Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Problem z wypalaniem! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-wypalaniem-23883/)

memorando 29.07.2003 12:44

Re: Re: Re: Re: Problem z wypalaniem!

Cytat:

para napisa***322;(a)
Oczywiście, że to nie znaczy, że wszystko jest ok.

Jak na razie moja nagrywarka nie miała problemów z nagraniem jakielkolwiek płyty, a jeżeli chodzi o mediastore to nagrałem
ich około 400 może 500 i wszystkie da się odczytać (do tej pory).

Pozdrawiam.

to wina optyki na 90 % miałem podobny problem przez 2 dni ze swoją spwareczkę pomogło czyszczenie sprzężonym powietrzem ale i tak przestałem używać taniego szajsu ,,teraz tdk dysan verbatim rządzi dla mnie:):P

para 29.07.2003 12:33

Re: Re: Re: Problem z wypalaniem!

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
to nie znaczy, że tak już jest i że jest to OK.

Oczywiście, że to nie znaczy, że wszystko jest ok.
Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)

a jak pewnie sie domyślam twoja nagrywarka i innych userów potrafi nagrać na jakiśtam hit'ach, media store, d-vision i innych badziewiach.
Tak nie powinno być, że nagrywarka lubi tylko droższe/lepsze CD.

Jak na razie moja nagrywarka nie miała problemów z nagraniem jakielkolwiek płyty, a jeżeli chodzi o mediastore to nagrałem
ich około 400 może 500 i wszystkie da się odczytać (do tej pory).

Pozdrawiam.

CIAPEK 29.07.2003 12:08

Re: Re: Problem z wypalaniem!

Cytat:

para napisa***322;(a)
Sam sobie odpowiedziałeś. Problem tkwi w tanich płytach.
to nie znaczy, że tak już jest i że jest to OK.

Sprawna nagrywarka powinna nagrać, a przynajmniej powalczyć na najgorszym Gównie ;), a jak pewnie sie domyślam twoja nagrywarka i innych userów potrafi nagrać na jakiśtam hit'ach, media store, d-vision i innych badziewiach.

Tak nie powinno być, że nagrywarka lubi tylko droższe/lepsze CD.

para 29.07.2003 11:17

Re: Problem z wypalaniem!

Cytat:

CORWIN napisa***322;(a)
Witajcie!
Od dłuższego czasu nagrywam płyty, i od jakiegoś czasu zdarza mi się pewien problem przy nagrywaniu niektórych płyt, zwłaszcza tych tanszych wywala mi napis " że fiksacja nie jest możliwa"

czy to możliwe że laser juz pada?
ale jedna rzecz ciekawa......z lepszymi płytami to prawie się nie zdarza, może 1/100 sztuk.a z innymi to na 10 potrafią sie 3-5 sztuk wywalic

Pozdrawiam

Sam sobie odpowiedziałeś. Problem tkwi w tanich płytach.

grzeniu 29.07.2003 11:15

Optyke przeczyscic nie zaszkodzi, ale wydaje mi sie ze wystarczy gustowac w plytkach ciut lepszych od tych najgorszych. Gdzies mi sie obilo u uszy ze NEC-i potrafia fixowac na najgorszym szajsie. Jesli juz nagrywasz na byle czym to przynajmniej zmniejsz predkosc, moze nawet do 8x.

CORWIN 29.07.2003 10:50

Nagrywarke mam juz niecałe 1,5 roku.

a predkości to 24/10/40......z czego jak nagrywam soebie spokojnie na 16.

Pozdrawiam

CIAPEK 29.07.2003 10:30

wybredność na płyty to oznaka już lekko zajechanego lasera. Ile masz ta palarke i podaj szybkosci X/X/X.

Możesz zabrac sie za przeczyszczenie optyki, ale bardzooo uważnie.

CORWIN 29.07.2003 00:02

Problem z wypalaniem!

Witajcie!
Od dłuższego czasu nagrywam płyty, i od jakiegoś czasu zdarza mi się pewien problem przy nagrywaniu niektórych płyt, zwłaszcza tych tanszych wywala mi napis " że fiksacja nie jest możliwa"

i to raz na końcu raz na początku płyty.

-używam Nero (to się zdarzało w 3 ostatnich wersjach) innych nie używałem
- mam nagrywarke NEC NR-7900A

czy to możliwe że laser juz pada?
ale jedna rzecz ciekawa......z lepszymi płytami to prawie się nie zdarza, może 1/100 sztuk.a z innymi to na 10 potrafią sie 3-5 sztuk wywalic

Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:38.