![]() |
Oszustwo w Careffourze odnośnie płyt...
Witam,
Czy ktoś kupował jakieś 2-4 tygodnie temu we wspomnianym sklepie 25-cio pak Hawków??Bo ja taki właśnie kupiłem i nie wiem czy tak ma być, ale te płyty wyglądają jak no name'y, które można kupić za 50 gr... kiedyś kupowałem Hawki to był na nich taki jastrząb (ich znaczek firmowy)...czyżby Carrefour dorabiał sobie w taki sposób, że sprzedaje 25 płyt za około 27 zł, a cena rzeczywista takich płyt z hurtowni tak naprawdę wynosi około 13 zł???I jeszcze jedno...na jednej płycie jest markerem narysowana taka mała strzałeczka...i to nie na górze, tylko na dole (tam gdzie nie można nic pisać, bo tam własnie są zapisane informacje)...co to ma być??? |
nic na ten temat nie slyszalem, ale nie zastanawiaj sie, tylko biez te plyty pod pache i zazadaj zwrotu pieniedzy :)
|
Cytat:
|
Ja to samo miałem w Leclerku. Raz były noname a drugi raz jakie dziwne nalepki. Wala sobie z nami w jajo.
|
Dlatego zazwyczaj kupuje albo markowe plyty, ktorych jakosci jestem pewien, albo dokladnie sprawdzam podejzane plytki....
|
Kupilem te noname, znakowane jako Hawki - byly od Princo!
|
Znajomy kiedys kupil taka paczke w Tesco, i okazalo sie ze z 25 7 bylo juz nagranych jakimis badziewiami nie do odczytania, wtedy dopiero sie zdziwil no i wk....il. :o
Nie ma jak Hipermarkety... Pozdrawiam |
Mój szef kupił raz w Makro 4x25 szt. tych Hawków noname, ok 30-40% płyt było w różnym stopniu porysowanych, niektóre tak, że nie można było nic na nich poprawnie nagrać. Pozostałe nieporysowane paliły się nieźle.
|
Cytat:
|
hipermarkety to wielka kicha zarowno pod kątem płyt jak i kompow dzis byłem w geancie i płyty esperanza były w cenie 16 zł. za 10 sztuk a na giełdzie sa za 12
|
Moim zdaniem EUCD działą ;))
|
Hawki z Geanta tylko z orzełkiem i oznaczeniem RVD80M ( od Riteka )
Slimy - 1.29 zł za sztukę. Inne to badziewie a te bez napisu omijać z daleka. Niestety w Toruniu już się skończyły. Pozdrawiam |
może tylko ty trafiłeś na taki bubel a reszta jest pewnie ok.
1) tylko ci *****e z carrefoura nie mieli co zrobić z uszkodzonymi/złymi płytami zapakowali i siuu ktoś kupił. 2) a może to w firmie hawk tak zostały zapakowanie ??? |
Jesli chodzi o Carrefoura (Katowice) to kupilem sobie 4x10 silv-silv i 10 silv-blue (bo juz nie moglem silv-silv znalezc, te 4 byly zakopane w koszu dosc gleboko :-)
Okazalo sie ze silv-blue (wswzystkie) przy koncu od dolu czasem maja zadrapania, a od gory przy koncu sa pofaldowane i jak sie tej warstwy dotyka to ma sie wrazenie ze z gumy jest zrobiona. Wiec teraz jak kupuje w sapermarkecie to na miejscu sobie odpakowywuje i sprawdzam na oko stan plytek :-) |
zasada, jaka sie kieruja hipermarkety: kupic jak najtaniej (to tlumaczy niektore jakosciowe shity), sprzedac z zyskiem. a promocje to zwykla lipa.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:42. |