![]() |
Cytat:
sa jednak programiki do podzialu takiego pliku np. MP3 CUE CUTTER, MP3 DIRECT CUT i jeszcze kilka innych, ale to bez sensu, bo masakrujesz obraz plyty audio w ten sposob. |
Witam. A moze ktos powiedzieć jak bez utraty jakości nagrać te pliki .mp3 i .cue ponownie na mp3, ale juz z podzielonymi utworkami. Chodzi mi o to że ciągle ściągam z sieci jakieś mixy, a one są przeważnie własnie złozone ztych dwóch pliczków.
Pozdrawiam |
powiedz mi jedna rzecz - odpal tego cue recznie - notatnikiem i powiedz jak konczy sie linijka ktora zaczyna sie
"FILE ...." najlepiej to wklej tu wogole tego cue metoda podzialu konwertujesz mp3 -> wav, odpalasz EAC, dajesz tam "split wav by Cuesheet" - otrzymujesz to czego pragniesz - wada? konieczna ponowna kompresja a co za tym idzie utrata jakosci wydaje mi sie ze jest mozliwosc podzielenia tego zbioru przy uzyciu jakiegos dedykowanego programu (ps. player Foobar2kpotrafi czytac tak zrobione mp3 - pokazuje wtedy liste utworow) |
Male sprostowanie bo widze ze nie wyrazilem sie zbyt jasno.
Mam 2 pliki pierwszy o rozszezeniu cue(zawierajacy spis utworow i czasy w ktorych sie one zaczynaja) a drugi mp3 i nie jest to zaden obraz plyty czy cos takiego tylko najzwyklejsza w swiecei mptrojka ktora mozna odsluchiwac w winampie(VBR 44,1 kH). Chodzi mi o to zeby jakims programikem mogl sobie podzielic ta wielka mp3(wszystkie utworki z plyty) na piosenki za pomoca cue gdyz jest to plyta tak dziwnie zrobiona ze nie wiaomo gdzie konczy sie jedna piosenka a zaczyna druga i dzielenie manualnie ze sluchu sprawia spore problemy.Acha i nie zamierzam jej wypalac na zadna plyte chce ja tylko podzielic na oddzielne piosenki. A i jeszcze jedno odpalilem cue z notanika i faktycznie sa tam czasy startu kazdej piosenki i jej nazwa(THX grzeniu).....chyba jednak bede musial podzielic to wszystko recznie. |
a powiedz mi gdzie napisalem cos innego?
chodzi mi o to ze w cue moze byc albo bin albo wav - to czy program potrafi przerobic mp3 w locie na wav i wypalic (lub dokonac innej operacji o podobnym efekcie) nie bylo przezemnie poruszane - i skoro twierdzisz ze cdrwin to umie - to znaczy ze umie - ja cdrwina nie uzywam i daleko mi do wypowiadania sie na jego temat wiem tylko ze feurio ma opcje specjalnie do takiego palenia (mp3+cue) i ze w plikach cue nie widzialem nic innego niz bin/wave |
Sid z całym szacunkiem, może odbiega CDRwin od jakiegoś standardu (ale chyba sam go stworzył?) plików CUE, lecz zapewniam Cię że można stosować wiele odmian MP3, włącznie z kodowanymi opcją VBR - CDRWin posiada własny wewnętrzny dekoder i pali w locie AudioCD z plików MP3 - polecam lekturę strony http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/cdrwi...in_zmiany.php3 sekcja "Zmiany dokonane w wersji 3.8 (ogólnie)" (czwarty wiersz od góry) :-)
|
feurio to lyknie bez problemu i zajakniecia
a co do tego do czego odwoluje sie .cue to wypada poprostu zajzec do tego zbioru - i zobaczyc - bo tak to sobie mozna strzelac z tego co wiem to nie ma takiej mozliwosci zeby w .cue bylo wpisane cos innego niz 'data' lub 'wav'... |
Cytat:
Co do całego wątku to kolega nie napisał na samym początku dokładnie jaki ma plik, przez to zamieszanie całe teraz. Myślę że chodzi o plik MP3 będący obrazem całej płyty, czyli zawiera wszytskie utwory. Z racji tego że zapewne posiada płynne przejścia między utworami ktoś stworzył właśnie taki plik oraz dodał CUE aby wypalając płytę AudioCD wszystko było jak w oryginale (przerwy). Sam spotkałem się z takimi obrazami płyt w necie kiedyś, myślę że nawet jakiś program robi to automatycznie. Jeżeli się mylę to przepraszam :-) |
Tego *cue mozesz otworzyc notatnikiem i bawic sie recznie w podzial pliku mp3. A jesli chodzi ci o wypalenie plyty to nero spokojnie lyknie tego mp3 i nagra ci plyte audio. Mozliwe ze masz zrzut z EAC-a plyty koncertowej z np zerowymi przerwami miedzy utworami, wtedy wlasnie trzeba to wypalic z pliku *cue zebys mial jak oryginal, a jesli chodzi ci tylko o zapis pojedynczych trackow na dysku to zrob jak radzi Thanatos - podmontuj w daemonie i dalej robisz co chcesz.
PS Teraz pokazal mi sie twoj post Thanatos...jesli wiesz ze to musi byc jako wav to trzeba w takim razie najpierw zrobic wava z tego mp3. |
Cytat:
|
Jeżeli chcesz wypalić tą muze na CD z podziałem na tracki według danych z pliku cue użyj np. CDRWIN'a. Jeżeli nie chcesz wypalać tylko słychać to sciągnij sobie plugin'a do winampa "mp3cue" który w momencie gdy włączysz ten "długi" mp3 automatycznie otworzy dodatkową playlist'e z podziałem na tracki (wg. danych z cue) tego mp3.
|
Wszyscy zle mowicie. To zaden obraz plyty iso, bin. Widac ze nie macie stycznosci z takim programem jak EAC. Ta mp3 to poprostu zakodowany Wav'e. Przerob ta mp3 na Wav, i podmontuj pod Deamonem zaznaczajac plik Cue.
|
Witam!
a widziales kiedys obraz plyty z rozszerzeniem mp3? czyli wnioskuje, ze albo to nie jest obraz plyty i mozna to mp3 normalnie odtwarzac - wtedy plik cue jest niepotrzebny i trzeba to podzielic programem do obrobki muzy... albo to jest obraz plyty i trzeba z mp3 zmienic rozszerzenie na jedno z kilku rozszerzen obrazow plyt (np. iso, bin, ccd, img itp.) - wtedy plik cue sie przyda... jesli tak jest to robisz to, co napisalem w moim poprzednim poscie. |
ale ten plik jest pod postacia mp3 a nie bin! mi chodzi o to zebym podzielic ta mp3 na piosenki urzywajac pliku cue i kuzwa potrzebuje jakiegos programiku zeby mi odczytal cue i podzielil ta mp3 zebym nie musial tego robic ze sluchu
|
Witam!
a najlepiej wypalic bo to obraz plyty AUDIO, potem tylko zrzucisz te sciezki, ktore Ci sie podobaja na dysk (np. Easy CDDA Extroactor'em) i ustawisz tak, aby kompresowal do mp3 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:39. |