![]() |
To nie AGP. To tuner TV/DirectX. Po zainstalowaniu na "goła" winde karty graficznej i tunera komputer restartował bez problemu. Po zainstalowaniu DirectX zaczął się wieszać. Wystarczy we właściwościach wyłączyć w danym profilu sprzętowym moduł odpowiedzialny za TV (Brooktree Video Capture Device) i komp restartuje się bez problemów. Dalej jednak nie wiem jak to naprawić.
|
Problem z AGP (?)
Mam sprzęt:
Asus P4S333 Celron 1.7 256 mb ddr Seagate 40 gb Radeon 7500 PixelView PlayTV (rev. 4c) Win98SE Kompa złożyłem w podkoniec zeszłego roku. Wszystko byłoby ok gdyby nie jeden mały problem. Po wybraniu "Uruchom ponownie komputer" pojawie się BSOD (wyjątek krytyczny w 00). Jest to jakis konflikt między tunerem a grafiką. Podczas reinstalacji systemu instalowałem tuner jako ostatni - dopóki go nie zainstalowałem komp restertował bez problemu. Jakiś czas temu w akcie desperacji :) zainstalowałem ponownie sterowniki agp z cd dołączonego do płyty głównej (ponownie - bo na 100% instalowałem je przy instalacji windy) i problem minął jak ręką odjął. Niestety ostatnio musiałem znów zrobić reinstalacje windowsa i błąd powrócił. Mam najnowszy dostępny bios, najnowsze sterowniki oraz wszystkie dostępne updaty windy. Tuner wcześniej działał bez zarzutów na innej płycie. Czy ktoś wie co jest tego przyczyną? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:18. |