Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   ??? Toca Race Driver ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/toca-race-driver-23866/)

michal_zb 28.07.2003 17:30

??? Toca Race Driver ???

Zainstalowałem w/w gre, lecz jest zabepieczone FADE'em. Mam do niej rodzynka. Lecz głos w grze jest zmodyfikowany, ZA SZYBKI, jęczący. Czego to wina ??? Czy istanieje na to jakiś patch lub coś w tym stylu ??? THX

-Sid-The-Rat=> 28.07.2003 17:38

fade to nie zabezpieczenie - tylko specjalny system ktory wykrywajac 'lewa' kopie gry pozwala z niej grac - ale modyfikuje ja do stanu nieuzywalnosci - w operation flashpoint np. wzrastal rozrzut broni, matowialy tekstury, sypal sie dzwiek (w taki sposob jak mowisz), litety stawaly sie nieczytelne - problem znikal odrazu po wlozeniu oryginalu do czytnika
dopiero 3 backup jaki zrobilem zostal zaakceptowany - dodam ze mam oryginal

tobie chyba tez zostaje przegranie tego najlpeiej jak sie obecnie da - lub szukanie rodzynka - dodam ze do flashpointa rodzynka w koncu nie zrobiono - te ktore byly dzialaly na 20% systemow

michal_zb 28.07.2003 17:45

u kolegi gra była instalowanan z tej samej płyty i działa normalnie :/ poczekamy zobaczymy...

Eliasz 30.07.2003 02:01

A u mnie w TOCA Race Driver po paru wyścigach samochody same wylatują w górę...
Pzdr.

shuma02 30.07.2003 07:41

ja mam problem z Colinem 3 tej samej firmy (Codemasters).
Wszystko gra, ale po jakims czasie sypie sie dzwiek i jest tak szumiacy nieda sie tego sluchac.

to powod tego programu wykrywajacego lewe kopie ?

shuma02

-Sid-The-Rat=> 30.07.2003 09:53

tak - tak samo jak latanie samochodow

w polsce gry z tym bonusem to te napisane przez codemasters i rozprowadzane przez Cenge

shuma02 30.07.2003 15:34

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
tak - tak samo jak latanie samochodow

w polsce gry z tym bonusem to te napisane przez codemasters i rozprowadzane przez Cenge

wiesz moze jakis sposob by to naprawic ?

shuma02

-Sid-The-Rat=> 30.07.2003 18:24

kupic oryginal - albo dobrze skopiowac gre - jesli masz oryginal i ciagle masz problemy - udaj sie do wydawcy -prawdopodobnie twoj czytnik zle obsluguje to zabezpieczenie

Maciej 30.07.2003 20:46

FADE (Codemaster)jest jednym z nowszych systemów zabezpieczeń. Jedynym jego zadaniem jest nie tyle co powstrzymanie wykonywania samych kopii co zniechęcenie graczy do kupowania pirackich płyt. FADE łączy w sobie kilka elementów z komercyjnych systemów zabezpieczeń (niestety nieznanych) oraz triku polegającego na usuwaniu z czasem funkcji gry/programu przy korzystaniu z pirackiej płyty. Jak głosi hasło reklamowe technologii "Original discs don't FADE" co można przetłumaczyć "Oryginalne krążki nie znikają". Usnięcie tego zabezpieczenia jest trudne bowiem wymaga zastosowania odpowiedniego *****-a, który usunię z wykonalnego pliku funkcje "znikania". Innym przykładem tego zabezpieczenia są gry firmy Codemasters : Operation Flashpoint i Colin McRae Rally 3.(CD-burner).

sts 10.06.2004 14:07

Szukam cukierka do toca 2?/ ma ktoś, prosze na meila clon5@wp.pl

Maciej 10.06.2004 14:32

Cytat:

Napisany przez sts
Szukam cukierka do toca 2?/ ma ktoś, prosze na meila clon5@wp.pl

Cukiereczek poleciał na marsa...
Tutaj

czero 10.06.2004 15:05

Cytat:

Napisany przez Maciej
Cukiereczka znajdziesz...TUTAJ

:haha::haha::haha::rotfl:
Swietne, to ci sie udalo :spoko:

gallus 10.06.2004 15:26

hahaha zabawny ten rodzynek, ale ich załatwiłeś ja nawet na forum nie pytam o takie żeczy tylko szukam na www.a*t*l*v****.us, a po tobie Michale to bym się tego nie spodziewał że nie wiesz co jest z tą Tocą2 Wystarczy zmniejszyć przyśpieszenie sprzętowe DirectX'a i głos powinien być LUX

PS. A czy ta toca nie jest przypadkiem moja??

michal_zb 10.06.2004 15:38

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
hahaha zabawny ten rodzynek, ale ich załatwiłeś ja nawet na forum nie pytam o takie żeczy tylko szukam na www.a*t*l*v****.us, a po tobie Michale to bym się tego nie spodziewał że nie wiesz co jest z tą Tocą2 Wystarczy zmniejszyć przyśpieszenie sprzętowe DirectX'a i głos powinien być LUX

PS. A czy ta toca nie jest przypadkiem moja??

po pierwsze: rzeczy
po drugie: nie wiem czy taki zabawny ten "rodzynek" bo kompa mi zwiesił :[

woitas 10.06.2004 16:15

rodzynek bomba!
muszę sobie to zapisać.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:03.