![]() |
Re: Re: Re: Re: Problem z wypalaniem!
Cytat:
|
Re: Re: Re: Problem z wypalaniem!
Cytat:
Cytat:
ich około 400 może 500 i wszystkie da się odczytać (do tej pory). Pozdrawiam. |
Re: Re: Problem z wypalaniem!
Cytat:
Sprawna nagrywarka powinna nagrać, a przynajmniej powalczyć na najgorszym Gównie ;), a jak pewnie sie domyślam twoja nagrywarka i innych userów potrafi nagrać na jakiśtam hit'ach, media store, d-vision i innych badziewiach. Tak nie powinno być, że nagrywarka lubi tylko droższe/lepsze CD. |
Re: Problem z wypalaniem!
Cytat:
|
Optyke przeczyscic nie zaszkodzi, ale wydaje mi sie ze wystarczy gustowac w plytkach ciut lepszych od tych najgorszych. Gdzies mi sie obilo u uszy ze NEC-i potrafia fixowac na najgorszym szajsie. Jesli juz nagrywasz na byle czym to przynajmniej zmniejsz predkosc, moze nawet do 8x.
|
Nagrywarke mam juz niecałe 1,5 roku.
a predkości to 24/10/40......z czego jak nagrywam soebie spokojnie na 16. Pozdrawiam |
wybredność na płyty to oznaka już lekko zajechanego lasera. Ile masz ta palarke i podaj szybkosci X/X/X.
Możesz zabrac sie za przeczyszczenie optyki, ale bardzooo uważnie. |
Problem z wypalaniem!
Witajcie!
Od dłuższego czasu nagrywam płyty, i od jakiegoś czasu zdarza mi się pewien problem przy nagrywaniu niektórych płyt, zwłaszcza tych tanszych wywala mi napis " że fiksacja nie jest możliwa" i to raz na końcu raz na początku płyty. -używam Nero (to się zdarzało w 3 ostatnich wersjach) innych nie używałem - mam nagrywarke NEC NR-7900A czy to możliwe że laser juz pada? ale jedna rzecz ciekawa......z lepszymi płytami to prawie się nie zdarza, może 1/100 sztuk.a z innymi to na 10 potrafią sie 3-5 sztuk wywalic Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:38. |