![]() |
Co kupic ?
Wlasnie nosze sie z zamiarem zakupu nowej nagrywarki, lecz nie bardzo moge sie zdecydowac jaka kupic...
Co byscie polecili na obecne czasy ?? Pozdrawiam |
poczytaj testy na stronie glownej cdrinfo i opinie uzyszkodnikow - na forum jest tego pelno
ja mam liteona i nie narzekam |
Najpopularniejsze wśród użytkowników tego forum są wyroby lg oraz liteon. oferują podobną jakość i możliwości. Mają swoich zwolenników i przeciwników. Ja używam liteona, problemów jak dotąd nie mam.
Z droższych nagrywarek zwróć uwagę na Plextor Premium. Pozdrawiam. |
OL, co do firmy to praktycznie nie mam juz watpliwosci. Lecz w dalszym ciagu nie wiem ktory model wybrac. Ktoryt jest 'najlepszy' (predkosc nie koniecznie musi byc >52) ? Ktore modele daja sie 'podkrecac' ??
Pozdrawiam |
Model wybierzesz sobie sam po przeczytaniu testów nagrywarek.
Nie polecam Ci napędów x52, trudno o dobre nośniki do nich, trwałość nagrania to max. x32 i to na nośniku dobrej firmy. Podkręcać też nie polecam, ze względu na trwałość nagrywarki oraz utratę gwarancji. Na górze masz przyklejony topic o nagrywarkach których się NIE da podkręcić. Pozdrawiam |
A ja polecam LG GCE8520B lub LG GCE8481B.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
52246s liton
|
Witam ja mam LiteOn 52x24x52x z wersją biosu 6SOF likwidującą problem overburning (taką dostałem dzisiaj po wymianie gwarancyjnej, to jest serwis zabrali mi płytkę nero :o ale za to dostałem zamiast 48x24x48 troszkę szybszą 52x24x52 :wow: i co zauważyłem 48 to straszny silnik odrzutowy hałas niemiłosierny tak przy nagrywaniu jak i odtwarzaniu i przy otwieraniu i zamykaniu tacki a 52 cichutko nawet tacka się cicho otwiera) jeszcze jej nie sprawdzałem dokładnie, ale jak na razie jest ok :spoko:
|
POMOCY
Eloo jestem nowy , nie znam sie na nagrywarkach . zamierzam sobie kupic jakoms . mysle o nagrywarce liteona ltr 522462 (52/24/52) . z tego co słyszałem to jest za***ista i nie droga . ale ja mam jeden problem bo słyszałem ze ta nagrywara posiada instrukcje obsługi nie w jezyku polskim . i teraz niewiem własnie czy bez tej instrukcji rozpracuje ta nagryware bo ja jestem zielony w tych sprawach . co o tym sadzicie . ???
chwdp . |
Cytat:
|
ee no to luzik to biore ją !!!!
|
Jak dla mnie to bomba? :spoko:
|
no to jak se kupie . to bede tu zagladał o porady .:P
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:20. |