![]() |
Restartujacy sie komputer - POMOCY !
Nie wiem ile czasu zostalo do kolejnego restartu wiec bede sie streszczal.
Kupilem nowy dysk Barracuda 80gb 7200.7 Zainstalowalem XP Pro (cd key ze slodzika) i po instalce sterow, SP1 itp. zaczal sie restartowac. Czy przyczyna moze byc temp. dysku (35C z chlodzeniem, 44 bez). Czy moze jest to wina jakiegos softu ? Zaobserwowalem ze po zmianie cd key'a (potrzebne do instalacji SP1) komp sie zrestartowal, moze to od tego ? Kolejnosc instalacji sterow: -VIA Hyperion -Java Virtual machine -zmiana cd keya -instalka SP1 (ktora wlasnie robie) Nie wiem czy teraz komp wstanie wiec prosze o POMOC. |
nie słyszałem o czymś takim :)
rozłóż kompa, przedmuchaj i przeczyść wszystko co się da wymontuj co się da (niepotrzebne) i odpal kompa (już ogołoconego, czyli grafa, procek, ram, hdd) sprawdź temperaturki, taśmy, załóż chłodzenia ile się da chyba że to wina softu, ale wierzyć mi się nie chce :) to są restarty czy resety? |
Hmmm slyszalem o problemach z dyskami z seri 7200.7 ze windows nie startowal jak nalezalo (200OPRO)ale watpie zeby to byla wina dysku. Najczesciej konczylo to sie zabawa z pamiecia i juz potem dzialalo ok.
Rzadziej tez moze byc to wina softu. Tak jak moj przedmowca radzi ogoloc kompa ze "zbednego sprzetu" i przystap do testow:-)) |
Witam ponownie ;]
Nie wiem co to bylo ale minelo ;) Dalem w biosie wszystko na default, skrecilem procka (z 1250 na 1200 :P) i odpalilem (po raz n-ty) instalke. Najpierw poszlo VIAHyperion, potem najnowszy SP1a (dzieki mojemu kumplowi). I zamiast kolejnego restartu system normalnie wstal, co bylo dla mnie milym zaskoczeniem ;) Narazie wsio ok (odpukac), instaluje reszte poprawek z MWUpdate. Wyglada na to ze to byl problem z softem, na szczescie... |
Miałem tak ostatnio ...
Odpalam WinXP i ... i restart, odpala sie ponownie ... i znowu restart, i jeszcze raz restart i jeszcze raz (( Odpalało sie wszystko, a zaraz potem restart! Wyłączyłem wszystkie aplikacje w autostarcie i ciągle to samo :buu: No i wściekły - zrobiłem FORMAT C: :jezyk: |
6akie problemy zazwyczaj sa wina biosu... konfiguraci, tez jezeli dolacza sie nowy sprzet bios wariuje no i mamy takie efekty ... mialem takie cos na:
Duron800, ECS K7VZA 9plyty bardzo kontowersyjenj), Windows2000. Pomogl tylko FLASH BIOSU 8-) |
I popatrzecie jak szarpiemiy sobie te nasze nerwy tym oprogramowaniem M$ ... :-))
|
Hmnnnnn, co do nowego sprzetu to instalowalem najnowszego Alcohola ...
i dodal tylko virtuala, ale tutaj nie moze byc mowy o nyowym sprzecie przecież ;) Co do Microsoftu, jak już opadły emocje z formatem to ułozyłem sobie takie hasełko (all rights reserved!): Jeszcze się taki nie urodził, co by mu Gates nie zaszkodził! ^_^ |
;)
A mi sie udalo w koncu. System chodzi jak ta lala ! Mam nadzieje ze jak najdluzej ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:51. |