![]() |
nie zamierzam kolegi nawracać ale jesli xp2600 z realnym zegarem w okolicach 2GHz lub jak sam napisałeś p4 1.6 to z powodu mocnej jednostki FPU i realnie wyższego zegara pomiedzy xp2k6 o p4 1.6 wybór jest tylko jeden :) amd, bo wymiecie tego intela w każdym teście choć ja już poszukałbym axp1700 z dobrej serii i za dużo mniejsze pieniądze miał tego axp2600 /12x166/ bez klopotów i jeszcze z dużym zapasem mocy
BTW co to znaczy skuteczny proc? a co do wydajności to zależy w czym / w kompie nie liczy się tylko cpu, wiele do powiedzenia ma mobo i pamięci ze nie wspomne o optymalnym ustawieniu wszystkiego bo bez tego to potencjalnie najszybszy komp bedzie ślimaczkiem / a co do płacenia z proca firmy a jesli można za free mieć proc firmy b to zalatuje to fanatyzmem niczym nie umotywowanym bo za pozostałą w kieszeni kasę którą trzeba by na cpu wydać można dopieścić swojego złoma o parę fajnych bajerkow, nie samym rpcem komp żyje |
Cytat:
|
jak wyzej....
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Statystycznie teraz jakoś wychodzi że co rok przyspieszam sobie komputer o ok. 1GHz. Za ile? 200-300pln! (Stary proc daję na wymianę i dopłacam do nowego). Może i Intel jest technologicznie do przodu, ale postęp AMD w zupełności mi WYSTARCZA. :) |
Cytat:
|
Nie jestem moze zwolennikiem Intela (mam platforme na AMD) ale wiem ze z technologia to on jest o wiele przed AMD.
Mowice ze intel to taki piecyk teraz..ale porownajcie predkosci takie same prockow AMD i zobaczcie ze AMD takie chlodne w cale nie jest. A i Intel pewnie o tak wypusci cos wydajniejszego (ostatnio AMD nie moze dogonic Pentiumow) :((((( Szkoda ze AMD zostaje w tyle |
Do cans : nie żenym był przciwnikiem AMD
1ntel 3.6GHz = 100W amd "3.6"GHz = 200W :) |
Jedyne co pozostanie nabywcom tych procków to chłodzenie przez freon :) :). Życze powodzenia.
|
a ja jestem ciekaw co na to fanatyczni zwolennicy intela i piewcy jakie to amd grzejniczki :)
|
na takim procku to tylko patelnie polozyc :D
|
Powinni dodac jeszcze na nich napis "for Eskimos" :D:D:D
|
ja to samo na bank czegos takiego nie kupie
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:00. |