temat :chytry: . Nigdy nie miałem TEAC ani LG, a z litka od 2 lat jestem więcej niż zadowolony. Poczytaj testy na stronie głównej.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:10.