Cytat:
cinma napisa***322;(a)
prawde mowiac to nie mialem jeszcze AOpen, Microstar ani LiteOn, ale tego LG 52x to zdecydowanie odradzam
z autopsji znam jego zachowanie, pierwsze pol roku dobrze, potem coraz glosniej i coraz trudniej mu cos czytac
|
Taak z LG to wiadomo, że cd-romy jakością nie powalają. Lg 52X to znam wiele przypadkówm właśnie po pewnym czasie napędł padał. Miałem Lg 48X po 1,5 roku napęd warczał wybuchła w nim płyta :blee: .
LiteOn'a dostałem jeszcze wraz ze starym komputerem, więc miał on troche latek, a działał baardzo dobrze. Miałem go nawet w obecnym kompie ponieważ jak LG się rozpadł zamontowałem Litka.
Teraz mam Teaca 52X, którego zresztą polecono mi na forum i jestem zadowolony, bo nie zawiódł mnie nigdy, może oprócz tego, że w cdexie przy kompresji pliku bardzo długo kompresuje ścieżki z porysowanych płyt. Ale to już tak chyba jest.
Każdy napęd pozatym gdy jest rozpędzony na maxa wydaje z siebie dźwięki, a przy tych prędkościach te dźwięki dobrze słychać.
Teaci, które niby są uznawane za jedne z najcichszych napędów, wiem to po sobie przy maxymalnym odczycie wydają tylko dźwięk szumu i nic więcej żadnych klekotań jak było np. w przypadku mojego LG.:3msie:
|