![]() |
kiedy mają w/g prawa mi oddać sprzęt z serwisu??
9 lipca dałem sprzęt do serwisu jest 26 lipca kiedy mogą albo muszą oddać mi w/g prawa proszę o przepisy potwoerdzjace terminy
|
Moim zdaniem na prawo ( zwane lewo;) ) to niepatrz. Jak napisał andrzej9 w topicu o serwis drukarki to możesz się przekonać ile i jak to trwa. Nadrukarke czekałem około miesiąca a na dysk ponad. Wiem że nie wszystkie serwisy są z góry beznadziejne ale jak uczy nas życie lajf is brutal ;)
|
Cytat:
|
http://www.federacja-konsumentow.org...article&sid=33
Poszukaj tu: Federacja Konsumentow. |
Cytat:
|
Jak ostatnio oddawalem spawarke do serwisu, do gosc poinformowal mnie, ze w przeciagu 2 tygodniu do mnie oddzwoni. A jak bedzie w praniu, to sie przekonam :)
|
Cytat:
mi to samo mówili ale teraz nie wiem jak ich zbluzgać czy mam kurzcze iść do nich w towarzystwie prawniki i kłócić się???? tu chodzi o zasady nie pieniactwo bo w/g ustawy 14 dni roboczych od 9 lipca minęło więc co mam zrobić z idiotami wrrrr co to znaczy zasadność roszczeń klienta po 14 dniach roboczych ze uznają????:( |
O ile wiem, to powinni przedluzyc gwarancje o ten okres, przez ktory sprzet byl w serwisie, a zadnych konsekwencji prawnych raczej nie wyciagniesz :( , chyba ze moze szybciej oddaliby sprzet.
|
Cytat:
o to mi chodzi właśnie:) aby ten cholerny sprzęt odebrać:) |
ja odpowiem z autopsji - bo dzwoniłem do sądu konsumenckiego kiedys było tak ze jest 14 dni roboczych na naprawe teraz jest zupełnie inaczej:
- oddając sprzed do sklepu masz do wyboru : a.) oddajesz sprzęt do serwisu b.) żądasz wymiany na nowy w sklepie a sklep sam serwisuje uszkodzony i lata ci koło tyłka - niestety oddając sprzęt do serwisu - serwis moze zrobic to co u mnie - wg prawa jezeli "sprowadza części" moze trzymac do usr... śmierci i nie ma mozliwości wyegekwowania sprzetu - na moje pytanie ze pójde do sklepu niech dadza mi nowy tv a z tamtym niech sie sami szarpia kobieta powiedziała ze nie mam mozliwosci bo nie mozna miec wszystkiego skoro sie zdecydowałem na servisowanie to musze czekac - szkoda ze wczesniej o tym nie wiedziałem - acha gwarancja przedłuzana jest o okres ile był w naprawie (a nie od nowa) i radze dokładnie sprawdzic ile wam dopisali bo ja tego nie zrobiłęm i tv był prawie 7 tygodni w servisie a zule napisali ze 2,5 |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:59. |