![]() |
znikające przestrzenie na dysku
potrzebuje pomocy .zmieniałem wielkosc partycji na dysku przy pomocy partiton magic 8 lecz znikneło gdzies 4GB .co mogło sie stać i jak odzyskać utracone 4GB.prosze o pomoc
|
No to uzyj jeszcze raz PM8 i zobacz gdzie sa!
I przy pomocy tegoz, mozesz je odzyskac (przydzielic do partycji) |
tak ale pm8 nie wskazuje zadnej wolnej przestrzeni a dysk 60GB zmniejszył sie do 56Gb prosze pomóż
|
Zarzuc screenem z Partition Magic, zeby mozna bylo zobaczyc, jak to wyglada...
|
A czy to nie jest tak, ze masz 60 GB dysk w systeie metrycznym, a faktycznie w systemie dwojkowym jego pojemnosc wynosi 56GB!
Alibowiem 56GB=60129542144b, co producent przelicza w systemie dziesietnym na 60GB. Ach ta reklama. Ja tez mam dyski 60GB o faktycznej pojemnosc 55,6GB. |
teraz mnie zaskoczyłes zawsze myslałem że mam baraccude 60GB wiec wygłąda żę wszystko jest o.k ale zapodam zrzut z pm8
|
sorry nie wiem jak wkleić screena tutaj
|
Ilość załączników: 1
Jak weźmiesz na "odpowiedz", to pod tym polem masz coś takiego jak na obrazku.
Najlepiej dodawaj obrazki z rozszerzeniem .jpg. Prawdopodobnie z tą pojemnością jest tak jak mówi yahol - ja mam dysk 8.4 GB, a Windows "widzi" 7.84. |
próbuje wrzucic screena ale ma on rozszerzenie doc ktore nie wchodzi nie wiem co dalej
|
sedeczne dzieki za pomoc dla klapouchego i zuk 4u
|
Zrob zrzut w *jpg nie wiekszy niz 600x400px to spokojnie wejdzie!
Po co zapisujesz obrazy w *.doc??? |
A ja mam Barracude V 80GB, a w rzeczywistości tylko 74,5... Ach ta reklama
Pzdr. |
robie print screena i co dalej jak go zapisac w jpg?
|
:idea:
Start/Programy/Akcesoria/Paint Edycja/Wklej poprzycinaj Zapisz jako *.JPEG plik nie może być większy niż 50Kb |
to przy okazji napiszcie jak to liczyc ze 1b = ??
1kb = ?? 1mb = ?? 1gb = ?? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:48. |