Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   BuFFer (https://forum.cdrinfo.pl/f2/buffer-23897/)

DaMcio 29.07.2003 14:07

BuFFer

a więc wchodze w nero 6.09 wypalam płytke i w LOG'u mam napisane

Buffer underrun error protection activated

jak temu zapobiec :buu:

Beerra 29.07.2003 14:17

Jak to zapobiec? To chyba dobrze, ze wlaczona jest ochrona przed bledami zapisu powstajacymi przy oproznieniu bufora;)

DaMcio 29.07.2003 14:23

HĘ to co jest nie tak ??

para 29.07.2003 14:28

Nie wszystko jest w porządku. W przypadku gdyby opróżnił się bufor podczas nagrywania nie tracisz płyty.

MaciejT 29.07.2003 14:33

Aby zapobiec występowaniu takowego komunikatu w logu wystarczy odznaczyć opcję Buffer underrun error protection.

:zeby:

Beerra 29.07.2003 14:36

Cytat:

Zbieg12 napisa***322;(a)
Aby zapobiec występowaniu takowego komunikatu w logu wystarczy odznaczyć opcję Buffer underrun error protection.

:zeby:

...ale lepiej tego nie robic, bo po co?

MaciejT 29.07.2003 14:40

Widocznie ten komunikat mu logi zaśmieca. Jak wyłączy opcję to wpisu w logu nie będzie :zeby:

:)

DaMcio 29.07.2003 14:46

wszystko mi w nim pasuje ale nie lubie słowa ERROR (jak byłem mały i miałem win 98 to miałem to non stop nie można masz błąd ale nie powiem gdzie itp.) jak mam xp i widze error to mam ochote na formatke

Maciej 29.07.2003 15:40

Twoja nagrywarka posiada system gwarantowanego zapisu przed błędem "buffer Underrun"(Burn-Proof ,Just-Link, Safe-Burn, Smart-Burn ...zależy od modelu) ...Nero domyślnie ma włączoną ową funkcję i proponuję abyś tą funkcję zostawił aktywną ,jeśli nie chcesz mieć popsutych kilka płytek z powodu niedopełnienia bufora.
A tak na przyszłość, jeśli nie wiesz co oznacza komunikat w logu ...sprawdż w słowniku...8)

bgn 31.07.2003 11:45

Cytat:

DaMcio napisa***322;(a)
wszystko mi w nim pasuje ale nie lubie słowa ERROR (jak byłem mały i miałem win 98 to miałem to non stop nie można masz błąd ale nie powiem gdzie itp.) jak mam xp i widze error to mam ochote na formatke
no jak jestes duzy - i zrob co ci Maciej radzi, a jak bedziesz bardzo duzy to bedzisz sie z tego smial.
Ale masz chlopie problemy:)

memorando 31.07.2003 12:44

Cytat:

DaMcio napisa***322;(a)
Windows 98 to system oparty na sławetnym dosie i bezpośrednim dostępie do urządzeń więc jest to system już sam w sobie niestabilny. Windows xp 2000 niepozwalają do dostępu bezpośredniego do urzązdzeń mających wpływ na system i jego pracę oraz mają bardzo rozbudowaną ochronę plików systemowych oraz wiele innych różnic jak system plików ntfs oba systemy oparte są na jądrze nt trudno jest uszkodzić w normalnym użytku więc nieporównój win 98 do xp to dwie różne bajki. Po drugie jak widzisz komunikat bufer underun to się ciesz!!!! bo jak niemasz tego to praktycznie na 100 płytek z 25% wywalisz kiedy zaczniesz palić razy np 40:) Więc się ciesz ile masz lat??? Jak jesteś dorosłym facetem masz lat wiecej niż 14 to weź użyj opcji szukaj i poczytaj na temat niemasz co się bać takich wpisów w logu jak buferr underun activaded. po trzecie zacznij czytać zanim zadasz następnym razem takie pytanie.

pawelblu 01.08.2003 11:27

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
Jak jesteś dorosłym facetem masz lat wiecej niż 14 to weź użyj opcji szukaj
Buahahahaha - nie mierz kazdego swoja miara :)

NIE PRZEJMUJ SIE TYM DOPOKI CI NIE ZNACZNIE ZNACZACO ZWALNIAC NAGRYWANIE.

memorando 01.08.2003 13:04

Cytat:

pawelblu napisa***322;(a)
Buahahahaha - nie mierz kazdego swoja miara :)

NIE PRZEJMUJ SIE TYM DOPOKI CI NIE ZNACZNIE ZNACZACO ZWALNIAC NAGRYWANIE.

buhahahaha bo ja mam już dowód pawellblu od 4 latek:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:22.