Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   2 filmy dvd jedna p³yta i menu'i (https://forum.cdrinfo.pl/f13/2-filmy-dvd-jedna-plyta-menui-23630/)

Dj.Art'i 22.07.2003 07:53

2 filmy dvd jedna p³yta i menu'i

kochani mam problemik z umieszczeniem dwóch filmów na jednej p³ytce i zrobieniem do tego menu
czy znacie program lub sposób rozwi±zanie !
wiem ¿e mo¿na to przekonwerterowaæ do MPG i wtedy niema sprawy ale nie dêdzie dzwiêku 5.1 DTS itp.
interesuje mnie tylko praca na orginalnych VOB-ach

M@X 22.07.2003 10:24

Raczej nei ma szans. Nie spotkalem jeszcze filmu ktory zajmowal by ponizej 3 gigabajtow na DVD, wiec albo musisz sie poddac, albo kupic tlocznie ;-P. Pooc TAKT ostatnio zle sie ma... :-)

Fafer 22.07.2003 12:56

1. VOBy to mpg
2. Bêdzie 5.1
3. Jak ci zale¿y tylko na d¼wiêku to mo¼esz na jedn± p³ytê wsadziæ nawet i 5 godzin materia³u ale na telewizorze nie zobaczysz du¿o szczegó³ów :)

NINJA 23.09.2003 08:08

Ja mam 4 filmy na dvdr i tez by mi sie przydalo menu do wlacznia filmu z poziomu menu. wystarczyloby mi jakis obrazek w tle + tytuly filmow ktorymi sie wlancza odpowieni film.

dla ciekawych sa to cztery odcinki serialu FARSCAPE AC3 .
kazdy ma okolo 48minut.
Poza tym nie kazdy musi w koncu pakowac tyko filmy z dvd :) a kilka filmow z kamry 8mm tez mozna nagrac wiec nie ma sie co dziwic ze wchodzi wiecej niz dwa filmy.Poza tym tylko pomysl jak by to ladnie wygladalo ladne menu + kilkanascie lub kilkadziesiat teledyskow:)

Dj.Art'i 27.09.2003 19:06

4 filmy 1 p³yta to ju¿ nie problem !!!!!

to jest bardzo proste ale wgryza³em siê w to 3 tygodnie !!!!
jest jeden konkretny soft ale jak zauwa¿yli niektórzy na tym forum takich informacji siê nie udziela !!!!
pomó¿cie mi ja pomoge wam !!!

jak skasowaæ i przywróciæ pe³n± warto¶æ DVD-RW !!!

Robs 27.09.2003 19:26

Re: 4 filmy 1 p³yta to ju¿ nie problem !!!!!

Cytat:

Dj.Art'i napisa***322;
jest jeden konkretny soft ale jak zauwa¿yli niektórzy na tym forum takich informacji siê nie udziela !!!!
Mo¿esz nam tu daæ linka do tego w±tku, w którym "niektórzy" nie chcieli podaæ nazwê softu?

dwx 17.12.2005 20:58

Witam
Wprawdzie w±tek ju¿ trochê stary ale tym bardziej teraz powinno siê ³atwiej znale¼æ rozwi±zanie.
Chodzi o to w jaki sposób materia³ z 2 lub wiêcej DVD umie¶ciæ na 1-dnym DVD a najlepiej dorzuciæ do tego jeszcze jakie¶ proste menu.
Mam kilka filmików (w³asnych!) ju¿ skompilowanych na DVD ale o niewielkich pojemno¶ciach (rzedu 2GB) i pomysla³em sobie ¿e by³oby je dobrze zgraæ na jedn± p³ytê.
By³bym wdziêczny jak nie wiem co za podpowied¼ jakiego softu u¿yæ, najlepiej jakiego¶ prostego. Nie musi byæ z kompresj± bo jak powiedzia³em te filmiki s± i tak du¿o mniejsze i spokojnie zmie¶ci sie ich kilka na 1 p³ycie
Pozdrawiam i z góry dziêkujê

FreddyK 14.01.2006 15:29

Bana³!!! Wystarczy TMPGEnc DVD Author i temat za³atwiony

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:43.