![]() |
czy są jeszcze takie płyty produkowane ?
szukam, szukam i nigdzie nie moge znaleźć płyt Verbatim z błęktnym, a wręcz granatowym spodem... a góra była cała biała lub z malutkim czerwonym napisem Verbatim...
czy juz takie płyty nie sa produkowane ? teraz tylko widze Verbatimki z zielono-złótym spodem :blee: :( |
Takich płyt od dawna nie ma. Prawdopodobnie niebieski barwnik nie nadaje się do produkcji płyt przeznaczonych
do nowych, szybkich nagrywarek. |
Cytat:
to moze zadam kolejne pytanie jeśli juz tych płytek nie ma... jakie polecacie plytki z górnej półki ;) - chodzi o płyty 2-3 zł za sztuke... |
Ostatnio znowu pojawiły się Verbatimy Pastele (48x).
Płaciłem 1.80 za szt. (slim). |
jak wyzej!
Swietne plytki! Kup w szpuli 50szt za ok~80zl. W Media chyba ostatnio tak bylo. Mialem ale mi sie skonczyli i jade na esperanzach. Na Verbach mam same zielone sektory na plytkach z danymi (nagrywane 48x czasem 52x) a audio nagrywam 12x czasem 16x |
@ Krzpac - Chodzi ci zapewne o verbatim data live plus (metalazo), no wiec te plytki da sie jeszcze kupic we Wrocku na gieldzie, ma je tylko jeden gosc, sam kupilem 2 tygodnie temu 100szt po 1,9zl w slimie a uzywam ich wylacznie do muzyki bo sa niezastapione. Ich index predkosci jest 16x, tak jak zawsze mialy. Takie same plytki da sie kupic z napisem "for audio" ale one kosztuja juz ok 3,50 wiec chyba cenowo odpadaja. Nastepne wg mojej oceny sa verbatim colour, te maja jasnoniebieski spod i tez sa od mitsubishi, maja index predkosci 24x i rowniez sa bez zarzutu. A pastele w ocenie sprzedajacych nie dorownuja ani tym pierwszym ani tym drugim, juz lepiej wziac TDK jesli sie trafi od riteca.
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Cytat:
50 sztuk za ok. 80zł ? wow... a są to plyty w opakowaniach ? |
Cytat:
Zielone sektory - chodzi o test powierzchni płyty wykonany za pomocą NeroCDSpeeda. Tutaj jest cała obecna oferta Verbatmima: http://pl.verbatim-europe.com/produc...2=1&menu3=CD-R |
Cytat:
Co do Verbow w MediaMarkt. Nie to są plytki w szpuli! |
plyty od TY - Fuij 48x - nei wiem czy sa ogolnie dostepne w polsce
Nashua 24x (lub 48x) - to samo zastrzezenie z dostepnych - tdk metallic (od riteka) i tdk d-view 48x (niby tdk corp - a tak dobrych plyt dawno nie widzialem - thx Pali), verbatim pastel - te ostatnie to BYLA pierwsza liga - jak jest teraz nie wiem - mam tez ponure przekonanie ze 'nie znowu sie pojawily' tylko 'ktos wygrzebal resztki' - jak sie pojawia znowu na dobre to przetestuje polka lekko gorno-srednia - dysany (nie arlekin), kazde inne verbatimy, kazde tdk - dobre partie esperanz i co dziwne - akkosy! memorexy, datexy i reszta to plyty ktore mozna nagrywac hity nalezy omijac |
PLATINUM MULTISPEED
VERBATIM CRYSTAL & PASTELE |
A ja mam pytanie o plytki o niebieskich spodach, szukam takich ale zeby byly dobre. Pytam bo mam nagrywarke Yamaha F1E i na niebieskich jak zostanie troche miejsca mozna wypalic fajny tatuaz...
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/software/stronapl.php3 |
tdk metallic za te się dam zabić są rewelacyjne dla mnie
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:41. |